پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

«رسوایی واترگیت» در داوری؛ فساد تا بیخ گلو / باتلاق متعفن در فدراسیون فوتبال!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
«رسوایی واترگیت» در داوری؛ فساد تا بیخ گلو / باتلاق متعفن در فدراسیون فوتبال!

افشاگری داوری لیگ برتری در برنامه تلویزیونی، بار دیگر لزوم ورود قاطعانه نهادهای نظارتی را به پستوهای فدراسیون فوتبال یادآوری کرد.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید صالحی، داور لیگ برتری فوتبال ایران که در لیگ بیستم برای تیم‌های لیگ برتری سوت زد، طی گفت‌وگو با برنامه تلویزیونی فوتبال برتر از فجایایی پرده برداشت که شاید در تاریخ داوری فوتبال ایران بی‌سابقه بوده و ورود جدی نهادهای نظارتی را به فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ فوتبال ایران و کمیته داوران بیش از پیش لازم می‌دارد.

صالحی در این برنامه اظهار داشت: از ابتدای فصل گذشته مواردی را که خود دنبال کردم، دیده‌ام و می‌دانم در داوری فساد وجود دارد. سطح فساد در سال بیستم رشد کرده؛ منظورم گستردگی نیست، بلکه درجه آن است. وقتی دلال به بحث داوری ورود می‌کند، دیگر نمی‌توانی با توانمندی خودت پیشرفت کنی. مدت‌ها حس می‌کردم که داورها ایجنت دارند؛ اقداماتی در بعد روابط خانوادگی، سفارش وزیر و وکیل را دیدم که برای پیشرفت داور تلاش می‌شود. زدوبندهای کمیته داوران فدراسیون فوتبال با هیات‌های استانی که به نوعی ابلاغ‌فروشی می‌کرد را در اثبات همین موضوع دیده‌ام.

این داور لیگ برتری در ادامه عنوان داشت: از طرف کمیته داوران واسطه شدند که به کلاس لیگ یک برگردم و دوست خداداد افشاریان و رئیس سابق دپارتمان با من تماس گرفت تا افشاگری نکنم ولی گفتم داوری برایم تمام شده. فردی مطلع به من پیام می‌داد که این بازی را برایت گرفته‌ام و داور پشت دروازه یا چهارم می‌شدم؛ او خودش را بازیکن سابق یک تیم و مشاور تیم صنعتی معرفی کرد. بعد از مدتی تمام ذهنم آشفته بود که نکند واقعا بازی باشد که او گفته مشاور آن تیم هستم؛ ابتدا به خودم گفتم که شاید این فرد فقط مطلع است که من داور فلان مسابقه هستم، به من گفت که با فلان داور در ارتباط هستم و در ادامه دیدم که واقعا چینش‌ها درست همان طور است که او می‌گوید! چیدمان داوری یک مأموریت برای داورهاست تا مسابقات را مهندسی کنند؛ درواقع این کار یک مافیاست!

جالب این‌جاست که صحبت‌های صالحی پیش از این برنامه در گفت‌وگویی مفصل هم با یک رسانه دیگر بیان شده بود اما به گفته خود صالحی، هنوز هم هیچ شخصی از فدراسیون فوتبال با او تماس نگرفته تا چندوچون ماجرا را بپرسد. صالحی در ادامه بیان داشت: در فوتبال ایران پنالتی 100 میلیارد تومانی داریم که انگار بازیکن را مار زده! 10 روز گذشته با دبیرکل فدراسیون فوتبال (کامرانی‌فر) تماس گرفتم تا این مطالب را بگویم ولی تا الان موفق به دیدار نشدم. این حرف‌ها را چند روز پیش هم گفتم ولی انگار اصلا برای فدراسیون عزیزی‌خادم مهم نیست. این که می‌گویند اشتباهات داوری جزئی از فوتبال است، یک راه فرار است. یک داور برای بازی 100 میلیارد تومانی انتخاب شد و 2 پنالتی اشتباه گرفت!

این افشاگری در شرایطی رخ داد که فدراسیون فوتبال که رئیسش خود را خادم فوتبال دانسته و علم مبارزه با فساد را به دوش گرفته! وحید صالحی صحبت‌هایی را درباره فساد سازمان‌یافته و دلالی در داوری فوتبال عنوان داشت که لزوم ورود نهادهای نظارتی و قضایی را متذکر خواهد بود.

داور فوتبال ایران اذعان داشت: دو فصل قبل مس کرمان و آلومینیوم اراک بازی داشتند که مس به خاطر یک گل نتوانست صعود کند. ببینید تیم ایکس می‌گوید من 40 میلیارد هزینه کردم، پس 41 میلیارد خرج می‌کنم و آن را می‌گذارم برای قوه قضاییه فوتبال! در این شرایط اگر داور هیچ لطفی به شما نکند، 50-50 را به سمت تان سوت می‌زند. وقتی قبل از بازی می‌دانی داوری برای شماست و هیچ اتفاقی نمی‌افتد، ذهن شما آرام است. من قبلا در تیم داوران بودم و هرکسی صحبتی درباره فساد می‌کرد مقابله می‌کردم اما الان نمی‌توانیم بگوییم جامعه آن‌ها کاملا پاک است.

صالحی در بخش پایانی افشاگری‌هایش گفت: ما چرا از زاهدان داور نداریم؟ چرا فقط داوران از استان‌های خوش آب و هوا هستند؟! استان چهارمحال و بختیاری 6 داور در لیگ برتر دارد؛ چرا؟ چون روابط صمیمانه دارند و هم رئیس هیات جزو هیات رئیسه است. این‌ها یک رای دارند و تهران هم یک رای دارد. برخی از داوران چه گناهی کردند که در آن جغرافیا به دنیا آمدند؟ ما چه گناهی کردیم که در تهران به دنیا آمده‌ایم؟ که از زمان ریاست قبلی کمیته داوران باب شد که به خاطر یک رای ابلاغ‌ها فروخته می‌شد و این روند هنوز هم ادامه دارد.

پس از برنامه تاریخی نود درباره افشاگری علی دایی علیه محسن قهرمانی که به ماجرای کارت به کارت انجامید، هیچ مشکلی برای آن داور پیش نیامد و می‌بینیم که اکنون او با عضویت در کمیته داوران فدراسیون عزیزی‌خادم، در حال نظارت بر بازی‌های لیگ برتری‌ست. کوتاهی نهادهای نظارتی وقت در این مسئله باعث شد تا در لیگ بیستم چنین فاجعه‌ای رخ بدهد و فساد تا مغزاستخوان فوتبال ایران نفوذ یابد. حالا و با این افشاگری تازه؛ نهادهای نظارتی باید به فدراسیون فوتبال ورود کنند و ضمن واکاوی سایر حواشی علیه امنیت ملی که پدید آمده، در این مسئله مهم نیز برخورد قاطعانه داشته باشند.

انتهای پیام