پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

رشد ساخت و ساز در غرب تهران عامل تغییر حجم رواناب ها و افزایش احتمال جاری شدن سیلاب

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رشد ساخت و ساز در غرب تهران عامل تغییر حجم رواناب ها و افزایش احتمال جاری شدن سیلاب

مدیرعامل شرکت خاکریز آب گفت: رشد چشمگیر ساخت و ساز در غرب تهران منجر به کاهش اراضی نفوذپذیر، تغییر حجم رواناب ها و افزایش احتمال جاری شدن سیلاب شده است.

به گزارش ایسنا، سید عبدالمهدی حسینی ضمن اعلام خبر فوق، پروژه جمع آوری و هدایت آبهای سطحی محدوده بزرگراه فتح را یکی از مجاری در حال اجرای حوضه آبریز چیتگر دانست و یادآور شد: این تونل که به روش مکانیزه و با استفاده از دستگاه حفار تی بی ام در بخش حدفاصل مجرای کاروانسرا سنگی تا مجرای شهریار در حال اجرا است، شامل چهار فاز به طول کلی 5544 متر بوده و عملیات اجرایی آن از سال 1398 آغاز شده است.

به گفته وی، پیشرفت عملیات حفاری در پروژه احداث تونل جمع آوری و هدایت آبهای سطحی محدوده بزرگراه فتح از مرز 3 کیلومتر گذشت.

حسینی با اشاره به اتمام عملیات حفاری و سگمنت گذاری فاز نخست و نیز اتمام عملیات حفاری فاز دوم پروژه، یادآور شد: تاکنون 3035 متر از طول این تونل با موفقیت حفاری شده است و پیشرفت کلی عملیات اجرایی از مرز 75 درصد فراتر رفته است.

مدیرعامل شرکت خاکریز آب با بیان آنکه رشد چشمگیر ساخت و ساز در غرب تهران منجر به کاهش اراضی نفوذپذیر، تغییر حجم رواناب ها و افزایش احتمال جاری شدن سیلاب شده است، طراحی و اجرای یک حوضه آبریز در غربی ترین محدوده تهران را اجتناب ناپذیر دانست و افزود: حوضه آبریز چیتگر در محدوده رودخانه وردآورد و با بکارگیری سامانه ها، مجاری و الگوهای پیاده سازی متفاوت طراحی شده تا رواناب های مناطق 21 و 22 شهرداری تهران با عبور مطمئن از کانال های ارتباطی به سمت تخلیه گاه مناسب (شاخه ای از رودخانه کرج) هدایت شوند.

بنا براعلام پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، گفتنی است دستگاه حفار TBM مورد استفاده در این پروژه از نوع EPB بوده و به دلیل ایمنی بالا در حفاری و حفظ فشار خاک در زمان اجرا، دارای کمترین ریسک برای شهر و شهروندان است. قطر تونل در حال اجرا با این سیستم 3.7 متر بوده و طول کل دستگاه به‌همراه تجهیزات جانبی آن به 70 متر می رسد.

انتهای پیام