چهارشنبه 1 مرداد 1404

رنج‌نامه سلبریتی‌ها از غزه

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
رنج‌نامه سلبریتی‌ها از غزه

در روزهای اخیر وضعیت مردم زندگی غزه مورد توجه هنرمندان و سلبریتی‌های مشهور دنیا قرار گرفته و چهره‌های بسیاری جنایت‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

در واقع بعد از انتشار گزارش‌ها، تصاویر و فیلم‌هایی از مردمی که در محاصره قحطی و گرسنگی قرار گرفته‌اند احساسات تحریک شده و واکنش‌ها شدت پیدا کرده است. اخیرا واکین فینیکس، بازیگر برنده اسکار از تئو وان کمدین آمریکایی به دلیل اظهاراتش درباره آنچه «نسل کشی» در غزه خوانده شد، تمجید کرد و گفت شجاعت او در این زمینه واقعا تحسین برانگیز بوده است.

واکین فینیکس در گفت وگو با تئو وان در یک پادکست که به ندرت در آنها حضور می یابد، گفت: «باورم نمی شه که داریم اینو تماشا می کنیم و چیزی بیشتر درباره اش گفته نمی شه. نمی گم بقیه باید چیزی بگن، ولی فکر می کنم من خودم بیشتر باید درباره اش حرف می زدم. فقط می خوام این فرصت را داشته باشم که درباره ش حرف بزنم.»

او افزود: «فکر می کنم داریم شاهد یکی از بیمارترین چیزهایی می شیم که تا حالا اتفاق افتاده و متاسفم اگه نتونستم به قدر کافی درباره اش صحبت کنم. تلاش کردم یاد بگیرم و حرف بزنم، ولی نمی دونم... شاید فقط می خواستم چیزی بگم. حتی نمی دونم باید چی کار کنم.»

فینیکس گفت: «فکر می کنم گاهی اوقات نادیده گرفتن موضوع اشتباهه. روشن است که من راه حل لعنتی این ماجرا رو ندارم، ولی جنگ همیشه لعنتی و مزخرفه، درسته؟ درگیری مزخرفه. ولی اون چیزی که داره اتفاق می افته... برای من واقعا دیوانه کننده ست.»

این بازیگر در انتها با اشاره به گزارش هایی از کمبود غذا در سراسر غزه، گفت: «اون چیزی که گفتی برام خیلی شجاعانه و معنادار بود و راستش من امروز اینجام چون خیلی تحت تاثیر حرف هات قرار گرفتم. همون شجاعت برای گفتن اون چیزها... اهمیت داشت.»

همچنین خاویر باردم، بازیگر سرشناس اسپانیایی با انتشار کلیپی در صفحه اینستاگرامش یک بار دیگر موضع انتقادی اش نسبت به حملات رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین را بیان کرد. باردم در توضیح ویدئویی که صحنه های دلخراشی از تلاش یک پدر برای نجات فرزند مجروح خود را نشان می‌دهد، نوشت: اسرائیل می کُشد. آمریکا تامین مالی می‌کند.

اروپا حمایت می‌کند. فقط ما، مردم شریف، باقی مانده ایم که این نسل کشی را محکوم کنیم! سکوت نکنید! اگر سکوت کنید، شریک جرم خواهید بود. این بازیگر 56 ساله، در جریان فرش قرمز و برنامه های تبلیغاتی فیلم «اف1» که این روزها روی پرده سینماها رفته با نصب نماد فلسطین روی لباس خود، بارها توجه حضار و رسانه ها را به وضعیت غزه جلب کرده است.

در همین رابطه گروه «مسیو اتک» که موسیقی دانان برجسته بریتانیایی در آن حضور دارند نیز اسرائیل را به ارتکاب نسل کشی متهم کرده و نقش دولت بریتانیا در تسهیل این جنگ را مورد انتقاد قرار داده است. برایان انو، فونتینز دی سی و کنی کاپ که اعضای این گروه هستند گفته‌اند انجمنی تشکیل شده تا از هنرمندانی که در برابر حمله نظامی اسرائیل به غزه ایستاده اند، حمایت کند.

این گروه با انتشار مطلبی گفته اند هدف آنها محافظت از سایر هنرمندان، به‌ویژه هنرمندان تازه کاری است که با تهدید به سکوت یا لغو کارشان توسط سازمان‌هایی مانند وکلای بریتانیا برای اسرائیل (UKLFI) مواجه شده اند. سازمان (UKLFI) اخیرا از گروه موسیقی «باب ویلان» که یک گروه دونفره است به دلیل سر دادن شعار مرگ بر ارتش اسرائیل شکایت کرد.

این گروه در «گلاستنبری» که یکی از مشهورترین جشنواره های موسیقی جهان است روی صحنه رفته بودند و اجرایشان به صورت مستقیم از بی بی سی هم پخش شد. اقدام این سازمان باعث شد تا چند اجرای برنامه ریزی شده باب ویلان در آمریکا لغو شود و اعضای گروه ویزای خود را از دست دادند و از آژانس استعدادهای آمریکا هم اخراج شدند. البته امیلی اویس، برگزارکننده جشنواره گفته بود که شعارهای آنها از حد و مرز عبور کرده و در گلاستنبری جایی برای یهودستیزی، نفرت پراکنی یا تحریک به خشونت وجود ندارد.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این خبر از برنامه پرشور این گروه به عنوان سخنرانی نفرت انگیز یاد کرد و آنها را برای رهبری جمعیت در سر دادن شعارهای مرگ بر ارتش اسرائیل سزاوار این تنبیه دانست.

باب ویلان خواننده گروه اما از سر دادن شعار دفاع کرد و نوشت: آموزش فرزندانمان به صحبت کردن برای تغییری که می خواهند و به آن نیاز دارند، تنها راهی است که ما این دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می کنیم. در حالی که بزرگ‌تر می شویم و آتش درونمان احتمالا زیر خفقان زندگی بزرگسالی و تمام مسوولیت هایش کم رنگ می‌شود، بسیار مهم است که نسل های آینده را تشویق کنیم و الهام بخش آنها شویم تا مشعلی را که به ما سپرده شده، بردارند. این گروه 2 نفره قرار بود تور 16روزه آمریکای خود را پاییز امسال آغاز کنند و برنامه آنها از ماه اکتبر در اسپوکن، واشنگتن آغاز می شد.