روایت سخنگوی دولت از دشمنی شبکههای فارسیزبان خارجنشین
سخنگوی دولت با اشاره به تلاش دشمنان برای تحریف واقعیتها گفت: متولیان شبکههای فارسی زبان خارجنشین در حال تکمیل پروژههای فشار علیه مردم ایران هستند.
به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، با اشاره به مفاهیم دیکتاتوری رسانهای، اظهار داشت: استفاده از زور و سلطه برای پیشبرد اهداف تنها محدود به فضای نظامی یا سیاسی نیست. در حوزه رسانه هم همین گونه است. برخی مراکز قدرت و ثروت نه تنها با استفاده از ابزار رسانه این قدرت و ثروت خود را حفظ و تقویت میکنند، که حتی در حوزه رسانه هم اجازه ورود واقعی به سایر نگاه ها و تفکرات را نمیدهند.
متولیان شبکه های فارسیزبان خارجنشین در حال تکمیل پروژههای فشار علیه مردم ایران هستند
وی ادامه داد: حدود 300 شبکه تصویری و صوتی و اینترنتی فارسیزبان در خارج با بودجه و حمایت کشورهایی که هیچ شهروند فارسی زبانی ندارند مدیریت میشود. دلیل این سرمایه گذاری، تمرکز فعالیت و حمایت جدی چیست؟، روشن است که وجه اشتراک این فعالیت گسترده این رسانهها، اهداف و منافعی است که از سوی گردانندگان آنها تعیین میشود و در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مسیری که مطلوب حامیان آنهاست را هموار میکند یا مانع از ظهور و بروز نگاه های مقابل یا رقیب میشوند.
سخنگوی دولت گفت: انبوه شبکههای مجازی هم که در سالهای اخیر از سوی کاربرانی در همین کشورها مشغول فعالیت شدهاند، در کنار اقدامات متعدد غیر رسانه ای مثل تحریم های اقتصادی و دشمنی ها و خرابکاری های گسترده، کمککار دیکتاتوری رسانهای به حساب میآیند.
بهادری جهرمی افزود: این کاربران سفارشی یا مدیریت شده، خواسته یا ناخواسته در مسیری حرکت میکنند که سایر پروژههای تهاجمی علیه مردم ایران را تکمیل کنند. دیکتاتوری رسانهای تکمیلکننده سایر خرابکاریها است. با استبداد در رسانه است که فشارهای نظامی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به ثمر مینشیند.
دشمنان میدانند مجموعه تهاجمها علیه ایران، بدون رسانه راه به جایی نمیبرد
وی با بیان اینکه نقش جدی اقدامات رسانه ای داعش در ایجاد رعب و وحشت عمومی و توسعه گستره و نفوذ اقداماتشان بود، بیان داشت: تصور کنید این مسیر به طور همزمان از سوی غالب رسانه های اصلی جهان پیگیری شود. چه نتیجه و اثری در پی خواهد داشت؟، همین مسیر مدت هاست علیه ملت و دولت ایران در حال انجام است. دلیل آن این است که دشمنان ملت ایران میدانند مجموعه تهاجمها علیه یک ملت، بدون بهکارگرفتن رسانه راه به جایی نمیبرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که علت این هجمه چیست؟، گفت: علت روشن است، طرف مقابل نمیخواهد این مسیری که در حال طی شدن است موفق باشد. باید هم در عرصه داخلی و هم در عرصه جهانی مانع نمایش و معرفی موفقیت ها شود، تا این راه نتواند مبدل به الگویی برای سایرین شود.
بهادری جهرمی ادامه داد: همزمان هم باید مسیر را شکست خورده و ناموفق جلوه دهد با راهکارهای مختلف، با تغییر ذائقه، با بزرگ نمایی مسائل و ایرادات، با سیاه نمایی مفرط، با تخریب و تحریف و روش های مختلف رسانه ای. البته از طرف دیگر که به این قضیه نگاه کنیم، تهاجم ترکیبی دشمنان انقلاب اسلامی علیه کشور و مردم ما، گویای پویایی و موفقیتهای نظام اسلامی است.
اگر دشمنان از تهاجم نظامی، اقتصادی نتیجه گرفته بودند دست به دامن دیکتاتوری رسانه نمی شدند
سخنگوی دولت افزود: اگر دشمنان از تهاجم نظامی، اقتصادی و فرهنگی علیه ما نتیجه گرفته بودند، و اگر رشد شتابان ایران اسلامی رخ نمیداد، اساسا نوبت به جنگ نرم و دیکتاتوری در رسانه برای ایجاد مانع در مسیر رشد شتابان جمهوری اسلامی ایران نمیرسید.
وی تاکید کرد: اینکه دشمنان مردم ایران همه تلاش خود را به کار گرفته و با صرف هزینههای هنگفت، رسانهها را وادار به سانسور تشکیلاتی میکنند و ابایی هم از این رسوایی ندارند، به این دلیل است که متوجه شدهاند با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، اکنون ایران نه تنها بالندهتر از قبل شده، بلکه به الگویی برای سایر ملتهای آزادیخواه جهان هم تبدیل شده است.
بهادری جهرمی گفت: اگر پیش از این بزک کردن و دیکتاتوری در رسانه، به صورت موردی و مخفی صورت میگرفت، اکنون این اقدامات ساختاری و علنی شده است. بارها شاهد انتشار اخبار و تصاویری بودهایم که ثابت میکند مراکزی خاص علنا و عملا دستور گرفتهاند تا با شایعهپراکنی و نشر اکاذیب در کنار ساختن و انتشار اخبار جعلی و گرتهبرداریهای ناقص از اخبار موجود، در پی بزک کردن موضوع یا فرد خاصی برآمده اند یا با سانسور، دیکتاتوری رسانهای را پیادهسازی میکنند.
یکی از کارکردهای دیکتاتوری رسانهای، بزک کردن چهره دشمنترین دشمنان ملت ایران است
سخنگوی دولت تصریح کرد: این موارد گوشههای کوچکی از مجموعه اقداماتی گسترده است که برای بزک کردن، منفیبافی و بزرگنمایی خردهمعایب صورت میگیرد.
وی بیان داشت: یکی از کارکردهای دیکتاتوری رسانهای، بزک کردن دشمنان و نمایاندن چهرهای معقول و خیرخواه از دشمنترین دشمنان ملت ایران است. بزرگنمایی مشکلات، به حاشیه راندن دستاوردها و ارزشزدایی از اقدامات ارزشمند افراد خدوم در کنار میدان دادن به تفکرات و افرادی که دغدغه اسلامی - ایرانی ندارند، از دیگر نتایج دیکتاتوری و بزک رسانهای است.
بهادری جهرمی ادامه داد: در چنین فضایی است که رسانههای معاند علنا به حذف تصاویر و متون ناظر به یک قهرمان فراملی، شهید حاج قاسم سلیمانی میپردازند و در مقابل عملکرد سراسر خیانتبار و جنایتآمیز رژیم پهلوی و ساواک را موجه جلوه میدهند.
پیوست رسانهای داشتن همه اقدامات، نقش مهمی در خنثی کردن تهاجم ترکیبی است
سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از کارویژههای دیکتاتوری رسانهای، نشر اخبار جعلی و روایتگریهای غلط به منظور ایجاد و توسعه دوقطبیهای کاذب و بسط اختلاف در بخشهای مختلف جامعه با هدف ایجاد یاس و بیتفاوتی اجتماعی است، بیان داشت: تعویض مطالبات دارای اولویت با امور حاشیهای، نتیجهای است که در اثر بیتوجهی به این راهبرد پیچیده دشمن حاصل میشود.
وی با اشاره به راهکار برونرفت از این فضا، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب به روشنی مسیر را نشان دادند، مقابله با چنین وضعیتی علاوه بر کار جهادی، نیازمند به راه انداختن نهضت روشنگری و تبیین درست دستاوردهاست. در دست گرفتن ابتکار عمل در رسانه و پیوست رسانهای داشتن همه اقدامات ملی، نقش مهمی در خنثی کردن تهاجم ترکیبی دشمنان دارد.
بهادری جهرمی افزود: فوریت و قطعیت جهاد تبیین، نه تنها یک ضرورت حتمی بلکه یک نیاز منطقی در چنین فضایی است. گذار از این پیچ تاریخی و قرار گرفتن در مدار تمدن نوین اسلامی - ایرانی بدون توجه ویژه به رسانه و تبیین در رسانه ممکن نیست. استفاده از روشهای نوین در اطلاعرسانی و بها دادن به فناوریهای ارتباطاتی و تلفیق هنر با رسانه، میتواند تهاجم ترکیبی دشمن را بیاثر یا لااقل کماثر کند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه از آنجایی که مهم جلوه دادن مستمر حاشیهها و غفلت از راهکارهای اصلی، یکی از اهداف تهاجم ترکیبی و دیکتاتوری رسانهای است، گفت: پرداختن و اطلاعرسانی پیرامون مشکلات نظری و عملی دشمنان در کنار نیفتادن در تله حواشی و پرداختن به امور اصلی با همافزایی و انسجام و استحکام داخلی هم بسیار مهم است که باید به آن توجه ویژه داشت.
منبع: فارس