دوشنبه 8 بهمن 1403

روایت 72 نامی که روی دیگ‌های نذری نقش بست

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
روایت 72 نامی که روی دیگ‌های نذری نقش بست

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، از خانه‌ها و حسینه‌ها گرفته تا موکب‌ها، این روزها از هر کوچه و خیابانی که عبور کنی، قدم به قدم آمده‌اند و آماده‌اند که به پاس اجابت نیازشان، پذیرای میهمانان حضرت اباعبدالله (ع) باشند.

دیگ‌های نذری پویش حسینی که در مسجد مولانای شهرستان بابل روی اجاق‌ها قرار گرفته‌اند اما کمی متفاوت‌تر از دیگ‌های نذر واره‌های دیگرند.

72 دیگی که مزین شده‌اند به نام 72 یار باوفایی که امام حسین (ع) را در آن دشت بلا تنها نگذاشتند؛ طرحی که برای اولین بار در مازندران اجرا شده است.

میهمانی اباعبداالله (ع) که شروع می‌شود، عطر نذری‌ها تا ناکجا می‌رود؛ امکان ندارد کسی یک شب هم که شده دلش هوس نذری حسین نکند. فرقی هم نمی‌کند کاخ نشین باشد یا کوخ نشین اما خیلی‌ها هم این شب‌ها دل بسته‌اند به همین شعله‌ها که روشن بمانند و آتش سخاوت بیاندازد به دل نذری‌ها؛ خیلی‌ها که چشم دوخته‌اند به در خانه تا حسین اسم و آدرسشان را از قلم نیاندازد و از این طعام نذری سفره شان خالی نماند؛ از یتیم گرفته تا بیمار و بی‌بضاعت.

شعله‌ی اجاق‌ها را یکی یکی با ذکر (یا حسین) روشن می‌کنند؛ پخت و پز نذری محرم انگار که از قوانین آشپزی معمولی تبعیت نمی‌کند؛ برنجش از بر برکت چند برابر می‌شود، زعفرانش رنگین تر می‌شود، عطرش جذبه دیگری پیدا می‌کند.

سراغ آقای جعفری، رئیس کمیته امداد شهرستان بابل می‌رویم. او می‌گوید: بیش از 15 هزار پرس غذا امروز در این طرح تهیه شد تا تعداد غذاهای ثبت شده در طرح اطعام دهی شهرستان بابل در محرم امسال به 200 هزار پرس برسد.

جعفری ادامه می‌دهد: ترسیم کننده این طرح 72 دیگ را به نام 72 یار امام حسین (ع) منقش کرده است که در نقاط مختلف شهرستان و مراکز دیگر هم از آن استقبال خوبی شد و مشابه آن اجرا شده است.

خانم طبری، یکی از عزاداران حسینی که برای شرکت در این پویش حاضر شده، با اشاره به بعد فرهنگی این طرح می‌گوید: نام‌هایی که روی دیگ‌ها نوشته شده توجه من و خیلی از افراد دیگر را جلب کرده است.

وی ادامه می‌دهد: از نام‌های حک شده روی دیگ‌ها متوجه شدم که در بین یاران امام، افراد با ایمانی از ادیان مختلفی چون مسیحیت نیز حضور داشتند، چیزی که تا پیش از آن اطلاعی نداشتم.

میرنبی مسؤول مرکز نیکوکاری بهشت می‌گوید: یکی از ابعاد اصلی این کار، بعد فرهنگی است تا نام شهدای دشت کربلا به عنوان 72 سند مظلومیت لشکر امام که خیلی از ما بچه‌های مسلمان از اسامی آن‌ها بی‌خبریم به مردم معرفی شود.

وی افزود: در کنار پخت غذا برنامه‌هایی چون زنجیر زنی و دمام زنی را نیز رقم زدیم و در سال‌های آینده مراسم تعزیه‌خوانی هم به آن اضافه خواهیم کرد.

مسؤول مرکز نیکوکاری بهشت گفت: قرار است به ازای هر دیگ یک بسته فرهنگی نیز تهیه شود که در آن به چگونگی اضافه شدن آن شهید به سپاه امام حسین نیز پرداخته شود و در اختیار حاضران قرار گیرد.

روایت 72 نامی که روی دیگ‌های نذری نقش بست 2