«روزهای آزادی» با آقای نخست وزیر
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در آستانه سالروز کودتای آمریکایی 28 مرداد سال 1332، سامانه «عماریار»، مجموعه فیلمهایی را برای تماشای خانگی و خرید در این ایام ارائه کرد. مجموعه مستند 10 قسمتی «روزهای آزادی»، به کارگردانی وحید فرجی و تهیه شده در مرکز بسیج صداوسیما، نخستین اثر بسته ویژه «عماریار» برای سالروز کودتای 28 مرداد است. این مستند دخالتهای سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در آستانه سالروز کودتای آمریکایی 28 مرداد سال 1332، سامانه «عماریار»، مجموعه فیلمهایی را برای تماشای خانگی و خرید در این ایام ارائه کرد.
مجموعه مستند 10 قسمتی «روزهای آزادی»، به کارگردانی وحید فرجی و تهیه شده در مرکز بسیج صداوسیما، نخستین اثر بسته ویژه «عماریار» برای سالروز کودتای 28 مرداد است. این مستند دخالتهای سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا را بعد از جنگ جهانی دوم در نقاط مختلف جهان بررسی میکند که در اکثر موارد به تغییر حکومتهای مردمی و پیدایش حکومتهای سرکوبگر منجر شده است. در بسیاری از این موارد بعد از دخالت آمریکا، کشورهای مورد نظر درگیر جنگ داخلی و خشونتهای قومی و مذهبی شدند که به مرگ میلیونها انسان منجر شده است.
دیگر اثر خاص این بسته فیلم، مستند «آقای نخست وزیر» است که به کارگردانی محمدرضا امامقلی ساخته شده است. این مستند روایتی از 28 ماه نخستوزیری دولت ملی دکتر مصدق و روزگار ملت ایران در آن زمان است و وقایع ملی شدن صنعت نفت را که با شخصیت دکتر مصدق گره خورده، بررسی میکند.
سومین اثر این بسته فیلم، مستند «محاکمه» نام دارد. این مستند به کارگردانی سید احسان عمادی و تهیهکنندگی حسام اسلامی، بر اتفاقات شب کودتا تا دادگاه بدوی دکتر محمد مصدق تمرکز دارد، چرا که تا روز کودتا درباره مصدق حرفهای زیادی گفته شده، اما کمتر کسی به دادگاه و اتفاقات آن روز پرداخته است.
مستند «نبرد شیلی» به کارگردانی پاتریشیا گازمن، دیگر اثر بسته ویژه «عماریار» برای سالروز کودتای 28 مرداد است. در 11 سپتامبر 1973 دولت دمکرات «سالوادور آلنده» رئیس جمهور منتخب شیلی طی کودتای خونین توسط ارتش ژنرال «آگوستو پینوشه» سرنگون شد. «پاتریشیا گازمن» و پنج تن از همکارانش اوضاع سیاسی شیلی را طی 9 ماه تا فردای رسیدن روز کودتا فیلمبرداری کرده بودند. بمباران کاخ ریاست جمهوری و کشته شدن آلنده پایانی بر مستند تأثیرگذار و مؤثر گازمن محسوب میشود که حاکی از حماسه تاریخی انقلاب شیلی است.
آخرین اثر این بسته، فیلم سینمایی «حکومت نظامی» نام دارد که به کارگردانی کاستا گاوراس، در سال 1972 ساخته شده است. چریکهای چپگرای توپامارو (جنبش آزادیبخش ملی اروگوئه) کنسول کشور برزیل و یک آمریکایی را گروگان میگیرند و مورد بازجویی قرار میدهند. آنها معتقدند که این آمریکایی در پوشش کارشناس سازمان همکاریهای عمرانی، پلیس سیاسی اروگوئه را برای سرکوب جنبشهای دانشجویی و مردمی تعلیم میدهد و کنسول برزیل نیز عامل دیکتاتور وقت این کشور در اروگوئه است...
مخاطبان و علاقهمندان میتوانند برای دانلود و تماشای این آثار به سایت «عماریار» مراجعه کنند.
«عماریار»، مرجع عرضه تولیدات صوتی و تصویری جبهه فرهنگی انقلاب است که با شعار «با خانواده فیلم ببینید»، درصدد انتشار و عرضه محتوای سالم از فیلمهای مستند در وهله اول و فیلمهای سینمایی و پویانمایی، فیلمهای کوتاه و نماهنگ از تولیدات داخل و خارج کشور در وهله دوم است.