جمعه 2 آذر 1403

روز جهانی مسجد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
روز جهانی مسجد

به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی، سالگرد آتش زدن مسجدالاقصی را روز جهانی مسجد تعیین کردند.

در 21 آگوست سال 1969 مسجدالاقصی توسط یک شهروند اسرائیلی به آتش کشیده شد. مسجد الاقصی نخستین قبله و سومین مکان مقدس مسلمانان است. در تقویم رسمی ایران 31 مرداد، روز جهانی مسجد است.

- در جهان 4 میلیون مسجد وجود دارد، ایران رتبه هشتم (8) را داراست: اندونزی با 800 هزار مسجد، عربستان سعودی با 94 هزار و ایران دارای 85 هزار مسجد است، که بعد از انقلاب اسلامی تعداد مساجد ایران 3 برابر افزایش یافته است. البته با کمال تأسف بیش از نیمی از این مساجد فاقد روحانی است.

- آذربایجان شرقی با 7186 باب مسجد دارای بیشترین و استان های البرز و ایلام با 454 و 500 باب مسجد کمترین مساجد کشور را دارند.

- مساجد دارای کارکردهای مختلفی هستند: از حیث هنر معماری و شهرسازی تا محلی برای نیایش و عبادت از مرکز ارشاد و تبلیغ ومشارکت های اجتماعی و تعاون و نیکوکاری، مساجد نقش مهمی در تبلیغ، اطلاع رسانی، آموزش و همبستگی اجتماعی دارند و روحانیون نقش محوری در مسجد بر عهده دارند.

- معاونت میراث فرهنگی برای ثبت جهانی مساجد تاریخی برنامه ریزی کرده است: تاکنون بالغ بر 32 مسجد در 14 استان شناسایی شده اند تا پرونده محتوایی آنها تدوین و آماده سازی شود، که نیاز به مشارکت و همکاری همه نهادها، دستگاه ها به خصوص اوقاف و شهرداری ها دارد.

-«شبکه سراسری مساجد» در ایران نقش بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت. روحانیون از گروه های مرجع معتبر بوده اند و امروزه انتظارات جدی از آنها وجود دارد. روشنگری و تبیین عقاید دین، پاسخ به پرسش ها و شبهات، همراهی و زیست با مردم که همواره باید ملجأ و پناه مردم باشند. روحانیون همیشه در کنار مردم بوده اند. استاد شهید مرتضی مطهری بزرگترین امتیاز روحانیت شیعه را «استقلال» و «مردمی بودن» آن می داند.