روز شمار هفته ملی سلامت بانوان ایران اعلام شد
تهران - ایرنا - معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) امسال با در نظر گرفتن شرایط همه گیری کووید19 و با موضوع «سلامت زنان در دوره کرونا» برگزار می شود.
به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: اگر چه شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه گیری کووید 19، خطر مستقیم بیشتری، سلامتی و حیات مردان را تهدید می کند، اما تاثیر طولانی مدت این همه گیری، بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان می تواند آسیبهای جدی به خانواده و جامعه وارد کند. وی با اشاره به وظایف سنگین زنان در مواجهه با همه گیری کووید 19 خاطر نشان کرد: علاوه بر بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در زنان، نگرانی های مرتبط با سلامت مادر و نوزاد در دوره بارداری و پس از زایمان در این همه گیری، افزایش وظایف و مسئولیت های زنان در دوره همه گیری در خانواده، وظایف سنگین زنان برای اقدامات پیشگیرانه و مراقبت از بیماران مبتلا در خانواده، وظایف زنان برای اداره امور فرزندانشان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات ناشی از مرگ و بیماری همسران، مشکلات زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست و بدرفتاری ها و آسیبهای آنان درون خانواده، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه ها و... آسیبهای جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان وارد می کند. رئیسی گفت: در این شرایط کارکنان نظام سلامت از بهورز، مراقب، ماما، پرستار و نیروهای خدماتی تا کادر تخصصی بیمارستانهای کشور نیز که اکثریت آنان را زنان تشکیل می دهند، با مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مواجه هستند. معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: زنان برای گذار از این دوره سخت زندگی نیازمند آگاهی، هوشیاری و حمایت همه جانبه در خانواده و جامعه هستند. هفته آخر مهر همزمان با هفته ملی سلامت بانوان امسال به این وجه مهم همه گیری کووید 19 توجه ویژه ای معطوف خواهیم داشت.
رئیسی گفت: بر این اساس، پنجشنبه24 مهر، زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید 19؛ جمعه25 مهر روز پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان کووید 19؛ شنبه26 مهر به نام «شیوه زندگی سالم زنان و کووید 19 با تاکید بر چاقی به عنوان عامل وخامت کووید19» نامگذاری شده است.
وی افزود: یکشنبه 27مهر نیز روز «سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم) در همه گیری کووید19؛ دوشنبه 28مهر روز زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید19؛ سه شنبه 29مهر روز نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید19 و چهارشنبه 30مهر روز پیشگیری از آسیبهای شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید19 نامگذاری شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*