جمعه 9 آذر 1403

رونق کسب و کارها با طرح صیانت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رونق کسب و کارها با طرح صیانت

آمارهای بالای شکایت ها از جرم های اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی نشان می دهد که کاربران در فضای مجازی با مشکل اعتماد مواجه هستند. به همین دلیل دستگاه های مختلف در نبود یک ساختار متولی و ناظر، برای جلوگیری از افزایش جرم های مجازی هر روز یک بخشنامه صادر می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ می‌گفت یک صفحه اینستاگرام برای فروش محصولات ایجاد کرده بود. اوایل مشکل اعتماد کاربران را داشت. هر روز کلی پیام دریافت می کرد که چه تضمینی برای تحویل کالا وجود دارد. کاربران از تجربه های خود می گفتند که از فلان صفحه با هزاران فالوور خرید کرده اند اما هیچ وقت کالایی به دستشان نرسیده است. پلیس فتا هم نتوانسته است کاری بکند چون کارت بانکی که به آن پول ریخته اند مال یک پیرزن از همه جا بی خبر بود.

به هر حال توانست روز به روز و مشتری به مشتری تلاش کند تا کسب و کارش را رونق دهد. اما یک روز صبح که بیدار شد دید از صفحه اش چیزی باقی نمانده است. متوجه شد اینستاگرام به خاطر فروش کیفی که برروی آن تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی بوده، صفحه اش را پاک کرده است.

دهها راه را رفت و صدها ایمیل به اینستاگرام و فیس بوک زد اما صفحه اش دیگر بازنگشت. در کنار درآمد و مشتریانش که از دست رفت، صفحه ای که 2 سال و نیم مثل بچه اش رشدش داده بود را از دست داد. این تجربه خرید و فروش اینترنتی خیلی ها است. از خریدارانی که سرشان کلاه رفت تا فروشندگانی که به سختی کالا می فروشند و به آسانی صفحه از دست می دهند.

طرح و صیانت و فضای کسب و کار

50 کسب‌وکار فعال در حوزه فضای مجازی چند روز قبل بیانیه ای را منتشر کردند. در بخشی از این بیانیه نوشته شده است: «ما صریحا اعلام می‌کنیم محدودسازی سرویس‌دهندگان خارجی و مسدود کردن آنها به هیچ وجه به‌کسب‌وکارهای ایرانی کمک نمی‌کند. مهم‌ترین حمایتی که دولت و نهادهای سیاستگذار می‌توانند از کسب‌وکارهای ایران داشته باشند، کاهش دخالت‌ها و رفع ده‌ها مجوز و محدودیت غیرضروری است که هر روز بر ما تحمیل می‌شود.»

شاید ظاهر بیانیه این کسب و کارها مخالفت با طرح صیانت باشد اما در واقع آنها طرح صیانت را تایید کرده اند. آنها از دخالت ها و محدودیت ها گلایه کرده اند اما توجه نکرده اند که دلیل این اتفاقات چیست. وقتی فضای مجازی رها باشد هر روز جرم های زیادی در این فضا رخ می دهد. آمارهای بالای شکایت ها از جرم های اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی نشان می دهد که کاربران در فضای مجازی با مشکل اعتماد مواجه هستند. به همین دلیل دستگاه های مختلف در نبود یک ساختار متولی و ناظر، برای جلوگیری از افزایش جرم های مجازی هر روز یک بخشنامه صادر می کنند. بخشنامه هایی که هرچند از روند صعودی جرم ها می کاهد اما هر کدام سنگی در برابر کسب و کارهای اینترنتی هستند.

طرح صیانت برای جلوگیری از مشکلات چند راهکار ارائه می کند:

1. در نظر گرفتن حق السهم تولیدکنندگان محتوا: شاید شما هم وقتی به سایت های ایرانی مراجعه کرده اید از تعداد زیاد تبلیغات در آنها سرگیجه گرفته اید. جوانان ایرانی که در فضای مجازی فعال هستند مجبور هستند برای ادامه فعالیت خود درآمد داشته باشند و تبلیغات در حال حاضر تنها راه کسب درآمد است. اما با اجرایی شدن پرداخت حق السهم تولیدکنندگان محتوا، این جوانان حتی در ابتدای راه می توانند درآمد داشته باشند و دیگر نیاز ندارند هر محتوایی را نشر دهند یا در تمام نقاط سایت یا صفحاتشان تبلیغات بگذارند. 2. ممنوعیت تبلیغات دستگاه های دولتی در خدمات پایه کاربردی خارجی غیرمجاز: با این کار دستگاه های دولتی برای تبلیغات خود به سمت کاربران ایرانی می آیند. 3. ارائه خدمات بانکی اختصاصی: با این کار دیگر نیاز به کارت به کارت یا دیگر پرداخت های ناامن نیست و خریدار می تواند به راحتی پول فروشنده را بدهد و مطمئن باشد کالا به دستش می رسد. با این کار اطمینان به کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای نوپا افزایش می یابد. 4. ایجاد دفتر توسط خدمات پایه کاربردی خارجی: با این کار ضمن آنکه کسب و کارهای اینترنتی می توانند به راحتی تاییدیه یا تیک آبی دریافت کنند در صورت مشکل می توانند حضوری با شرکت خارجی تعامل داشته باشند. قانون بد بهتر از بی قانونی در دهه هفتاد که بحث مبارزه با فساد اقتصادی پیش آمد برخی گفتند این کار باعث فرار سرمایه گذاران می شود و برخی گفتند چه اشکال دارد در کنار یک پروژه میلیونی چند هزار تومان اختلاس شود! حالا هر برخی می گویند در کنار این تجارت میلیونی چه اشکال دارد سر چند نفر کلاه برود یا چند کسب و کار تعطیل شوند یا چند نفر با رانت پول دار شوند یا از اطلاعات چند میلیون ایرانی سو استفاده شود!؟

نویسنده: محمد نعیم رستمی

انتهای پیام /