رونمایی از تندیس سوگواره بین المللی سفینهالنجات
تندیس سوگواره بین المللی سفینهالنجات رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، داوود منافی پور دبیر سوگواره بین المللی سفینه النجات در نشست خبری این برنامه گفت: تاریخ نیاز به نماد دارد که نماد پیراهن اباعبدالله علیهالسلام، داستان ظلمی است که در کربلا رخ داد. این پیراهن شاهد و سند مظلومیت است. جهان که پس از انحراف قابیلیان، به بدعت و انحراف کشیده شد و جریان ظلم در عالم از آنجا آغاز شد، ما به عنوان سربازان توحید و زمینهسازان ظهور یعنی کسانی که می خواهند کلام امام حسین در جهان مستقر شود، وظیفه داریم به عنوان سند مظلومیت و به عنوان یک کتاب واقعه عاشورا، آن را در عالم معرفی کنیم که این پیراهن برای مؤمنین رحمت و برای کافران رعب و عذاب است.
مکتبی که نماد ندارد، منفعل است
وی افزود: خداوند برای اینکه این مظلومیت به قلب انسان ها برسد، پیام عاشورا را با تصویر ارسال کرد. اگر قبل از ظهور به این نماد تام عاشورا برسیم، قدرت شیعه را زیاد کردیم. این پیراهن، مشروعیت انتقام خواهی دارد. مکتبی که نماد ندارد، منفعل است. 1400 سال نماد نداریم. علی اصغر به تصویر آمد و به جهانیان معرفی شد.
اندیشه بدون شعار محکوم به فناست
منافی تسلط و سلطه را هدف هر مکتبی دانست و گفت: باید جریان توحیدیان به واسطه امام حسین علیهالسلام قوت و قدرت بگیرند. خداوند به خاطر محبتی که به شیعه داشت، از قبل این ذخیره بی مثال را برای ما فرستاده است. اندیشه بدون شعار محکوم به فناست. در نزدیک ظهور نیاز به معرفی حضرت سیدالشهدا داریم.
کرمان میزبان سوگواره ملی شعر «مسیر سرخ» شدوی درباره سوگواره گفت: سوگواره بین المللی سفینه النجات را فراخوان کردیم تا بگوییم ای کسانی که دلتان برای امام حسین میتپد، به ما بپیوند. این فراخوان بخش هنری و ادبی و علمی دارد.
مؤمنی شریف مشاور دبیر کنگره سفینه النجات گفت: در حوزه شعر محمود حبیبی کسبی، در بخش داستان و ناداستان مهدی قِزلی، بخش هنرهای نمایشی کوروش زارعی، بخش موسیقی سیدحسین متولیان، هنرهای تجسمی آقای نجابتی و در بخش نقاشی از جناب عبدالحمید قدیریان بهره میبریم. دبیری هنرهای رسانهای و پادکست را آقای حامد عسکری بر عهده دارند.
وی افزود: از چهاردهم خرداد به مدت یک هفته رویدادی هنری در کربلا برگزار میشود. حدود 80 نفر هنرمند در رشته های مختلف در کربلا خلق آثار می کنند. اختتامیه سوگواره در نیمه دوم ماه محرم است.
اسماعیلی در این برنامه گفت: موضوع سیدالشهدا به عنوان مهمترین مسئله در اسلام و تشیع است و به شدت مورد تهاجم جریان شیطانی قرار دارد. این موضوع خود را در قالب تحریفات عاشورا نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه جبهه شیطانی درباره امام حسین علیه السلام دو جریان را پیگیری میکند، گفت: این تمدن شیطانی سعی دارد موضوع امام حسین را کوچک کند و آن را به حادثهای تاریخی تقلیل دهد. بگوید امام حسین صرفاً آدم خوبی بود و مظلومانه شهید شد. این کوچک جلوه دادن به مرور تبدیل به حذف یاد امام میشود. دومین برنامه آنها این است که داستان عاشورا را تبدیل به اتفاقی مادی کند و هر آنچه که از غیب درباره امام حسین علیهالسلام است، کنار بگذارند.
اسماعیلی افزود: امام حسین با امام زمان دو روی یک سکه هستند. اگر بفهمیم مهمترین مسئله آفرینش سیدالشهداست، گامی به جلو هستیم. جریان عاشورا یک تقدیر و تدبیر کلان الهی است که خداوند آن را اداره میکند. موضوع پیراهن امام حسین یک روزنه آشکار به این جهان غیب است. بحثهای آخرالزمانی خیلی جدی شده است. دهها روایت تصویری در رسانهها در این باره پخش میشود و متأسفانه دهان ما بسته است. روایت جهان غیب اسلام شیعی کجاست؟
محمد رسولی سرگروه تیم بخش ادبیات و شعر در ادامه این نشست گفت: این سوگواره در سه بخش علمی، ادبیات و هنر تقسیم شده است. سر گروه ها قرار است هم پیش برنده فراخوان دریافت آثار باشند و گروه داوری را تعیین می کنند. بخش داستانی را آقای قِزلی بر عهده دارند. بخش هنری شامل هنرهای تجسمی، نقاشی، کتیبه، پرچم و مجسمهسازی است. فراخوان از امروز آغاز می شود و تا ابتدای محرم ادامه دار. اختتامیه نیز در روز سوم شهادت امام حسین علیه السلام برگزار می شود.
وی افزود: دلیل اینکه برخی از رشتههای مهم هنری مثل فیلم و سریال را لحاظ نکردیم به دلیل فرصت کم و عدم تأمین اعتبار بود.
در انتهای این مراسم از تندیس سوگواره رونمایی شد.