رونمایی از دستگاه "درخت جلبکی" با قابلیت تولید اکسیژن به اندازه 150 درخت!
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری از دستگاه تصفیه هوای بیولوژیک ایرانساخت رونمایی کرد. این دستگاه ایرانساخت، به اندازه 150 درخت اکسیژن تولید میکند و تحت عنوان درخت جلبکی شناخته میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری خانه خلاق و نوآوری تبریز و مرند افتتاح شد تا مسیر برای توانمندسازی کسبوکارهای فناورهای نرم در این استان هموارتر شود.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در حاشیه این مراسم با بیان اینکه خوشبخانه تمامی بخشهای دست اندرکار در استان آذربایجان شرقی در تلاش هستند تا در همکاری با یکدیگر در ماههای اخیر تعداد خانههای خلاق و نوآوری در کشور رشدی قابل توجه داشته و به تعداد 80 خانه در سراسر کشور برسد، گفت: یکی از پیشنیازها و بسترهای رشد و رونق اقتصاد دانشبنیان و خلاق در کشور، تحول فرهنگی است که این امر، با همکاری، همراهی و همدلی تمامی بخشهای فعال و نقشآفرین در استان اتفاق میافتد.
تحول فرهنگی برای رونق زیستبوم فناوری و نوآوری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، مهمترین لازمه برای تسهیل فعالیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق را ایجاد بستر و زیستبوم مساعد فعالیتهایشان دانست و بیان کرد: در تلاش هستیم تا با ایجاد بستری مساعد برای فعالان زیست بوم فناوری، زمینه برای تبدیل استان آذربایجان شرقی به یکی از قطبهای توسعه اقتصاد دانشبنیان و خلاق کشور فراهم شود.
وی با اشاره به این که با رونق کارخانه نوآوری و خانههای خلاق و نوآوری، شاهد رشد و رونق کسب و کارهای این حوزه خواهیم بود ادامه داد: در حال حاضر 230 شرکت دانشبنیان در آذربایجان شرقی فعالیت دارند این در حالی است که این استان از ظرفیتی بیش از 5 برابر این میزان برخوردار است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه شرکتهایی در این استان فعال هستند که به بالاترین مراحل رشد و توسعه رسیدهاند، ادامه داد: این شرکتها با تلاشی که معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان انجام داده در صدد ایجاد فضای مساعد برای رشد و رونق این زیستبوم هستند.
وی با بیان این که وجود صنایع و شرکتهای بزرگ، یکی از مزایای استان آذربایجان شرقی است، ادامه داد: در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان، مشوقها و تسهیلات متنوع و متعددی برای ترغیب و تشویق شرکتهای بزرگ و صنعتی به حمایت و پیوند با زیستبوم دانشبنیان و خلاق در نطر گرفته شده است که اعتبارهای مالیاتی تحقیق و توسعه، اعتبارهای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و سرمایهگذاری شرکتهای دانش بنیان از جمله این تسهیلات به شمار میرود و آییننامههای مرتبط آن تصویب شده و یا در حال تصویب است.
گشایش خانه خلاق و نوآوری تبریز وامضا تفاهمنامه ایجاد کارخانه نوآوری
25 شرکت خلاق در این خانه خلاق و نوآوری مستقر هستند که زمینه را برای تبدیل ایدههای بومی در حوزه علوم انسانی و صنایع خلاق و فرهنگی به کسبوکارهای اشتغالآفرین و خلقکننده ارزش افزوده فراهم کردهاند. این خانه خلاق و نوآوری در فضایی به مساحت 2 هزار متر مربع با حمایت ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق و اهتمام پارک و صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی به بستری برای تبدیل ایدههای خلاق به کسب و کارها و شرکتهای خلاق تبدیل شده است.
در این مراسم که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و استاندار آذربایجان شرقی و نمایندگان و شهردار تبریز صورت گرفت، خانه خلاق و نوآوری تبریز گشایش یافت تا نخستین خانه خلاق و نوآوری این استان زمینه را برای تبدیل ایدههای خلاق در حوزه علوم انسانی و صنایع فرهنگی فراهم کند و جمع خانههای خلاق و نوآوری کشور از 80 عدد فراتر برود.
این مجموعه با مشارکت ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایدهها و طرحهای فناورانه مرتبط با صنایع نرم و خلاق حمایت خواهد شد.
جذب و حمایت از ایدههای خلاق در زمینههای اصلاح و بهبود روشهای ساخت و تولید، تأمین قطعات یا مواد اولیه، بستهبندی، بازاریابی، تبلیغات، فروش، نشر و عرضه، صادرات و بهرهبرداری صنایع نرم از اصلیترین اهداف ایجاد این مرکز به شمار میرود.
حمایت از توسعه محصولات حوزه صنایع خلاق و فرهنگی با رویکرد صادراتی و توسعه بازار صادراتی، ایجاد شبکهها و سامانههای منتورینگ، مشاوره، آموزش، ساخت و تولید و آزمون در جهت کاهش هزینهها، افزایش کیفیت، دسترسی، بهرهوری و رقابتپذیری و آموزش و ارتقاء هدفمند و متمرکز دانش، مهارت و تجربه نیروی انسانی فعال صنایع خلاق را از دیگر اهداف مورد توجه در خانه خلاق و نوآوری تبریز خواهد بود.
در خانه خلاق و نوآوری تبریز ضمن ارائه مشاورههای تخصصی بهمنظور تسریع فرآیندها و جلوگیری از تکرار خطاها و عوامل شکست طرحها در راه عملیاتی شدن در کل زنجیره ایده تا بازار، بسترهای لازم برای تسهیل و تسریع در امکانسنجی، تحلیل، ایجاد و توسعه، دسترسی، تبلیغات، ارائه، برگزاری انواع رویداد، جشنواره و نمایشگاه و جلسات همفکری و تخصصی عرضه و نشر در بازارهای هدف ایجاد خواهد شد.
افتتاح دو مرکز رشد واحدهای فناور در قالب ویدئو کنفرانس
در این مراسم همچنین مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور سراب و مرند توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و در قالب ویدئو کنفرانس آغاز به کار کردند.
در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور مرند با حمایت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری و پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، در زیرساختی به مساحت یک هزار متر مربع، زمینه برای تبدیل ایدههای نوآورانه به محصول و تجاریسازی آنها فراهم شده است.
همچنین مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور سراب با حمایت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری و پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، در مساحت 3400 متر مربع بستری برای شتابدهی تیمهای دانشگاهی و نوآور فراهم شده است و در حال حاضر، 8 تیم در مراحل مختلف شتابدهی و رشد قرار دارند.
بازدید از مرکز نوآوری و رشد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین به مرکز نوآوری و رشد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز رفت و ضمن بازدید از محصولات دانشبنیان و خلاق این مرکز با فعالان فناور مستقر در آن گفتوگو کرد. در این نمایشگاه 7 محصول تجاریسازی شده با حمایت معاونت علمی و فناوری و 10 محصول شرکتهای مستقر در مرکز رشد معرفی و بازدید شد. این محصولات در حوزههای قطعهسازی، تصفیه هوا، تجهیزات بیمارستانی و تجهیزات شیمیایی و دارویی با حمایت پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی ارائه شد.
معرفی توانمندیهای فناورانه پارک علم و فناوری استان
در بخش دیگری از این مراسم شتابدهندههای مستقر در پارک علم و فناوری استان، دستاوردها و توانمندیهایشان را به معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معرفی کردند. "شتاب دهنده ستاکآپ" که در حوزه اقتصاد دیجیتال فعالیت دارد توانسته زمینه را برای شتابدهی بیش از 28 استارتاپ یا شرکت خلاق فعال در این حوزه فراهم کند به طوریکه اکنون 11 تیم خلاق در مرحله شتابدهی قرار دارند.
این شتابدهنده امکاناتی همچون فضای کار اشتراکی، راهبری، خدمات مشاوره و تجاریسازی کسب و کار را به تیمهای مستقر ارائه کرده و در زمینه شتابدهی شرکتهای دانشبنیان فعال است.
«شتاب دهنده پویا» نیز با ایجاد زمینه برای فعالیت 32 هسته یا شرکت خلاق، راه برای رشد و رونقایدههای نوآورانه در حوزه صنایع خلاق فراهم کرده است. در 3 سال گذشته تیمهای مختلفی در فرآیند شتابدهی قرار گرفتند که سامانه جامع دانشگاهی و طرح بافت فرش دستباف با دستگاه ایرانساخت از مهمترین این طرحها به شمار میرود.
«شتاب دهنده آلور» نیز در حوزه سرمایهگذاری شرکتهای دانشبنیان و خلاق فعالیت دارد که با توجه به اولویت امسال، محوریت حمایتی خود را بر رویایدههای نوآورانه و خلاق حوزه کشاورزی متمرکز کرده است.
«شتاب دهنده تحلیلگران» نیز دستاورهای خود را به ستاری و استاندار آذربایجان شرقی معرفی کرد. این شتابدهنده در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، شهر هوشمند، فینتک، ادتک و نیز حوزههای گوناگون صنایع خلاق از جمله واقعیت افزوده، مجازی و ترکیبی گیم و انیمیشن، محتوای دیجیتال، فرهنگ و هنر، رسانه و تبلیغات فعالیت دارد.
توانمندی در تولید تجهیزات خانگی بهرهمند از فناوریهای هوشمند معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، از واحدهای SMD تحقیق و توسعه، DIP و خط تولید ترانس شرکت دانشبنیان "صنایع صبح پارلار آسیا" بازدید کرد.
شرکت دانشبنیان صنایع صبح پارلار آسیا به عنوان بزرگترین طراح و تولید سیستمهای هوشمند لوازم خانگی و همچنین صنایع خودرویی کشور، زمینه را برای توسعه فناوریهای هوشمند از جمله اینترنتاشیا در تجهیزات خانگی، خودرویی و صنعتی فراهم کرده است.
این شرکت دانشبنیان، علاوه بر ایجاد اشتغال برای بیش از 550 نیری انسانی که عمدتاً تحصیلکردگان دانشگاهها هستند، 80 نفر را در واحد تحقیق و توسعه مشغول به کار کرده است. 6 اختراع ثبت شده در این شرکت دانشبنیان ایجاد مقدمات پروژه تولید و طراحی موبایل هوشمند با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از دیگر فعالیتهای این شرکت دانشبنیان به شمار میرود.
50 نوع محصول شامل انواع بردهای الکترونیکی ایرانساخت در شرکت دانشبنیان صنایع صبح پارلار تولید شده است که از لحاظ قیمت با برترین محصولات آسیایی و اروپایی رقابت میکند. این محصولات همچنین راه خود را به کشورهای همسایه از جمله ترکیه گشوده است.
این شرکت همچنین در تولید محصولات دانشبنیان حوزه اینترنت اشیا نیز توانمندی دارد. محصولات هوشمندی که در انواع محصولات لوازم خانگی نصب میشود و هوشمندی را به این محصولات افزون میکند.
رونمایی از دستگاه تصفیه هوای بیولوژیک
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، از دستگاه تصفیه هوای بیولوژیک ایرانساخت رونمایی کرد. این دستگاه ایرانساخت، به اندازه 150 درخت اکسیژن تولید میکند و تحت عنوان درخت جلبکی شناخته میشود. این محصول ایرانساخت از قابلیت پالایش، تصفیه و حذف انواع آلایندهها از جمله گازهای فرار، فلزات سنگین سموم، ریزگردها و سایر آلایندههای زیست محیطی تا اندازه مؤثری برخوردار است.
حجم هوای ورودی این محصول 37هزار متر مکعب در سال بوده که معادل انتشار اکسیژن توسط 150 اصله درخت جوان بوده و میزان 660 کیلوگرم گاز کربن دی اکسید در سال را تثبیت میکند.
طرحهای دانشبنیان و خلاق در حوزه زیستفناوری و اینترنت اشیا رونمایی میشود