یک‌شنبه 30 دی 1403

ریشه پدیده مهاجرت، اقتصاد و اشتغال نیست

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک در پیش نشست همایش نظریه نظام انقلابی، گفت: هر چه پیش می‌رود پیوندهای راهبردی میان کشورها و ملت‌ها قوی‌تر می‌شود؛ اگر ساده‌انگارانه از کنار فرصت‌ها بگذریم فرصت‌های مهمی را از دست داده‌ایم.

زمانیان افزود: امروز تصویرهای ملی جای برنامه‌های توسعه ملی در ادبیات سیاستگذاری را گرفته است؛ جامعه‌ای که خود را با فضای پرتلاطم، شواف و روزبه روز نو شدن رسانه و فناوری مواجه می‌بیند از حکمران انتظار دارد که بتواند تصویر درستی از آینده ایران را مخابره کند.

وی با بیان اینکه ریشه پدیده مهاجرت، مسائلی مانند اقتصاد، اشتغال و بیکاری نیست، تصریح کرد: ریشه مساله این است که یک تصویر مشخصی از آینده برای مردم نمی‌سازیم.

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک گفت: بیانیه گام دوم انقلاب ظرفیت این تصویرسازی آینده را برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دارد و امروز نظریه مقاومت در کشورهای منطقه بیش از کشور ما پذیرفته شده است.

زمانیان ادامه داد: جامعه اندیشه‌ورزی، جامعه اندیشگاهی و دوستانی که در حوزه تدوین نظریه انقلاب اسلامی کار می‌کنند باید یک تفسیر و تصویر ملموس، همه‌فهم، قابل ارتباط و قابل دسترس از نظریه انقلاب اسلامی به قشر عمومی جامعه مخابره کنند و بتوانند این اتصال گمشده‌ای که امروز بین لایه‌های مختلف ایجاد شده است را دوباره ترمیم کنند و از طریق ارائه یک نظریه قابل فهم، ساده، انگیزاننده، برانگیزاننده و تحرک آفرین کمک کنند تا گروه‌های مختلف اجتماعی و مرجع سهم خود را در این خلق تصویر آینده ایران ایجاد کنند.

وی تاکید کرد: امروز وضعیت مهاجرت نسبت به گذشته فرق کرده و به عنوان مثال اگر کسی مهاجرت کند الزاما برای در اختیار گرفتن یک کرسی دولتی یا به دست آوردن یک موقعیت کسب و کار اقتصادی نیست و مسائل دیگری هم مد نظر قرار می دهد.

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک خاطرنشان کرد: باید به مساله مهاحرت برای متمولین، پیشروان کسب و کار، حوزه‌های استارت‌ها و فناوری‌ها و حوزه علم و فن آوری بسیار جدی‌تر از مردم عادی بپردازیم و این جنس مسائل از آن موضوعاتی است که ضرورت بازاندیشی در الگوی اساسی حکمرانی را برای ما توجیه می‌کند.

وی در پایان افزود: این نشست می‌تواند بیان ساده از آن چیزی که امروز جامعه به آن نیاز دارد را ارائه دهد تا بتوانیم این بحث‌ها را به ساختار و حرف‌هایی از جنس ابلاغیه و نظریه برسانیم.