چهارشنبه 7 آذر 1403

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی: مسوولان به فکر پزشکان جوان و کم درآمد باشند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی: مسوولان به فکر پزشکان جوان و کم درآمد باشند

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با ابراز نارضایتی از آنچه که "مشکلات عدیده جامعه پزشکی بویژه پزشکان جوان" خواند، تاکید کرد: درخواست من به عنوان یک پزشک که نیم قرن سابقه طبابت و فعالیت دانشگاهی و صنفی در انجمن دارم این است که مسئولان به فکر پزشکان جوان و گروه‌های تحصیل کرده کم درآمد باشند و هر اقدامی که لازم است برای بهره‌گیری حداکثری از دانش و تحصیل آنان انجام دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج خسرونیا مطلبی با عنوان «مسئولان سلامت کشور از خواب غفلت بیدار شوند» در اختیار ایسنا قرار داده است، در تشریح مشکلات جامعه پزشکی آورده است:«متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد بروز مشکلات عدیده برای جامعه پزشکی بویژه پزشکان جوان از ابعاد مختلف، آموزشی و معیشتی هستیم. تعداد زیادی از همکاران جوان مهاجرت به کشورهای مختلف جهان برای کار و تلاش را به ماندن و خدمت در وطن ترجیح می‌دهند. سرمایه گذاری ارزشمندی صرف تربیت و آموزش یک پزشک می‌شود ولی به سادگی شاهد از دست رفتن این پتانسیل هستیم.»

وی به وضعیت درآمدی رزیدنت‌ها اشاره کرده و آورده است:«وضع حقوق و دستمزد رزیدنت‌های کشور (دستیاران تخصصی) رشته‌های مختلف پزشکی و پزشکان عمومی بسیار بد است ولی از نظر کار و مسئولیت با دشواری‌های فراوان روبرو هستند؛ متاسفانه عده‌ای ترک تحصیل می‌کنند و عده‌ای که تحمل فشارهای زندگی را ندارند دست به هر کار حتی خودکشی می‌زنند. و متاسفانه شاهد استعفای گروهی این عزیزان هستیم.»

خسرونیا در ادامه مطلب خود آورده است:«ما به عنوان انجمن‌های پزشکی، سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت باید از خواب غفلت بیدار شویم و به فکر سرمایه‌های آینده پزشکی ایران باشیم؛ جوانان ما سرمایه‌های آینده هستند و هرچه برای آنان هزینه کنیم این هزینه سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است. پزشکان عمومی در کنار همکاران متخصص خود با درآمد بسیار کم در اقصی نقاط ایران با انواع بیماری‌ها بویژه امراض عفونی در حال جنگ هستند. اگر چه عده زیادی از پزشکان سالانه از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور فارغ التحصیل می‌شوند ولی با این وضعیتی که برقرار است قبل از پیوستن به جرگه طبابت، منفعل شده و یا از مملکت خارج می‌شوند؛ بدین ترتیب در آینده نه چندان دور با کمبود حتی پزشک عمومی مواجه خواهیم بود.»

وی با بیان اینکه مسئولین هنوز فکر جدی برای کمک به پزشکان جوان نکرده اند، آورده است:«پزشکان جوان و پزشکان عمومی دست به هرکاری که می‌زنند چون ممکن است با سایر گروه ها و تخصص ها تداخل بوجود آید، پیوسته مورد انتقاد، تذکر و برخورد قرار گرفته اند. باید سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و درمان، الگوهای درمانی را منطبق با تحصیل و کوریکولوم آموزشی تدوین و مورد اجرا قرار دهند. هر پزشک بر اساس هر آنچه آموخته و برای آن در دانشگاه تربیت علمی شده است، باید بتواند به بیماران و مردم خدمت ارائه کند. تداخل و نزدیکی برخی رشته ها با یکدیگر موجب می‌شود که پزشک نتواند با دست باز و با تفکر به دیدگاه مصلحتی بیمار برای وی دارو تجویز یا خدمت ارائه کند. این تداخلات حرفه‌ای قبل از اینکه پیامد آن به شکایات مختلف منجر شود، باید مورد رسیدگی و تصمیم‌گیری کلان قرار گیرد.»

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ادامه داده است:« آبروی جامعه پزشکی در خطر است وقتی شاهدیم که یک گروه علیه گروه دیگر شعار می‌دهد. تمام گروه‌ها حق خدمت و طبابت دارند و باید از زندگی و معیشت مناسب برخوردار باشند، منتهی با در نظر گرفتن دانش تخصصی و کوریکولوم آموزشی باید این حق، محقق شود. در رشته داخلی 9 گروه فوق تخصصی وجود دارد که شاخه‌های آن محسوب شده و نزدیکی زیادی به تخصص داخلی دارند؛ در رشته‌های مرتبط با زیبایی از جمله جراحی پلاستیک، تخصص پوست، تخصص گوش، حلق و بینی از بابت اقدامات زیبایی و...؛ همچنین متخصصین زنان با رادیولوژی نیز از بابت حق انجام سونوگرافی و... تداخلات کاری دارند و برخی اوقات شاهد تشکیل پرونده‌هایی بابت مداخله در امور تخصصی یکدیگر هستیم.»

وی در ادامه مطلب خود تاکید کرد:«با این وضعیت، درخواست من به عنوان یک پزشک که نیم قرن سابقه طبابت و فعالیت دانشگاهی و صنفی در انجمن دارم این است که مسئولان به فکر پزشکان جوان و گروه‌های تحصیل کرده کم درآمد باشند و هر اقدامی که لازم است برای بهره‌گیری حداکثری از دانش و تحصیل آنان انجام دهند. قوانین وجود دارد ولی متاسفانه اجرای نمی‌شود. چرا نمی‌گویند که یک پزشک عمومی بعد از فراغت از تحصیل چه کاری انجام دهد که هم به وظیفه خود رسیده باشد و هم زندگی و معاش خود را داشته باشد و سامان بدهد!؟ پزشک عمومی هم حق زندگی و حیات دارد. قوانین می‌گوید تعرفه پزشکی بر اساس سطح تورم باید تعیین و اجرا شود. هزینه‌های زندگی و حتی امور مربوط به تمدید پروانه مطب، عضویت یا گذراندن دوره‌های آموزشی و شرکت در کنگره‌های علمی... چندین برابر شده است، آیا تعرفه و حق ویزیت یک پزشک نیز به همین میزان و بطور منطقی افزایش داشته است؟»

خسرونیا افزود:«تمام وسایل مورد نیاز یک پزشک در مطب یا لوازم و تجهیزات بیمارستانی، دستگاه‌های گرافی، اسکوپی و تشخیصی... با ارز و دلار خریداری و ارزش گذاری می‌شود آیا درآمدهای ما نیز بر همین اساس منطبق شده است. نظام پزشکی که خود را حامی جامعه پزشکی می‌داند باید پر قدرت باشد و بتواند از حق و جایگاه جامعه پزشکی دفاع و از آن صیانت کند. صرفا افزایش چند درصدی حقوق رزیدنت‌ها هیچ دردی از پزشک و خانواده او دوا نمی‌کند. آیا با این حقوق و دستمزد می‌شود میوه، لبنیات و گوشت خرید؟ میوه‌ای که هر کیلوی آن دو هزار تومان بود به کیلویی 20 هزار تومان افزایش قیمت داده است؛ متاسفانه آموزش زیر سوال رفته چون پزشک، پرستار، استاد، دانشجو و... همه ناراضی هستند؛ پس آموزش نیز تحت الشعاع این نارضایتی قرار می‌گیرد. آموزش‌ها تحت لوای فوق تخصص قرار می‌گیرد.»

وی در ادامه مطلب خود آورده است:«بیمارستان خاصی برای آموزش دستیاران تخصص داخلی نداریم و انگیزه‌ای برای تحصیل در تخصص داخلی نیز وجود ندارد؛ پزشک بدین ترتیب مجبور است برای گذراندن دوره‌های تکمیلی و فوق تخصصی به خارج کشور برود. ما با کمبود متخصص داخلی در تهران و شهرستان‌ها مواجهیم. الان تعداد این افراد انگشت شمار شده است چون اغلب به ادامه تحصیل در رشته‌های فوق تخصصی و یا غیر مرتبط گرایش پیدا کرده‌اند.»

انتهای پیام