رییس جهاد: جوجهکشی در قم نداشتیم
قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: هیچگونه معدومسازی جوجههای یکروزه در قم اتفاق نیفتاده و هیچ کارخانه جوجهکشی در این استان وجود ندارد و فیلمهای منتشرشده نیز مربوط به شهرهای دیگر است.
"عباس پورمیدانی" روز چهارشنبه در حاشیه جلسه کمیسیون ماده 5 استانداری در گفتوگو با خبرنگاران، بیان کرد: مرغداران قمی قبل از ثبت سفارش خرید جوجه یکروزه، از تامین شدن نهادههای دامی اطمینان حاصل میکنند و دلیلی برای معدومسازی جوجههای یکروزه باقی نمیماند.
وی با اشاره به انتشار ویدیویی از معدومسازی جوجههای یکروزه، گفت: انتشار این فیلم تحت هر شرایطی امر غیراخلاقی و نادرستی بوده و باید با مقصران این کار برخورد شود.
وی اضافه کرد: معدومسازی جوجههای یکروزه مساله فنی در امر مرغداری است و وقتی هدف مرغدار تولید جوجه تخمگذار و مرغ باشد، پرورش خروس ارزش اقتصادی نداشته و در تمام دنیا سیستمهای مرغداری جوجههای خروس را معدوم میکنند.
پورمیدانی عنوان کرد: اما در فیلمی که اخیرا در رابطه با معدومسازی جوجههای یکروزه منتشرشده این روال سپری نشده بلکه عدهای از تولیدکنندگان باهدف تهییج افکار عمومی و مشکلات ناشی از تامین نهادهها و افت قیمت مرغ به روش غیراصولی جوجههای یکروزه را معدوم کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: هیچیک از فیلمهای منتشر شده در رابطه با معدومسازی جوجههای یک روز ارتباطی با مرغداران قمی ندارد.
در روزهای گذشته تصاویر و فیلمهایی از معدومسازی جوجههای یکروزه در برخی از استانهای کشور در شبکههای مجازی منتشرشده است.
پورمیدانی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، گفته بود: در استان قم تولید مستقیم جوجه نداریم و زمانی که مرغداران استان جوجهای را برای پرورش به قم وارد میکنند از قبل تمهیدات لازم را برای تأمین خوراک و سایر مایحتاج آن در نظر گرفتهاند.
وی بیان کرد: کاهش بازار مصرف در صنعت مرغداری که موجب رغبت کمتر مرغداران به جوجه ریزی و پرورش آن شده، ازجمله دلایل افزایش تعداد جوجههای یکروزه و متاسفانه معدومسازی آنها در برخی از مناطق کشور است.
پورمیدانی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای ناشی از آن در برگزاری مراسمها، یکی از مهمترین عوامل کاهش مصرف مرغ در بازار است که خسارتهای قابلتوجهی به مرغداران وارد کرده و جبران آن نیازمند حمایت ویژه از فعالان این صنعت است.
وی ادامه داد: با تلاش نهادهای مختلف در وزارت جهاد کشاورزی ازجمله پشتیبانی امور دام برای خرید مرغهای گوشتی تولیدشده به قیمت مناسب و سرعت بخشیدن به تامین و توزیع نهادههای موردنیاز مرغداران، این مشکل برطرف خواهد شد.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است./
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*