زاکانی: سال آینده سال گره گشایی از مسکن خواهد بود / افزایش 31 میدان میوه و تره بار طی 6ماه
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «سلام صبح بخیر» شبکه سه سیما درباره اقدامات شهرداری درباره معیشت شهروندان گفت: اگر شهر، شهروند و مدیریت شهری را سه جزء ماجرا بدانیم، مردم و شهروندان محور اصلی ماجرا هستند.
شهردار پایتخت با تاکید بر اینکه شهرداری می خواهد با ارتقای خود از یک نهاد خدمتگزار صرف به نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: برای مجموعه شهرداری تهران مهم است که خدمات شایسته ای به مردم ارائه دهد و بتواند گره ای از زندگی شهروندان باز کند، به طوری که در ارتقای سطح آسایش، معنویت، اقتصاد، امنیت و ایمنی تاثیر گذار و مسئولیت پذیر باشد.
وی افزود: یکی از وجوه زندگی مردم اقتصاد و معیشت است. شهرداری در این باره در سه بخش «مسکن»، «میوه و تره بار و امکانات مصرفی» و «لوازم منزل» نقش ایفا می کند. در هر سه بخش فعال شده ایم و اقداماتی صورت گرفته است. بخشی دیگر نیز داریم که به توانمندسازی شهروندان به ویژه اقشار مستضعف و کم درآمد برمی گردد که به صورت غیرمستقیم به معیشت و اقتصاد آنها کمک می کند.
زاکانی با اشاره به اینکه در میادین میوه و تره بار قیمت ها 40 درصد کمتر است، ادامه داد: تعداد این میادین در ابتدای این دوره 263 میدان بوده و در 6 ماه و 14 روزی که بر سرکار آمدیم، 31 میدان به آن اضافه کردیم. تلاش می کنیم برای سال آینده 100 مورد و سال 1402 نیز 100 میدان دیگر اضافه شود تا سرجمع میادین را به 500 برسانیم.
وی افزود: 10 قلم کالا را هم برای سال آینده مستقیم از کشاورز خریداری می کنیم و واسطه ها را حذف می کنیم که قیمت را تقلیل خواهد داد.
شهردار تهران اضافه کرد: برای سال بعد از آن یعنی 1402 نیز برنامه داریم تا کلیه اقلام را از مستقیم از تولیدکنندگان و بدون واسطه خریداری می کنیم. البته ما در شهرداری به این موضوع نگاه انتفاعی نداریم. روزانه 200 تن مرغ توزیع می کنیم، 150 کانکس یخچال دار هم داریم که بتوانند در افزایش خدمت به مردم کمک کنند. ضمن اینکه روزانه 30 تن گوشت توزیع می کنیم که 15 تا 20 درصد زیر قیمت بازار است.
وی با پرداختن به اهمیت مسکن در کاهش هزینه زندگی شهروندان بیان کرد: سال 90 تا 91 به صورت میانگین بالغ بر 30 هزار پروانه صادر می شد اما امسال 4هزار و 500 پروانه صادر و میزان آن به یک هفتم رسیده است. ما با تاسیس یک قرارگاه جهادی 180 هزار واحد یعنی 6 برابر میزان ساخت امسال را هدف گذاری کردیم. البته در این مسیری که دنبال می کنیم در طرح جهش مسکن برای شهرداری ها وظیفه ای دیده نشده، اما ما با وزارت راه و شهرسازی تفاهم کردیم که در بافت فرسوده و زمینهای ذخیره شهری لکه گذاری هایی برای ساخت 180 هزار واحد انجام دهیم.
زاکانی عنوان کرد: یک فرد در شرایط فعلی 65 درصد از حقوق خود را باید برای اجاره نشینی هزینه کند. خرید خانه نیز با شرایط فعلی 69 تا 70 سال برای یک فرد طول می کشد. از این جهت اثر گذاری در موضوع مسکن را دنبال می کنیم. روز گذشته 3هزار واحد کلنگ زنی شد و با طی این مسیر سال آینده سال گره گشایی از مسکن خواهد بود. شهردار تهران درباره چگونگی خانه دار شدن شهروندان اظهار کرد: عده ای ثبت نام می کنند و در کنار آن کسانی که در بافت فرسوده حضور دارند با نوسازی به یک محیط امنی که از زیبایی های بصری و استحکام برخوردار است دست پیدا می کنند. درواقع بخش زیادی از افراد، شهروندانی هستند که منزل مسکونی آنها در بافت فرسوده بوده و از آنها تحویل گرفته شده و به آنها خانه نو تحویل داده می شود.
وی درباره دلیل وارد شدن شهرداری به این عرصه ها یادآور شد: امروز روز شهردار است به این دلیل که شهادت شهید باکری است؛ شهید باکری حاشیه نشین نبود و خودش را صاحبخانه می دانست. شهرداری هم خودش را صاحبخانه می داند و قلبش برای شهر می تپد. نمی تواند ببیند کسی سر گرسنه بر بالین می گذارد، نمی تواند ببیند کسی بیخانمان است و مشکل معیشت دارد. این مسأله تفاوت جوهری یک نهاد خدمتگزار اجتماعی با یک نهاد خدمتگزار صرف است. همچنین شهرداری با میدان داری مردم به دنبال مواجهه با فساد است. نقطه شروع این کار تغییر جهتی است که بر اساس آن با تحول نرم افرازی و سخت افزاری، با مشارکت مردم و بر مدار مردم به دنبال این هستیم که شهر را متحول کنیم.
انتهای پیام /