چهارشنبه 7 آذر 1403

زبان فارسی، دریچه ورود به فرهنگ ایران است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زبان فارسی، دریچه ورود به فرهنگ ایران است

تهران - ایرنا - رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به گنجینه عظیم ادبیات فارسی و بزرگانی که به آن سروده و نوشته‌اند، گفت: زبان فارسی دریچه ورود به فرهنگ ایرانی است.

ابوذر ابراهیمی ترکمان امروز (دوشنبه) در ششمین گردهمایی موسسه‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان، اظهار داشت: تشنگی زیادی برای آموزش زبان فارسی در جهان وجود دارد و دلیل آن خوش‌آهنگی، وجود مفاخر بزرگی که به آن شعر گفته اند و آموزه‌های ایرانی و اسلامی در آن است.

مشکلات آموزش زبان فارسی؛ از تشتت بین دستگاه‌ها تا تعطیلی کرسی‌ها در خارج وی در این نشست یک‌روزه به همت بنیاد سعدی و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مشکلات آموزس زبان فارسی در جهان اشاره کرد و افزود: اول اینکه خود نهادهای متولی باید به وفاق جمعی در شیوه، ابزار و سیاست تدریس برسند؛ زیرا تشتتی میان این نهادها هست که مانع گسترش زبان فارسی می شود.

ابراهیمی ترکمان مشکل دیگر را کاهش ارتباط با کرسی های زبان فارسی دانست و ادامه داد: برخی کرسی های زبان فارسی در جهان به دلیل مشکلات ارزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از درجه 1 به درجه 2 تنزل یافته د در بعضی مراکز تعطیل شده اند؛ همچنین وزارت آموزش و پرورش بعضی مدارس خازج از کشور را به دلیل همین تنگناهای بودجه ای تعطیل کرده اند یا با حداقل ظرفیت کار می کنند.

ششمین گردهمایی موسسه‌هاس فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با حضور بیش از 30 دستگاه مرتبط و فعال در امر آموزش زبان فارسی با هدف شناسایی نقاط ضعف و قوت و هم‌افزایی این دستگاه‌ها امروز به همت بنیاد سعدی و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال برگزاری است.

بنیاد سعدی در سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم‌افزایی و انسجام در فعالیت‌های مرتبط با این حوزه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود کشور، تاسیس شد. این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه‌ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه‌مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.

تالیف 16 عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری 205 دوره آموزش زبان فارسی با 10 هزار فارسی‌آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و 5 نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حدادعادل فعالیت می‌کند.

*س_برچسب‌ها_س*