ساحل اروند در دسترس مردم قرار میگیرد
استاندار خوزستان گفت: آزاد سازی به مرور انجام می گیرد و در هر مرحله 300 متر از خاکریز اروند رود برداشته میشود.
به گزارش فارس از اهواز، صادق خلیلیان استاندار خوزستان امروز از شروع برداشتن خاکریز اروند خبر داد و اظهار کرد: با توجه به شرایطی که شهرهای خرمشهر و آبادان در طول جنگ تحمیلی داشتند، خاکریز طویلی برای بحث امنیتی در کنار اروند ایجاد شده بود.
وی افزود: هدف از ایجاد این خاکریز که طول آن حدود 90 تا 100 کیلومتر میشود جلوگیری از ورود افراد از آن سوی مرز بود. در واقع به نوعی محافظی برای مقابله با ورود افراد از کشور همسایه به شمار میرفت که البته شرایط جنگی این گونه اقتضا میکرد.
استاندار خوزستان گفت: این خاکریز عملاً اجازه دسترسی مردم شهرهای آبادان و خرمشهر را به رودخانه اروند نمیدهد و با پایان یافتن جنگ، مردم درخواست داشتند که دسترسی آنها به محدوده اروند امکان پذیر شود و آنها اجازه رفتن به ساحل اروند در محدوده شهرهایشان را داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اروند برای مردم خرمشهر و آبادان یک نماد است و زندگی آنها به نوعی با آن گره خورده، در بازدید وزیر کشور از جزیره مینو این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و با مباحث مطرح شده در این جلسه و نظر مثبت ایشان قرار شد آزادسازی ساحل اروند به مرور انجام شود.
صادق خلیلیان در خصوص برداشتن خاکریز از سواحل اروند تصریح کرد: براساس هماهنگی که انجام شد مقرر گردید هر بار 300 متر از خاکریز برداشته شود که آزادسازی نخستین 300 متر از خاکریز طویل اروند از جزیره «مینو» کلید خورده است.
استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر با برداشتن خاکریز در این ناحیه مرحله ساماندهی، زیباسازی و تکمیل روشنایی و نورپردازی در جریان است که بزودی مردم میتوانند از زیباییهای طبیعی اروند استفاده و خاطرات سالهای گذشته با اروند را بار دیگر زنده کنند.
وی بیان کرد: با در نظر گرفتن این موضوع که خاکریز اروند یک دفاع امنیتی به شمار میرود، میتواند از ورود غیر قانونی اسلحه و در مجموع قاچاق جلوگیری کند تا نیازی به برداشتن کل خاکریز وجود نداشته باشد.
خلیلیان عنوان کرد: اولویت برداشتن خاکریز اروند در محدوده شهرهای خرمشهر و آبادان است تا مردم ساکن در این شهرها و گردشگرانی که به این شهرها سفر میکنند بتوانند از زیباییهای خدادادی اروند هم بهره ببرند.
وی اذعان کرد: انتظار میرود به مرور حدود 9 تا 10 کیلومتر از طول این خاکریز کاسته و با آزادسازی در اختیار شهرداریهای این دو شهر و منطقه آزاد اروند قرار بگیرد.