ساخت محل نگهداری برای 4 هزار راس دام منطقه زلزلهزده قطور
ارومیه - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانغربی با اشاره به استفاده از همه ظرفیتها برای حل مشکلات زلزلهزدگان قطور خوی گفت: برای چهار هزار و 70 راس دام سبک و سنگین این منطقه، محل نگهداری در روستاهای زلزلهزده قطور آماده شدهاست.
امیرعباس جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در راستای حفظ بهداشت منطقه، 826 راس دام سبک و 60 راس دام سنگین تلفشده منطقه زلزلهزده قطور در این مدت به صورت بهداشتی دفن شدهاست.
وی با اشاره به اینکه گروههای جهادی و بسیجی و امدادی در حال فعالیت و امدادرسانی هستند، اظهار داشت: جیره غذایی خشک و غذای گرم در بین زلزلهزدگان توزیع میشود و طی روز گذشته بیش از سه هزار وعده غذایی گرم بین اهالی توزیع شد.
وی با اشاره به فعالیت گروههای بهداشتی بیان کرد: 12 گروه بهداشتی متشکل از پزشکان و کادر درمانی در منطقه زلزلهزده فعال هستند و خدمات درمانی و دارویی رایگان در اختیار اهالی قرار میدهند.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانغربی با اشاره به فعالیت سازمانهای مردم نهاد اظهار داشت: این تشکلهای غیردولتی برای حصول نتیجه مطلوبتر باید از تکروی پرهیز کنند و برای امدادرسانی با فرمانداری خوی و سازمان جمعیت هلالاحمر هماهنگ باشند.
جعفری افزود: عملکرد خودسرانه برخی از سازمانهای مردمنهاد موجب تجمع بیمورد در منطقه میشود و این عمل امدادرسانی را با مشکل مواجه میکند.
به گزارش ایرنا روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که متاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
*س_برچسبها_س*