ساخت واحدهای کوچک متراژ، در تضاد با قانون جوانی جمعیت
کارشناس مسکن گفت: در صورتی که دولت سیاست ساخت خانههای کوچک متراژ بین 30 تا 40 متری را دنبال کند، این سیاست متضاد با فرزندآوری است.
در حال حاضر یکی از مهمترین برنامههای دولت که در قالب طرحهای جوانی جمعیت در دستور کار قرار گرفته است و بسیاری از کارشناسان هم در این زمینه هم عقیده هستند، طرح توسعه افقی شهرها است که در حال حاضر این طرح در بسیاری شهرهای کشور در دستورکار قرار گرفته است.
در همین رابطه مسعود عالمی نیسی کارشناس مسکن گفت: ما شاهد کاهش فرزندآوری در شهرهای که تراکم ساختوساز در آنها بیشتر است، هستیم؛ بنابراین باید دولت در شهرهای که دارای اراضی بیشتر است، اقدام به توسعه افقی شهرها کند.
به گفته این کارشناس مسکن در بسیاری از کلان شهرها که در آنها شاهد توسعه عمودی و بلند مرتبهسازی هستیم مانند تهران، شاهد کاهش نمودار فرزندآوری هستیم.
او میگوید: طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی و طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است، شهر تهران با توجه به اراضی و مساحتی که دارد و با توجه به تعداد جمعیت آن، تمامی خانوارها میتوانستند در خانههای دو طبقه ساکن شوند و مشکلی از لحاظ کمبود واحد مسکونی نیز در تهران نداشته باشیم؛ اما متاسفانه شاهد بلند مرتبهسازی و برج سازی در این شهر هستیم.
او گفت: در شهر تهران شاهد عدم تناسب ساختوساز هستیم، به طوری که در برخی از محلات شاهد بلند مرتبهسازی وبرج سازی و در برخی از محلات شاهد ساخت واحدهای کم طبقه هستیم.
این کارشناس مسکن گفت: در صورتی که دولت سیاست ساخت خانههای کوچک متراژ بین 30 تا 40 متری را دنبال کند، این سیاست متضاد با فرزندآوری است.
گفتنی است در حال حاضر دولت در بسیاری از شهرهای که در آنها اراضی به میزان کافی وجود دارد، به دنبال ساخت و توسعه واحدهای یک طبقه و ویلایی است که امیدوار هستیم این سیاست ادامه پیدا کند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی