سازمان محیط زیست پیگیر سهلانگاری مدیر "باغ وحش صفادشت"
مدیرکل دفترحفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیمانکار باغ وحش صفادشت یک سال گذشته را برای پیدا کردن مکانی برای احداث باغ وحش و یا واگذاری حیوانات هدر داده و سهلانگاری کرده و ما روند قانونی مربوط به این سهلانگاری را دنبال میکنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با توجه به استانداردهای پایین عموم باغ وحشها در کشور ما حیوانات شرایط مناسبی در این مکان ندارد و در میان تمام باغ وحشهای متخلف، نام "باغ وحش صفادشت" بیش از همه در رسانهها مطرح شده و پیش از این شاهد تلف شدن گونههایی از جمله زرافه, گورخر آفریقایی, شیر دریایی، یک توله شیر و گرگ در این باغ وحش بودهایم که به گفته تعدادی از دامپزشکان و فعالان محیط زیست کشور, همه اینها به دلیل سوءمدیریت مدیران این باغ وحش حاصل شده است.
روز گذشته مدیر این باغ وحش که پیشتر با شکایت رسمی فعالان محیط زیست هم روبهرو بوده، خبر از تعطیلی این مرکز نگهداری حیوانات داد.
باغوحش صفادشت تعطیل شد + تصاویردر این رابطه، غلامرضا ابدالی؛ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست به تسنیم گفت: مالکیت عرصه باغ وحش صفادشت با شهرداری ملارد و اعیان آن هم دست یک پیمانکار بوده است. سال گذشته شهرداری این باغ وحش را به یک سرمایهگذار جدید واگذار میکند و سرمایهگذار که میخواهد برنامههای خود را در قالب باغ وحش و با تمهای مختلف اجرا کند به پیمانکار فعلی اخطار میدهد که باید باغ وحش را تخلیه کنید.
وی ادامه داد: با وجود اینکه این اعلام سال پیش انجام شده اما پیمانکار پشت گوش میاندازد و سرمایهگذار جدید وارد مبحث قانونی میشود و باغ وحش را پلمپ میکند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این دستور تخلیه مشکلاتی را برای حیوانات به وجود میآورد، گفت: واقعیت این است که ما از شرایط باغ وحشداری در کشورمان راضی نیستیم و با اینکه متولی باغ وحشها شهرداری و بخش خصوصی هستند و ما تنها بر روی گونهها نظارت میکنیم اما تبدیل به معضلی برای سازمان حفاظت محیط زیست شده است.
ابدالی تأکید کرد: در راستای احقاق حقوق حیوانات باغ وحش به پیمانکار گفتیم که سریعاً فکری برای نگهداری حیوانات بکند و تلاش کردیم که برای او مکان جدیدی را بگیریم اما این اتفاق نیفتاد. پیمانکار در استان گیلان مکانی را پیشنهاد داد که با ضوابط ما همخوانی نداشت و اکنون در استانهای دیگر از جمله مازندران به دنبال مکان نگهداری میگردد.
وی بیان کرد: درخصوص گونههای مختلف این باغ وحش ما به طور جدی پیگیر هستیم و از نزدیک موضوع را نظارت میکنیم که تا روزی که این حیوانات در مکان فعلی هستند، شرایط مطلوب برای آنها فراهم شود. درست است که باغ وحش اکنون فعال نیست اما نظارت میکنیم که تیمارگران مداوم رفت و آمد داشته باشند تا روند غذادهی و تیمار حیوانات به طور منظم انجام شود. ما این موضوع را از نزدیک دنبال میکنیم.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره ادعای زخمی شدن توله شیر و فرار حیوانات و مسائلی از این دست که توسط پیمانکار باغ وحش مطرح شده بود، توضیح داد: پیمانکار بعضاً مظلومنمایی میکند تا ارگانهای دولتی را تحت فشار قرار داد اما حقیقت این است که این فرد یک سال گذشته را برای پیدا کردن مکانی برای احداث باغ وحش جدید و یا واگذاری حیوانات هدر داده و سهلانگاری کرده است و میخواهد سهلانگاری خود را پنهان کند.
ابدالی در پایان تأکید کرد: این سهلانگاری مشخص است و ما نیز کارهای قانونی مربوط به آن را در سازمان حفاظت محیط زیست انجام بدهیم.