دوشنبه 20 اسفند 1403

سایت موزه شهریری مشگین‌شهر تیرماه افتتاح می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سایت موزه شهریری مشگین‌شهر تیرماه افتتاح می‌شود

اردبیل - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: سایت موزه شهر یری به عنوان بزرگترین سایت موزه شمالغرب کشور تیرماه امسال در این استان به بهره‌برداری خواهد رسید.

نادر فلاحی روز دوشنبه اظهارداشت: اعتبار اختصاص یافته برای این مجموعه 45 میلیارد ریال است که حدود 35 میلیارد آن برای مسقف شدن این مجموعه هزینه شده است.

او افزود: 10 میلیارد ریال هم برای ایجاد سنگ‌فرش و احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه در این مجموعه هزینه شده است.

فلاحی با اشاره به اهمیت حفاظت فیزیکی از سنگ افراشته‌های شهر یری افزود: پس از افتتاح این مجموعه مرمت سنگ افراشته‌ها و مطالعات آسیب‌شناسی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

محوطه باستانی شهر یری با وسعت 400 هکتار در بالادست روستای پیرازمیان واقع شده و قدمت آن بر اثر داده‌های باستان‌شناسی به دوران اواخر مفرغ، دوره نوسنگی، مس سنگی و اوایل آهن مربوط است. محوطه شهر یری از سه قسمت معبد، قوشاتپه و قلعه تشکیل شده و قدمت این منطقه به 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح مربوط می‌شود. محوطه باستانی شهر یری در سال 1381 از سوی میراث فرهنگی استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. مشگین‌شهر در شمال غربی اردبیل واقع است.

*س_برچسب‌ها_س*