پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سرگیجه و دومینوی ریزش در بازار | سورپرایز عمان برای دلار تهران چیست؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
سرگیجه و دومینوی ریزش در بازار | سورپرایز عمان برای دلار تهران چیست؟

فعالان اقتصادی باور دارند در صورتی که در روز جاری هم معامله‌گران کاهشی نتوانند جبهه‌های حمایتی را در هم بشکنند، مشخص می‌شود بازار ارز در محدوده حمایتی فعلی منتظر خبرهای مهمتر برجامی از سفر پادشاه عمان است.

برخی از کارشناسان می‌گویند دلار فعلا در یکی دو ماه آینده در محدوده 51 و 52 هزار تومان در نوسان است و قرار نیست تغییر خاصی در نرخ این ارز رخ بدهد. فعالان اقتصادی باور دارند در صورتی که در روز جاری هم معامله‌گران کاهشی نتوانند جبهه‌های حمایتی را در هم بشکنند، مشخص می‌شود بازار ارز در محدوده حمایتی فعلی منتظر خبرهای مهمتر برجامی از سفر پادشاه عمان است.

در آخرین روز هفته گذشته قیمت دلار به نیمه کانال 51 هزار تومان رسید و اخبار سیاسی این نوید را می‌داد که قیمت دلار باز هم کاهش پیدا کند. اما قیمت دلار امروز روند صعودی داشت. دلیل سرگیجه بازار ارز چیست؟

فردا روز سرنوشت‌سازی برای بازار ارز است. چراکه قرار است سلطان عمان به تهران سفر کند. بسیاری می‌گویند محور این سفر برجام است و پیدا کردن راهی برای آغاز مذاکرات. اما برخی دیگر می‌گویند سلطان عمان فعلا قصد بازسازی روابط تهران - قاهره را دارد.

انتظار می‌رفت واکنش بازار به این سفر ریزشی باشد، اما امروز ششم خرداد ماه قیمت دلار به 51 هزار و 850 تومان رسید که نشان از افزایش قیمت دارد. حتی قیمت دلار فردایی کمی از این رقم بالاتر است که سیگنال دیگری به بازار می‌دهد.

معامله‌گران بازار حالا چشم به تابلوی صرافی‌ها دارند که ببینند قیمت دلار در محدوده 51 هزار تومان می‌ماند و یا به کانال جدید وارد می‌شود. به گفته این معامله‌گران اگر دلار مرز 52 هزار و 200 تومان را پشت سر بگذارد، فشار افزایشی‌های بازار بیشتر می‌شود و احتمال افزایش قیمت قوت می‌گیرد. البته این مساله به این شرط است که دلار در بالای این رقم بماند و مقاومت‌های بعدی -52 هزار و 600 و 52 هزار و 800 تومان - را هم پشت سر بگذارد. اگر چنین شود به این معناست که بازار سفر سلطان عمان را جدی نگرفته و امیدوار نیست که این سفر دستاورد سیاسی و اقتصادی خاصی برای ایران داشته باشد.

تاثیر نشست شورای حکام بر قیمت دلار

اما اگر دلار وارد این محدوده نشود، مشخص می‌شود که فشار‌های کاهش قیمت در بازار بیشتر بوده و بازار چشم انتظار نتیجه سفر فرداست. البته به نظر می‌رسد که خرداد، ماه سرگیجه بازار ارز باشد. چون هفتم خرداد سفر سلطان عمان، بازار را سردرگم کرده و در نیمه خرداد -15 تا 19 خرداد ماه - نشست شورای حکام برگزار می‌شود و ممکن است در این شورا برای پرونده هسته‌ای ایران تصمیم جدیدی گرفته شود.

برای همین است که بازار محتاط شده. خرید و فروش‌های سنگین در بازار فعلا متوقف شده است و بازیگران اصلی بازار منتظر روند اخبار سیاسی و رویداد‌ها هستند تا بتوانند قدم بعدی دلار را پیش‌بینی کنند.

البته برخی از این کارشناسان می‌گویند دلار فعلا در یکی دو ماه آینده در محدوده 51 و 52 هزار تومان در نوسان است و قرار نیست تغییر خاصی در نرخ این ارز رخ بدهد.

اما پس از آن است که روند کلی بازار مشخص می‌شود. این مساله به خصوص در نیمه دوم سال جدی‌تر خود را نشان می‌دهد. چون هم واقعیت‌های اقتصادی تاثیر خود را بر اقتصاد می‌گذارد و هم نمود‌های کسری بودجه بروز می‌کند.

اگرچه ممکن است تا آن زمان گشایش‌های سیاسی رخ دهد و حداقل انتظارات تورمی را کنترل کند و مانع ورود دلار به کانال‌های بالاتر شود.

منبع: تجارت نیوز هم اکنون دیگران می خوانند 6 خرداد 1402 - 16:09

بیشتر بخوانید

سرگیجه و دومینوی ریزش در بازار | سورپرایز عمان برای دلار تهران چیست؟ 2