سفره کارگران هر روز کوچکتر از دیروز / دخل و خرجی که با هم نمیخواند
در پی گرانیها و عدم افزایش دستمزد کارگران، هر روز سفره این قشر از جامعه آب میرود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، قشر کارگر همیشه سخت کار کرده اند اما کمترین دریافتی ها را داشته اند، قشری که در تولید نقش مهمی ایفا می کنند ولی با نگاهی به دریافتی این کارگران مشخص می شود که میزان حقوق هایی که هر ساله برای این قشر مظلوم در نظر گرفته می شود، آنچنان اندک است که کفاف زندگی را نمی دهد.
این روزها دخل و خرج کارگران همخوانی ندارد، هزینه مسکن، خوراک و پوشاک، درمان و سایر هزینه ها آنچنان افزایش یافته که روز به روز قدرت خرید کارگران را کاهش می دهد، با شیوع کرونا بسیاری از همین کارگران شرایطی بسیار سخت تر از همیشه را تجربه کرده که یا شغل خود را از دست داده و یا هزینه هایی مضاعف بر زندگی آنها تحمیل شده است.
این در حالیست که تورم نرخ بالایی را نشان می دهد و افزایش قیمتها در همه بخش ها سبب شده تا سفره کارگران هر روز کوچکتر شود، هر ساله چانه زنی ها برای افزایش چند درصدی حقوق کارگران بسیار زیاد است و هر ساله شکاف زیادی بین دستمزد و هزینه های زندگی کارگران وجود دارد.
اگرچه گفته می شود حقوق های کارگران فقط 30 درصد از هزینه های زندگی آنها را تامین می کند اما با توجه به بالا رفتن نرخ اقلام و کالاها و قیمت اجاره مسکن به نظر می رسد دستمزدهای کارگران کمتر از این درصد را پوشش دهد.
در دولت گذشته علیرغم همه مشکلات کارگران اما به گونه ای که انتظار بود برای افزایش دستمزد این قشر تلاشی نشد و حالا در دولت جدید کارگران انتظار دارند رقم دستمزد به گونه ای باشد که بتواند بخشی از شکاف بین دستمزد و هزینه های زندگی را پر کند.
معیشت کارگران لرستان رکورد دار تورم
حالا در این میان معیشت کارگران لرستانی که در استانی مشغول هستند که بیشترین نرخ تورم را در بخش های مختلف دارد، به سختی تامین می شود و نیازمند توجه ویژه می باشند، این در حالیست که برخی از همین کارگران ماه هاست حقوق دریافت نکرده و شرایط سخت تری را تجربه می کنند.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره فرایند تدوین و تصویب بودجه1401 اظهار داشت: همسانسازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه ششم توسعه کاملا محرز است و دغدغه امروز بازنشستگان کشوری دائمی شدن این قانون است، البته مجلس این آمادگی را دارد در دائمی شدن قانون همکاری کند، علاوه بر این مجلس پیگیر این موضوع هم است تا در برنامه هفتم توسعه محقق شود.
حاجی بابایی با بیان اینکه در بودجه 1401 حتما موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان لحاظ خواهد شد، عنوان کرد: در بودجه 1401 تخصیص بودجه به بازنشستگان کشوری و لشکری و سازمان تامین اجتماعی حتما لحاظ میشود. کما اینکه این موضوع در بودجه 1400 هم لحاظ شده بود و مشکلی در این باره برای سال آینده پیش نخواهد آمد.
افزایش حقوق کارگران متناسب با میزان تورم و معیشت سبد خانوار باشد
محمد حسن موسیوند دبیر خانه کارگر لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: هر ساله میزان دستمرد کارگران توسط شورای عالی کار تعیین می شودکه طبق ماده 41 قانون کار، میزان افزایش حقوق کارگران باید متناسب با میزان تورم و معیشت سبد خانوار باشد.
وی افزود: در حال حاضر خط فقر 11 میلیون تومان تعیین شده و این در حالیست که میزان رقم دریافتی کارگران بسیار کمتر از این رقم است و کارگران در شرایط سخت معیشتی قرار دارند که انتظار می رود میزان دستمزدها متناسب با نرخ تورم و این افزایش به صورت واقعی اعمال شود.
دبیر خانه کارگر لرستان تصریح کرد: ضروری است که شرایطی فراهم شود تا با افزایش دستمزد کارگران و بازنشستگان، میزان قدرت خرید این قشر نیز افزایش یابد چرا که امروز حقوقی که به کارگران داده می شود تنها می تواند 30 درصد از هزینه ها را پوشش دهد و کارگران برای تامین مابقی هزینه ها ناچارند شرمنده خانواده شوند یا به شغل های کاذب روی آورند.
موسیوند با اشاره به همسان سازی حقوق کارگران، عنوان کرد: سال گذشته همسان سازی حقوق در حدود 75 درصد اجرا و 25 درصد معطل مانده و این در حالیست که حداقل بگیران چهار میلیون و 200 هزار تومان تعیین شد در حالی که برخی از بازنشتسگان سه میلیون و 500 تومان هم دریافت می کنند که لازم است طرح همسان سازی مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.
وی بیان کرد: سال گذشته با تلاش های جامعه کارگری، 89 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق تصویب شد و خواسته بازنشستگان این است که طرح همسان سازی دائمی باشد که این طرح به مجلس ارائه شده ولی برخی از نمایندگان مخالف آن هستند در صورتی که حقوق بازنشستگان بسیار کم است.
دبیر خانه کارگر لرستان گفت: تامین اجتماعی بیش از 400 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد که طی این سالها روی هم انباشته شده و اگر این بدهی پرداخت می شود، تامین اجتماعی هم موظف به انجام این طرح و ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف است که انتظار داریم تا نمایندگان این موضوع را مطالبه و پیگیری نمایند.
موسیوند خاطر نشان کرد: به وزیر کار نامه ارسال شده و همه مشکلات را در قالب 15 بند مطرح کردیم که یکی از مهمترین درخواست ما به عنوان نماینده این قشر شریف و نجیب، افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان در چهارچوب قانون کار است، همچنین بر همسان سازی نیز تاکید زیادی داشتیم، در استان لرستان حدودا 230 هزار بیمه شده اصلی وجود دارد.
18 واحد تولیدی مشکل حقوق معوقه دارند
علی آشتاب مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در گفت و گو با سفیر افلاک اظهار داشت: حقوق و دستمزد کارگران براساس مصوبه شورای عالی کار ابلاغ می شود که پس از آن همه کارفرمایان موظف به اجرا هستند.
وی افزود: امسال پنج هزار و 720 درخواست داشتیم که 58 درصد از دعاوی به صورت سازشی حل شد و شرایط را برای ادامه همکاری فراهم کرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: بیمه شدگان اجباری در استان 132 هزار نفر که با جمعیت خانواده آنها، این رقم به 700 هزار نفر می رسد.
آشتاب با اشاره به بیمه بیکاری گفت: در حال حاضر هزار و 700 نفر از کارگران استان با اخراج از محل کار، بیمه بیکاری دریافت می کنند.
وی با اشاره به حقوق های معوقه کارگران، بیان کرد: 18 واحد تولیدی در استان با مشکل حقوق های معوقه کارگران روبرو هستند البته بیشترین حقوق های معوقه مربوط به کارگران شهرداری است و کارگران این واحدها نیز حقوق معوقه دارند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان خاطر نشان کرد: برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی در استان، 17 جلسه برگزار کردیم و تلاش می شود تا مشکلات کارگران کمتر شود.
به هر حال انتظار کارگران و بازنشستگان از دولت سیزدهم این است که علاوه بر رفع مشکلات واحدهای تولیدی، در راستای میزان افزایش حقوق در چارچوب قانون، برای این قشر زحمت کش که در اقتصاد کشور نقش ویژه ای دارند، اقدام نماید.
انتهای پیام /