پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سلاجقه: بذل جان، آبرو و مال در راه حفاظت از محیط‌زیست در حکم مجاهدت است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سلاجقه: بذل جان، آبرو و مال در راه حفاظت از محیط‌زیست در حکم مجاهدت است

تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بذل جان، آبرو و مال در راه حفاظت از محیط زیست ارزشمند و در حکم مجاهدت است.

به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در مراسم گرامیداشت محیط بان شهید برومند نجفی، با تسلیت شهادت این شهید حفاظت از طبیعت و محیط زیست ایران زمین، اظهارداشت: محیطبان شهید برومند نجفی با آنکه از همکاران قراردادی سازمان حفاظت محیط زیست بود اما همواره برای حفاظت از طبیعت و محیط زیست کشور پرتلاش ظاهر می شد و سرانجام نیز جانش را در این راه در طبق اخلاص گذاشت.

وی با اشاره به دشواری های پیشه محیط‌بانی، گفت: همه محیط‌بانان ما در گوشه و کنار این سرزمین در شرایط سخت آب و هوایی، توپوگرافی و حتی جیره‌ای به امر حفاظت و پاسداری از محیط زیست مشغول هستند.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه همه ما نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی کشور مسوول هستیم، تصریح کرد: یک نفر در راه حفاظت از محیط زیست جانش را در طبق اخلاص می گذارد، یک نفر آبروی خود را و دیگری هم سرمایه های مادی اش را که هر سه اینها ارزشمند و در حکم مجاهدت هستند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: شهادت این محیط‌بانان عزیز، مسوولیت ما را در حفظ و صیانت از میراث طبیعی و زیست محیطی کشورمان افزون تر می کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کلید واژه هایی چون ولایتمداری، عدالت پروری، ظلم ستیزی و فسادستیزی که در احکام رییس جمهوری برای انتصاب اعضای هیات دولت و مدیران کشور، مورد تاکید قرار می گیرد، گفت: این کلیدواژه ها خط مشی ما و مسیر حرکت ما در سازمان حفاظت محیط زیست را ترسیم می کنند و ما بر خود فرض می دانیم که در جهت تحقق آنها گام برداریم، ولو اینکه در این راه از جان، آبرو و مال خود بگذریم.

معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به روند پرونده شهید برومند نجفی، خاطرنشان کرد: پس از اتفاقی که برای محیطبان ما افتاد و حکم قصاصی که در دادگاه برایش صادر شد، از تمام ظرفیت های استانی و ملی برای اثبات بی گناهی و شکستن حکم استفاده کردیم و به موازات آن تلاش کردیم که با حمایت مقامات استانی، ریش سفیدان منطقه و متنفذان محلی، رضایت خانواده مقتول را جلب کنیم.

وی افزود: بر این اساس، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست چندین بار به استان کرمانشاه سفر کرد و خود من هم یک بار به این استان رفتم و یکبار هم تلفنی با پدر مقتول صحبت کردم.

سلاجقه تصریح کرد: اگرچه سرانجام این حکم در دادگاه شکسته شد و اعاده دادرسی انجام شد اما متاسفانه اتفاقی تلخ رقم خورد و محیطبان ما به درجه رفیع شهادت نایل شد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیگیری های گسترده ای که برای روشن شدن ابعاد این جنایت و دستگیری و محاکمه عاملین آن انجام داده است، تاکید کرد: ما حتما به پیگیری های خود تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد و امیدواریم مسببین این حادثه تلخ هرچه زودتر دستگیر و محاکمه شوند.

به گزارش ایرنا، شامگاه 14 مرداد 1399 حدود ساعت 21:30 در منطقه حفاظت شده بیستون کرمانشاه حادثه‌ای رخ داد. به این ترتیب که با وصول خبری به مسئول منطقه مبنی بر حضور تعدادی شکارچی غیرمجاز در منطقه، محیط‌بان «برومند نجفی» به همراه سه محیط‌بان و مدیر حراست اداره کل، برای بررسی شرایط به منطقه مراجعه می‌کند که با یک دستگاه خودروی پراید حامل 6 مظنون به شکار غیرمجاز در حال خروج از منطقه مواجه می‌شوند و بعد از عدم تمکین راننده خودرو به فرمان ایست مأموران و تلاش برای زیر گرفتن یکی از آن‌ها، درگیری رخ داده و گلوله اسلحه برومند نجفی سهواً به جای لاستیک، به یکی از سرنشینان (فلاحی) برخورد می‌کند که در اثر خونریزی زیاد، منجر به فوت او می‌شود.

بعد از آن، نجفی دستگیر و حکم قصاص وی صادر می‌شود البته با تلاش سازمان حفاظت محیط زیست اجرای حکم متوقف شده بود اما در 22 مرداد ماه اولین دادگاه اعاده دادرسی محیط بان نجفی بود که بعد از خارج شدن از دادگاه و رفتن به سمت زندان، پدر فلاحی با شلیک اسلحه موجب شهادت این محیط بان شد.

برچسب‌ها