چهارشنبه 6 فروردین 1404

سلام به دلار 130 هزار تومانی

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
سلام به دلار 130 هزار تومانی

قیمت دلار در سال 1403 بالغ بر 37 هزار تومان رشد کرد و موجی از افزایش قیمت را در بازارهای کالایی و طلا و سکه به راه انداخت، تا آنجا که در بازار طلا و سکه بحران آفرید. اما آیا این روند در سال 1404 نیز ادامه خواهد داشت؟ قیمت دلار در سال نو به چه سطحی می‌رسد؟

اقتصاد ایران در سال 1404 با چالش‌های متعددی در دو حوزه داخلی و بین‌المللی روبرو خواهد بود. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز در یک برنامه تلویزیونی در آغاز سال نو، وضعیت کشور را برای سال جدید، پیچیده و سخت توصیف کرده است. بر این اساس آیا اقتصاد ایران همچنان شاهد تلاطم و نوسان قیمت‌ها در بازار ارز و به تبع آن در بازارهای دارایی و کالایی خواهد بود؟ جواد فلاحیان، کارشناس اقتصادی به پیش بینی قیمت دلار پرداخته و معتقد است که روند رشد قیمت دلار در سال 1404 ادامه خواهد داشت، مگر اینکه سیاست‌های کلان تغییر کند و تحریم‌ها کاهش یابند.

قیمت دلار در سال 1403 بالغ بر 37 هزار تومان رشد کرد و موجی از افزایش قیمت را در بازارهای کالایی و طلا و سکه به راه انداخت، تا آنجا که در بازار طلا و سکه بحران آفرید. اما آیا این روند در سال 1404 نیز ادامه خواهد داشت؟ قیمت دلار در سال نو به چه سطحی می‌رسد؟

تحریم‌ها، میزان نقدینگی و شرایط صنایع صادراتی 3 عامل تعیین قیمت دلار هستند

جواد فلاحیان، کارشناس اقتصادی در پیش بینی قیمت دلار در سال 1404 به تجارت‌نیوز گرفت: «روند قیمت دلار در سال آینده به چند عامل کلیدی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین این عوامل، وضعیت تحریم‌هاست. با توجه به شرایط کنونی، احتمال مذاکره جدی و رفع تحریم‌ها بسیار کم است.»

او افزود: «عامل دوم، میزان نقدینگی موجود در اقتصاد است که به نظر می‌رسد در سال 1404 به بالای 10 هزار همت برسد.»

فلاحیان اظهار کرد: «سومین عامل نیز وضعیت صنایع صادرات‌محور است که می‌تواند در عرضه ارز به بازار نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.»

نقطه تعادلی قیمت دلار در سال 1404 احتمالاً بازه 120 تا 130 هزار تومان است

این تحلیلگر اقتصادی در ادامه با بیان اینکه تحریم‌ها در این مدت تمام تاثیر خود را گذاشته‌اند، بیان کرد: «به این ترتیب، در حال حاضر اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار بر دلار، روند رو به رشد نقدینگی است.»

فلاحیان بیان کرد: «اگر نرخ تورم در محدوده 35 تا 40 درصد باشد، نقطه تعادلی قیمت دلار در سال 1404 احتمالاً بازه 120 تا 130 هزار تومان خواهد بود.»

رشد فزاینده قیمت دلار در سال 1404 مشروط به رشد نقدینگی است

این کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به این پرسش تجارت‌نیوز که پیش بینی قیمت دلار در بازه‌های زمانی مختلف چگونه خواهد بود، بیان کرد: «سیکل‌های رشد قیمت دلار معمولاً در 6 ماهه اول سال، و همچنین در ماه‌های دی و بهمن است. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود که قیمت دلار در نیمه اول سال 1404 در محدوده 110 تا 115 هزار تومان قرار گیرد و در نیمه دوم سال، در محدوده 130 هزار تومان به نقطه تعادلی خود برسد.»

فلاحیان تاکید کرد: «البته این سناریو در صورتی محقق می‌شود که عوامل مؤثر بر بازار ارز، مانند سیاست‌های کلان اقتصادی به‌گونه‌ای پیش بروند که کنترل نقدینگی میسر نشود و وضعیت تحریم‌ها نیز تغییر عمده‌ای نداشته باشند.»

منبع: تجارت نیوز

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید