چهارشنبه 7 آذر 1403

سناتور حسینی: اتفاقات افغانستان، هویت و شرف ما را از بین برده است

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع

مهر نوشت: سناتور حسینی، کارگردان «تابوت» عنوان کرد که این نمایش درباره مصائبی است که مهاجران افغانستانی با آن روبرو هستند.

نمایش «تابوت» با کارگردانی سناتور حسینی، از دهم شهریور روی صحنه سالن صنوبر تئاتر شهرزاد رفته و تا 22 شهریور نیز ادامه دارد. این نمایش با بازی فیض احمد رضایی، سارا رضایی، محمد قاسمی، بهار مولایی، سناتور حسینی و محمد ناظریه، سه اپیزود درباره مهاجرت و درگیری‌های مرتبط با این موضوع را به نمایش می‌گذارد.

سناتور حسینی، کارگردان نمایش «تابوت» که اصالتا اهل افغانستان است، درباره اجرای این اثر نمایشی گفت: «نمایشنامه «تابوت» را دو سال قبل نوشتم و اصلا انتظارش را نداشتم که زمان اجرای ما مصادف شود با اتفاقاتی که این روزها در افغانستان رخ می‌دهد. حتی به جایی رسیدم که می‌خواستم از اجرا منصرف شوم چون اتفاقاتی که این روزها در افغانستان می‌افتد دل من و بقیه بچه‌های گروه را خیلی شکسته است و احساس می‌کنیم هویت و شرف‌مان را از دست داده‌ایم اما در نهایت چون تم نمایش درباره مهاجرت است و گوشه‌ای از درد و رنج مردم افغانستان را به تصویر می‌کشد، تصمیم گرفتیم نمایش را به صحنه ببریم تا زحمات گروه هم به هدر نرود. به این نتیجه رسیدیم ناراحتی و غصه خوردن در این شرایط فایده‌ای ندارد پس باید یک یا علی (ع) بگوییم و کارمان را اجرا کنیم.»

او درباره ویژگی‌های نمایش توضیح داد: «نمایش «تابوت» نمایشی سه اپیزودی درباره مهاجرت است. اپیزود اول درباره خانواده‌ای افغانستانی است که ساکن ایران هستند و پسر خانواده اصرار دارد که به یک کشور اروپایی مهاجرت کنند اما پدر مخالف این کار است و می‌گوید اگر بخواهم مهاجرت کنم به کشور خودم برمی‌گردم. در اپیزود دوم نیز پسری ایرانی را می‌بینیم که با یک دختر افغان ازدواج کرده است و چون بی خبر از خانواده‌های‌شان این کار را کرده‌اند، می‌خواهند از کشور فرار کنند. این دو خانواده در اپیزود سوم با یکدیگر برخورد می‌کنند و چالش‌هایی با قاچاقچیان دارند.»

حسینی درباره گروه بازیگران نمایش گفت: «این اثر شش بازیگر دارد که خودم هم در آن ایفای نقش می‌کنم. چهار نفر از بازیگران افغانستانی و دو نفر دیگر ایرانی هستند.»

او درباره وضعیت زندگی خود و خانواده‌اش در شرایط فعلی گفت: «خود من متولد استان سمنان هستم و در ایران بزرگ شدم و اصالتا افغانستانی هستم. به جز پدر و مادرم همه خانواده‌ام در افغانستان هستند که این روزها در شرایط بسیار بدی قرار دارند. خانواده‌ام ساکن هرات هستند و متاسفانه دختران اقوام و فامیلم دیگر اجازه ندارند به مدرسه بروند چون قانونی تصویب شده که دختران بیشتر از 7 کلاس نمی‌توانند درس بخوانند که این مساله ما را خیلی ناراحت کرده است.»

او در پایان صحبت‌هایش درباره تعداد اجراهای نمایش گفت: «چون از لحاظ مالی شرایط اجرای نمایش را به مدت 18 شب یا بیشتر نداشتم «تابوت» تنها 10 شب روی صحنه خواهد بود برایم مهم بود که گروه راضی باشد و تلاش‌هایشان که دو سال پا به پای من آمده‌اند، به ثمر بنشیند.»

57245

کد خبر 1551170