سند همکاری ایران و چین؛ نتیجه تلاش 40 ساله ایران برای مقابله با نظام سلطه / غرب از بی عملی در قبال ایران نگران است
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد، روزهای ابتدای تابستان بود که علی ربیعی در جلسات سخنگویی دولت که البته این روزها به بهانه کرونا رونق و جلوه همیشگی را هم ندارد، خبری اعلام کرد مبنی بر اینکه پیش نویس سند راهبردی همکاری 25 ساله ایران و چین در هیئت دولت تصویب شده است؛ البته خبرتا قبل از واکنش رئیس جمهور سابق نه چندان جدید بود و نه آنچنان عجیب؛ آقای احمدی نژاد در فاصله 2 روز از اعلام این خبر در جمع مردم گلستان گفت: انقلاب کردیم تا هیچ مسالهای از چشم ملت دورنماند، همین جمله کافی بود تا این خبر بازار رسانه را داغ و توجه افکار عمومی را به خود جلب کند.
موضوع البته ختم به همین واکنش نشد اظهارات ضد و نقیضی در فضای مجازی دست به دست شد، مبنی براینکه جمهوری اسلامی براساس این سند محرمانه بخشهایی از جزایر کیش و قشم را به چین واگذار خواهد کرد، موضوعی که واکنش سخنگوی دولت در نشست خبری 17 تیرماه را به دنبال داشت.
ربیعی اظهارداشت: در زمینه قرارداد 25 ساله با چین هیچ چیز محرمانه و مخفیانهای وجود ندارد، اساسا تقسیم بندی غرب و شرق در سیاست خارجی ما جایگاهی ندارد و جمهوری اسلامی در این زمینه خود را محدود نمیکند.
سخنگوی دولت گفت: آمادهایم با هر کشوری که حاضر به مشارکت بلندمدت و در راستای اعتماد متقابل است این تجربه را تکرار و تاکنون هیچ قراردادی برای واگذاری زمین و بندر و از این جنس شایعات نداشتهایم.
بیشتر بخوانید:
ربیعی: درباره قرارداد با چین هیچ چیز مخفی نداریم / هیچ توافقی برای واگذاری زمین و بندر نشده است
موسوی: نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه سایر موهومات!/ شگرد کهنه دروغ پردازی راه به جایی نخواهد برد
موضوع واگذاری بنادر و جزایر ایران در قالب قرارداد 25 ساله به کیش آنقدر ادعای بزرگی بود که به فاصله چند ساعت از موضعگیری سخنگوی دولت، سخنگوی وزارت امور خارجه را نیز مجبوربه واکنش کرد و همچنین وی به تداوم جوسازیها علیه سند جامع همکاری ایران و چین واکنش نشان داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیتی نوشت: «برنامه همکاریهای جامع ایران و چین " یک نقشه راه روشن و ریل گذاری اصولی برای روابط دو کشور مهم در دنیای آینده است؛ جایی که چین به عنوان قدرت اول اقتصادی دنیا در آینده نزدیک و ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه غرب آسیا، میتوانند با روابطی مکمل و مستقل از قدرتهای سنتی و سلطه گر غربی، ضمن تامین منافع مشترک، در برابر فشار قلدرها ایستادگی کنند.»
وی افزود: «نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی و نه سایر موهومات! شگرد کهنه دروغ پردازی و انتشار اطلاعات غلط برای دریافت جزئیات و اطلاعات صحیح که توسط دشمنان منافع دو ملت به جد پیگیری میشود، راه به جایی نخواهد برد.»
بیشتر بخوانید:
موسوی: نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی
واعظی: خط تخریب روابط ایران و چین از رسانه های خارجی کلید خورد
رئیس دفتر رئیس جمهور هم سومین نفری بود که به خبر چوب حراج زدن به جزایر ایرانی واکنش نشان داد و در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: یک خطی را ابتدا رسانههای خارجی به عنوان تخریب روابط ایران و چین شروع کردند، متاسفانه در داخل کشور هم برخی از افراد دنبال فرصت میگردند تا نام خود را مطرح کنند.
وی ادامه داد: در فضای مجازی یک شبهه به وجود آوردند برای مردم؛ یک روز میگویند دولت میخواهد کیش را بدهد و یکبار هم میگویند، میخواهد قشم را بدهد.