سهم آموزش مهارتی در برنامه هفتم توسعه 50 درصد پیش بینی شد
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی گفت: آموزش مهارتی و نیازمحور تحولی در آموزش دانشگاهی خواهد بود و در برنامه هفتم توسعه سهم آموزش مهارتی 50 درصد پیش بینی شده است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی گفت: آموزش مهارتی و نیازمحور تحولی در آموزش دانشگاهی خواهد بود و در برنامه هفتم توسعه سهم آموزش مهارتی 50 درصد پیش بینی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی باقر طاهری نیا درمورد ساختار ستادی کنگره ملی آموزش هدفمند مهارتی و نیاز محور که صبح امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: وزیر علوم رئیس کنگره ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور است و 18 نشست علمی به عنوان پیش نشست برگزار شد.
رئیس مجمع پژوهشگاه های کشور در ادامه به دلایل برگزاری این کنگره اشاره کرد و یادآور شد: رهبر معظم انقلاب همواره به نیاز آموزش مهارتی و ضرورت اشتغال دانش اموختگان تاکید کرده اند، همچنین سند تحولی دولت سیزدهم نیز بر توسعه آموزش مهارتی تاکید دارد.
طاهری نیا لایحه برنامه هفتم توسعه و تبصره 2 ماده 94 آن را دلیل دیگری برای اقدامات لازم جهت افزایش آموزش مهارتی عنوان کرد و یادآور شد: این ماده به افزایش آموزش مهارتی در وزارت علوم و وزارت بهداشت تاکید دارد، آیین نامه اجرایی این بند باید تنظیم شود و یکی از دلایل برگزاری کنگره رسیدن به آیین نامه این ماده است، بنابراین کنگره اقدام پیشدستانه برای اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه است.
وی به آمار اشتغال دانش آموختگان اشاره کرد و اظهار داشت: بیشترین اشتغال به دکتری تخصصی و دانش آموختگان علوم پزشکی متعلق است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در مورد مساله آموزش مهارتی و تعریف این آموزش هم گفت: برداشت های مختلفی از آموزش مهارتی وجود دارد و باید بر سر این تعریف نیز به توافق برسیم. دانشگاه های مهارتی یعنی دو دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای بخشی از آموزش مهارتی را برعهده دارند ولی دانشگاه های دیگر مانند دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های دستگاه های اجرایی نیز آموزش مهارتی دارند.
طاهری نیا تاکید کرد: تدوین کلیات آیین نامه اجرایی موضوع تبصره 2 ماده 94 باید خروجی نهایی این کنگره باشد.