سه هزار میلیارد تومان به پروژههای کشاورزی کرمانشاه اختصاص یافت
کرمانشاه - ایرنا - معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه؛ رهآورد سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان در ماه گذشته را تخصیص سه هزار میلیارد تومان به پروژههای بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: اکنون این اعتبار به استان ابلاغ شده است.
«علی چالهچاله» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سه هزار میلیارد تومان به پروژههای همه حوزه های زیر مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان شامل دامپزشکی، امور اراضی، شیلات، امور عشایری، منابع طبیعی، شرکت شهرک ها و بخش های مختلف کشاورزی مانند باغداری و آبیاری و دیگر بخشها که اکثرا دارای پروژههای بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی هستند، اختصاص یافته است.
وی در ادامه تکمیل شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور با 750 میلیارد تومان و 90 درصد پیشرفت فیزیکی و اجرای سیستم آبیاری تحت فشار (سیستمهای نوین آبیاری) با 400 میلیارد تومان و 50 درصد پیشرفت فیزیکی را از جمله مهمترین این پروژه ها دانست و گفت: این 2 طرح ملی و در راستای جلوگیری از ائتلاف آب، خروج آب از مرزهای استان و افزایش میانگین تولید محصولات کشاورزی با توجه به خشکسالی و کاهش منابع آبی اجرا می شود.
چالهچاله دیگر پروژههای حوزه کشاورزی را مرمت، لایروبی و احیای قنوات با 45 میلیارد تومان (60 درصد پیشرفت)، تکمیل کانالهای آبرسانی و انتقال آب با لوله در باغات شیبدار در سطح استان با 235 میلیارد تومان در 100 هکتار از باغات زیتون قالیچه (58 درصد)، ایجاد جاده بین مزارع با 100 میلیارد تومان (57 درصد)، ایجاد زیر ساخت و توسعه کشت گیاهان دارویی با 30 میلیارد تومان (60 درصد)، توسعه باغات در اراضی شیبدار 70 میلیارد تومان، احیا، اصلاح و نوسازی باغات با 60 میلیارد تومان را از جمله پروژه های حوزه کشاورزی دانست که در سفر رییس جمهور به استان تامین اعتبار شدند.
این مقام مسئول همچنین گفت: در سفر هیات دولت به استان 150 میلیارد تومان برای تکمیل ایجاد زیرساختهای مجتمعهای گلخانهای شهرکهای کشاورزی در جوار مرز و بازارچه پرویزخان و گمرک خسروی (گلخانه گندمیان) اختصاص یافته که اکنون 58 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
چاله چاله با اشاره به هم مرزی استان کرمانشاه با کشور عراق گفت: در حوزه دامپزشکی در این سفر در زمینه مبارزه با بیماری تب برفکی و تب مالت پنج میلیارد تومان و تکمیل و تجهیز ایستگاههای قرنطینه دامی نیز پنج میلیارد تومان اعتبار به استان کرمانشاه تزریق شده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین از اختصاص 210 میلیارد تومان برای ساماندهی و صدور سند اراضی کشاورزی (رفع تداخلات و کاداستر) خبر داد.
بیش از 500 میلیارد تومان به پروژه های حوزه امور منابع طبیعی تخصیص یافته است
چالهچاله در بخش دیگری از صحبت های خود به اعتبارات سفر رییس جمهور به پروژه های حوزه منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: مهمترین پروژه های این حوزه اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری سطح استان با 400 میلیارد تومان، صیانت از جنگل های زاگرس با 50 میلیارد تومان، احیا مراتع و کنترل گرد و غبار با 50 میلیارد تومان و تأمین و تجهیز یگان حفاظت و اطفای حریق با 15 میلیارد تومان اعتبار است.
تکمیل مجتمع های نیمه تمام پرورش ماهی در سطح استان با 150 میلیارد تومان با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در ریجاب، کلاران دشه، افشاران استان؛ تکمیل مطالعات پرورش ماهی سردآبی در سطح استان (پاوه) با پنج میلیارد تومان و همچنین مطالعه و ایجاد تاسیسات پشتیبانی پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو در سد داریان پاوه از جمله مهم ترین پروژه های سازمان شیلات استان است که به گفته چالهچاله در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه به آنان اعتبار اختصاص یافته است.
به پروژههای امور عشایر کرمانشاه 250 میلیارد تومان در سفر رییس جمهور اختصاص یافت
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود در مورد پروژه های امور عشایری نیز گفت: برای مرمت، بازسازی و نگهداری ایلراه های عشایری و خرید ماشینآلات راهسازی 100 میلیارد تومان (40 درصد)، تأمین آب شرب انسان و دام عشایری 80 میلیارد تومان (53 درصد پیشرفت) و تکمیل پروژه کانون اسکان عشایر بهسازی و ساماندهی و استقرارگاههای عشایری مناطق مرزی 70 میلیارد تومان (65 درصد رشد) در سطح استان اختصاص یافته است.
فعالیت 125 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان
استان کرمانشاه با بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در این استان چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود