جمعه 9 آذر 1403

سوئد به توافق ناتو با ترکیه پایبند است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
سوئد به توافق ناتو با ترکیه پایبند است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «اولف کریسترسون» (Ulf Kristersson) نخست وزیر سوئد امروز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری آناتولی ضمن اشاره به پایبندی کشورش به توافق ناتو با ترکیه اعلام کرد: عضویت در ناتو برای سوئد و فنلاند بسیار مهم است. با تمام توان خود تلاش خواهیم کرد تا الزامات توافق برقرار شده میان ترکیه، سوئد و فنلاند را به جا بیاوریم. «اولف کریسترسون» در این خصوص ادامه داد:...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «اولف کریسترسون» (Ulf Kristersson) نخست وزیر سوئد امروز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری آناتولی ضمن اشاره به پایبندی کشورش به توافق ناتو با ترکیه اعلام کرد: عضویت در ناتو برای سوئد و فنلاند بسیار مهم است. با تمام توان خود تلاش خواهیم کرد تا الزامات توافق برقرار شده میان ترکیه، سوئد و فنلاند را به جا بیاوریم.

«اولف کریسترسون» در این خصوص ادامه داد: معتقدم با دیدار‌های مستقیم با دولت و مقامات ترکیه در چارچوب گفتگو به راه حلی دست خواهیم یافت. همانطور که تمام اعضای ناتو می‌دانند، برای عضویت در این سازمان با فنلاند به طور مشترک حرکت مان را آغاز کردیم.

وی در این باره اضافه کرد: هر چه در توان داریم انجام می‌دهیم تا برای عضویت در ناتو شایسته باشیم. امیدواریم سوئد و فنلاند به‌عنوان اعضای ناتو مورد پذیرش قرار بگیرند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه شنبه نهم مهر ماه سال جاری در سخنانی اعلام کرد: تا زمانی که به وعده‌های داده شده عمل نشود، مواضع اصولی و مصمم خود را در زمینه عضویت سوئد و فنلاند در ناتو حفظ خواهیم کرد.

در ارتباط با موضوع عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، وزیر امور خارجه سوئد پیشتر با اشاره به ادامه رایزنی‌های کشورش برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ترکیه اعلام کرده بود که هیئتی از وزارت کشور سوئد در این زمینه در روز‌های آتی به آنکارا سفر خواهند کرد.

گفتنی است که در اجلاس سران ناتو در 28 ژوئن سال جاری در شهر مادرید، پایتخت اسپانیا تفاهمنامه سه جانبه‌ای بین ترکیه، فنلاند و سوئد که متقاضی عضویت در ناتو هستند، در خصوص نگرانی‌های امنیتی آنکارا به امضا رسید. نخستین نشست سازوکار کمیته مشترک دائمی 26 در فنلاند برگزار شد.

با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (در 5 اسفند ماه سال 1400) دو کشور سوئد و فنلاند درخواست رسمی عضویت در ناتو را ارائه دادند که پس از کش و قوس‌های فراوان و مخالفت‌های ترکیه، سرانجام ترکیه و سران ناتو اوایل تیرماه به پیوستن این دو کشور به این سازمان نظامی موافقت کردند و روند تصویب عضویت این دو کشور به ناتو در پارلمان‌های کشور‌های عضو ناتو آغاز شد.

ترکیه موافقت خود با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو را منوط به پذیرش شروط خود در زمینه مبارزه با تروریسم از سوی این دو کشور کرده است. پارلمان ترکیه، برخلاف دیگر کشور‌های عضو ناتو، هنوز پروتکل الحاقی سوئد و فنلاند را تصویب نکرده است.