سومین و آخرین گام مجلس برای مسکن مردم / به خط شدن "قاتلان جمهور" علیه مشارکت مردم در انتخابات
طرح کلی اصلاحطلبان تا این لحظه "تحریم انتخابات 1402" است. طرحی شریرانه که هرازگاهی البته حرفهای ظاهرالصلاح هم درباره آن به گوش میرسد!
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
حرفهای ظاهرالصلاح برای تحریم انتخابات 1402
محمد نعیمیپور، از فعالان اصلاحطلب و فردی که زمانی گفته بود روحانی حتی اگر نخواهد هم اما اصلاحطلبان او حمایت خواهند کرد، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با جماران پیرامون انتخابات امسال (انتخابات مجلس دوازدهم) ضمن تظاهر به انتقاد از تحریم انتخابات 1400 توسط اصلاحطلبان گفته است:
"اگر اصلاحطلبان بخواهند خود را احیاء کنند، صحبت کردن از عدم شرکت در انتخابات، خیلی ناشیانه است. باید بگویند که ما میخواهیم در انتخابات شرکت کنیم، حرف ایجابی و اصولی بزنند، چون شنوندههایی دارند. اگر به نقطه انتهایی رسیدیم و ما را رد کردند، معارضه و مبارزه نمیکنیم چون زورمان نمیرسد."[1]
*دقت شود که این سخنان ظاهرالصلاح، همان مانیفست تحریم انتخابات است که در سال 98 و 1400 نیز از سوی ستاد اصلاحات مطرح شد و صحبتهای نعیمیپور عملا همان تئوری تحریم اما در رنگ و لعابی جدید است.
مردم باید بدانند که اصلاحطلبان در سال 92 هم نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نیافتند اما به این دلیل که هنوز وارد فاز براندازی نشده بودند؛ راهبرد اصولی "حمایت از نامزد نزدیک" را انتخاب کردند و با حسن روحانی به عرصه انتخابات آمدند.
کما اینکه شخص آقای نعیمیپور در مقطعی گفته بود روحانی حتی اگر نخواهد هم اصلاحطلبان از او حمایت میکنند!
چیزی که از یک رجل یا جریان یا حزب سیاسی هرگز پذیرفته نیست شرکتنکردن در انتخابات است.
چه اینکه ولو حتی اگر نامزد یا نامزدان مطلوب یک جریان سیاسی هم تأیید نشوند؛ باز هم نباید صندوق رأی را ذبح کرد و وظیفه فعالان سیاسی حضور مشارکتخواهانه در انتخابات است.
زیرا کسی که صندوق رأی را بر زمین میگذارد یقینا اسلحه را برخواهد داشت و هیچ راه دیگری هم ندارد.
اینکه گفته میشود اگر نامزدمان تأیید نشود پس مبارزه هم نمیکنیم و ایضا در انتخابات هم مشارکت نداریم؛ یکی از رذیلانهترین رفتارها در عرصه مردمسالاری و سیاستورزی است زیرا همانطور که توضیح داده شد این رفتار به معنی تحریم خاموش انتخابات است زیرا شأن انتخاباتی رجال و احزاب سیاسی هرگز و به هیچ بهانههای ساقطشدنی نیست.
گفتنیست، تصمیم اصلاحطلبان تا این لحظه؛ مبتنی بر تحریم انتخابات و سوء استفاده سیاسی و امنیتی از مشارکت حداقلی است.
***
سومین و آخرین گام مجلس برای مسکن مردم
نمایندگان مجلس یازدهم، در جلسه علنی روز دوشنبه گذشته پارلمان طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را تصویب کردند.
طرحی تکمیلی که سومین گام مجلس برای کاستن از گرانی مسکن و اجاره محسوب میشود.
به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در همین باره طی سخنانی گفته است: جای قانون اجاره بهای مسکن در حوزه قانونگذاری مسکن خالی بود که مجلس در این حوزه هم قانونگذاری کرد. همچنین مجلس با تصویب قانون جهش تولید مسکن در درازمدت فرایند تولید مسکن را تسهیل کرد و این قانون به دولت ابلاغ شد.
او میافزاید: مجلس یازدهم قانون اخذ مالیات از خانههای خالی را هم تصویب کرده بود که این کار جلوی احتکار مسکن را گرفت و واگذاری خانههای خالی را تسهیل کرد. امروز دیگر کمبود قانون در موضوعات مربوط به مسکن وجود ندارد و مجلس برای تولید مسکن، ساماندهی اجاره بها و اخذ مالیات از خانههای خالی قانونگذاری کرد.
قالیباف تصریح کرده است: امیدوارم شورای نگهبان در زمان کوتاه و تا قبل از پایان خرداد و آغاز فصل جابهجاییها نظرات خود درباره طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی به مجلس اعلام کند تا اگر اصلاحاتی لازم است، تا قبل از آغاز فصل جابهجاییها صورت گیرد و این قانون نهایی شود.[2]
*از حیث نگاه تحلیلی و بایستههای حکمرانی میتوان اذعان کرد که مجلس یازدهم در بحث مسکن مردم تکلیف خود را کاملا انجام داد و به وعدهاش با مردم وفا کرد.
اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا این طرح در زمین دولت اجرا خواهد شد یا اینکه اتفاقات دیگری رخ خواهد داد.
پر واضح است که اگر طرحهای قبلی مبنی بر تولید مسکن و نیز اخذ مالیات از خانههای خالی بصورت و کارآمد اجرا شده بودند امروز شاهد این سطح از گرانی مسکن و اجاره نبودیم.
معالوصف همچنان این امید هست که در سومین گام جهادی مجلس برای ساماندهی وضعیت مسکن مردم شاهد اجرائیات مطلوبی از جانب دولت باشیم.
مفاد کامل طرح ساماندهی اجاره که روز دوشنبه در مجلس تصویب شد را در اینجا بخوانید.
***
به خط شدن "قاتلان جمهور" علیه مشارکت مردم در انتخابات
محمد میرلوحی، فعال چپ و فردی که به جرم دروغپراکنی علیه قالیباف به شلاق و زندان محکوم شده بود، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه آرمان ملی درباره انتخابات پیش رو اظهار کرده است: من معتقدم شیوه عمل در دو انتخابات اخیر، رفتار برخی نهادها باعث کاهش مشارکت در انتخابات شد. مشارکت حداکثری ابزار و لوازمی میطلبد که اگر آنها وجود نداشته باشد اساسا نمیتوان انتظار مشارکت داشت!
او همچنین تصریح میکند: وقتی جامعه میبیند وقتی که اصلاحات برنده میشود جریان مقابل و سایر بخشها هر 9 روز یک بحران درست میکنند، مانع تراشی میکنند و دولت و مجلس را محدود میکند و زمانی که در اختیار خودشان قرار میگیرد همه چیز وفق مراد است؛ میتوان گفت که دیگر مشارکت 70 درصد قابل تحقق نیست. همانطور که در سالهای 98 و 1400 نیز رخ نداد.
میرلوحی گفته است: اینکه یخ جامعه آب شده و پای صندوق رای بیاید به نظر میآید یک برنامه مفصلی را طلب میکند که فعلا نشانههایی از آن دیده نمیشود.[3]
*دقت شود که علت کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخاباتهای اخیر، رفتار شریرانه اصلاحطلبان ستادی بعنوان یک طیف بزرگ سیاسی در "تحریم انتخابات" و سمپراکنی علیه جمهوریت است.
وگرنه اولا یک جامعه برای اصلاح امور هیچ راهی جز صندوق رأی ندارد و ثانیا جامعهای که مبتلای برخی مشکلات و گرانیهاست اتفاقا بایستی مشارکت بیشتری در انتخابات داشته باشد تا با بهگزینی، کسانی را در مساند مختلف روی کار بیاورد که بتوانند با سرعت بیشتری مشکلات را حل کنند.
منظور اصلاحطلبان از اینکه میگویند رفتار برخی نهادها سبب کاهش مشارکت شد این است که چرا شورای نگهبان افراد بیصلاحیتی مثل مصطفی تاجزاده را تأیید صلاحیت نکرده است و یا چرا این شورا اجازه حضور اشرار سیاسی را در انتخابات نمیدهد؟!
امری که دلیل آن پر واضح است زیرا نظام سیاسی هیچ کشوری اجازه نمیدهد و نمیتواند اجازه دهد که گزینههای بیصلاحیت و سطح پایین در سبد انتخاب مردم قرار گیرند.
همانطور که اشاره شد وجوب حضور در انتخابات و مشارکت بیشتر در هنگامه مشکلات، برای هر عقل سلیمی آشکار است و حرفهای اصلاحطلبان در این زمینه از قبیل "یخ مردم آب نشده است!" صرفا برای توجیه پروژه تحریم انتخابات اظهار میشود.
همچنین باید تأکید کرد که تکلیف حضور در انتخابات برای رجال و طیفهای سیاسی هرگز ساقطشدنی نیست و آنها وظیفه دارند برای تقویت جمهوریت به مثابه میثاق ملی؛ تلاش کامل داشته باشند.
اینکه جریانی بگوید من به انتخابات نمیآیم چون نامزد ندارم؛ یکی از رذیلانهترین سخنان ممکن در سیاستورزی است زیرا همانطور که اشاره شد یک ملت و یک نظام مدنی باید بداند که راه صندوق رأی هرگز مسدود شدنی نیست و ضروریست که با هر میزان امیدی به اصلاح در انتخابات شرکت کرد تا مشکلات کشور کمتر شود.
گفتنیست، اصلاحطلبان در انتخابات سال 92 نیز نامزد مطلوبی در انتخابات نداشتند و به همین دلیل به جای تحریم انتخابات، از آقای حسن روحانی حمایت کردند.
***
1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1595905
2_ mshrgh.ir/1498504
3_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1057743