سکوهای رمزارز درگاه پرداخت مستقیم میگیرند
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، بانک مرکزی اعلام کرد که در راستای اجرای مصوبه اخیر جلسه سران سه قوه جهت ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارز (رمزپول) طبق قانون بانک مرکزی و همچنین بهمنظور ایجاد شفافیت و کاهش ریسک های مربوطه و ایجاد تنظیمگری در مبادلات رمزپولها در کشور، چارچوب نحوه دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله رمزپول از سوی این بانک به فعالین ابلاغ و مقرر شد تمامی سکوهای رمزپول برای فعالیت، حساب بانکی واحد و مورد تایید بانک مرکزی داشته باشند.
بر اساس چارچوب تعیین شده و به منظور تضمین شفافیت فعالیتهای ریالی و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده احتمالی، اطلاعات مرتبط با فعالیت تمامی کارگزاران رمزپول از جمله جزئیات فعالیتهای معاملاتی، مشخصات مدیران و تعاملات مالی آنها طبق قانون، دریافت و مورد بررسی قرار میگیرد.
بر اساس این ابلاغیه و با هدف امکان نظارت دقیقتر بر سلامت مالی این حوزه، کارگزاران رمزپول ملزم هستند کلیه عملیات دریافت و پرداخت ریالی مرتبط با فعالیت خود را بصورت شفاف و از طریق حساب مشخص و مورد تأیید بانک مرکزی انجام دهند.
همچنین نظر به تمهیدات فراهم شده برای دریافت خدمات پرداخت سکوهای مبادله بصورت مستقیم از شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت و بانکها، سکوهای موصوف از دریافت خدمت پرداخت بصورت باواسطه منع شدهاند.
براساس این گزارش، از ششم دیماه بانک مرکزی بدون اطلاع قبلی درگاههای ورودی پرداخت سکوهای رمزارزی را بست که این موضوع باعث واکنشهای متعددی از سوی فعالان این حوزه و نمایندگان مجلس شد. بانک مرکزی هیچگاه به صورت رسمی علت این اقدام را بیان نکرد اما در خبرهای منتشر شده عنوان شد که این اقدام به دلیل عملکرد غیرشفاف مالی، سفته بازی و پولشویی انجام شده است.
با وجود این طی جلساتی که در چند روز گذشته توسط مسئولان عالی رتبه دولتی برگزار شده ساماندهی رمزارزها جزء مسائل این جلسات بوده است که نشاندهنده اهمیت این موضوع است. چنانکه در جلسه سران قوا بر اختیارات کامل بانک مرکزی برای ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها بر اساس قانون بانک مرکزی تاکید شد.
همچنین در جلسه مشترک رئیس کل بانک مرکزی و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور به توسعه فعالیتهای رمزپول در چارچوب مقررات تاکید شد و توافق شد که با ایجاد بسترهای نظارتی و حمایتی جدید، امنیت و شفافیت در مدیریت کارگزاران رمزپول و پرداخت یاریها افزایش یابد و اقدامات عملی برای تسهیل فعالیتهای نوآورانه در این بخش انجام شود.