شبکه آب و فاضلاب هیچ تهدیدی برای میدان نقشجهان ندارد
اصفهان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: شبکههای آب و فاضلاب هیچ تهدیدی برای بافت تاریخی و فرهنگی اصفهان بویژه میدان نقشجهان ندارد.
هاشم امینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در سالهای اخیر برای رفع تهدید احتمالی زیرساختهای آب و فاضلاب برای میراث فرهنگی اصفهان افزود: مشکل یکی دو نقطه در پشت مسجد امام در میدان نقش جهان که مشکل دفع فاضلاب داشت با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان حل شده است.
وی با اشاره به انجام بازدیدهای میدانی از بافت تاریخی و گردشگری این خطه ادامه داد: حذف 2 شبکه فاضلاب دیگر در اطراف این میدان تاریخی سبب بالا رفتن ضریب امنیت این باقت تاریخی و جلوگیری از آسیب احتمالی به علت نشت آب و فاضلاب شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان اضافه کرد: این نهاد آماده است هر زمان و در هر مکانی که شبکههای آب و فاضلاب تهدیدی احتمالی برای آثار باستانی و میراث فرهنگی داشته باشد با پذیرش مسئولیت اجتماعی برای حل مشکل وارد عمل شود.
امینی با تاکید بر حفظ آثار تاریخی و ملی خاطرنشان کرد:: بخشی از شبکههای فاضلاب زیر بازار قیصریه، نواحی پشت مسجد شیخ لطف الله و مسجد جامع بررسی و آزمایشهای مربوطه و ویدئومتری در عمق هفت متری انجام شد و مشاهده کردیم که هیچگونه رطوبتی از این شبکهها به پی این آثار تاریخی نمیرسد و خطری از این حیث آنها را تهدید نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: برخی شبکههای آب که در اطراف بافت فرهنگی و تاریخی اصفهان بویژه میدان نقش جهان احتمال داشت سبب آسیب شود نیز با تفاهمنامه با سازمان میراث فرهنگی اصلاح شد.
به گزارش ایرنا، میدان نقش جهان، میدان تاریخی و مرکزی شهر اصفهان، در زمان صفویه حدود 400 سال قبل در ابعاد 560 در 160 متر بنا شد. معماری و مهندسی این مجموعه تاریخی که زنجیره ای از نیاز های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شامل بازار، مسجد، مدرسه و امکانان تفریحی را در خود جای داده، پس از گذشت 400 سال نه تنها همچنان کاربردها و نقش خود را حفظ کرده بلکه به کانون جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده و به کاربری های خود افزوده است. بناهای تاریخی موجود در چهار طرف این میدان شامل عالی قاپو، مسجد شاه (اصفهان)، مسجد شیخ لطف الله و سر در قیصریه است و علاوه بر این بناها، 200 حجره دو طبقه در اطراف میدان واقع شده که بیشتر جایگاه عرضه صنایع دستی اصفهان به شمار میرود. در گذشته این میدان جایگاه برگزاری آیین های گوناگون و بازی چوگان بوده که امروزه بصورت یک گردشگاه همگانی و جایگاهی برای برگزاری آیینهای ملی و مذهبی محسوب می شود. این میدان در بهمن ماه سال 1313 به شماره 102 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ماه سال 1358 جزو نخستین آثار ایرانی بود که به عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید. چهار اثر تاریخی استان اصفهان از جمله میدان نقش جهان، کاخ موزه چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع عتیق (به عنوان اولین مسجد جهان اسلام که به ثبت جهانی رسیده) در فهرست جهانی یونسکو (سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی ملل متحد) به ثبت رسیده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*