یک‌شنبه 4 آذر 1403

شرایط و نحوه دریافت یارانه تغذیه‌ای کودکان / تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با «آرد کامل»

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
شرایط و نحوه دریافت یارانه تغذیه‌ای کودکان / تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با «آرد کامل»

واجدین شرایط برای دریافت یارانه تغذیه‌ای می‌توانند به مراکز بهداشتی کشور مراجعه کرده و بهورزها و مراقبان تغذیه‌ای، کودک 6 ماه تا پنج سال را مورد ارزیابی تغذیه‌ای قرار می‌دهند.

به گزارش مشرق، احمدرضا اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برنامه امنیت غذایی و ارایه یارانه تغذیه ای بصورت ماهانه برای خانواده هایی که در دهک های اول تا هفتم جامعه قرار داشته و دارای کودک 6 ماه تا پنج سال هستند، در حال اجراست، افزود: کدملی این افراد در سامانه وزارت رفاه ثبت و سپس با بررسی های لازم در صورت تایید یارانه تغذیه ای به مبلغ یک میلیون تا 600 هزار تومان یارانه دریافت می کنند.

وی اظهار داشت: دهک های اول تا پنج جامعه ماهانه یک میلیون تومان و دهک‌های ششم و هفتم نیز 600 هزار تومان یارانه برای خرید مواد غذایی پروتیین، شیر، برنج، حبوبات و روغن دریافت می کنند، البته کودکان این دهک ها هر سه ماه یکبار باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تا زمان بهبود وضعی تغذیه شان تحت پوشش این برنامه قرار دارند.

اسماعیل زاده ادامه داد: به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهک‌های 1 تا 5، یک میلیون تومان و برای دهک شش و هفت، 600 هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیک‌شان افزوده خواهد شد و این مبلغ به ازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانواده‌ای 2 یا چند فرزند داشته باشد، به تمامی آن‌ها این مبلغ اختصاص پیدا می‌کند. طرح امنیت غذایی کودکان 6 ماه تا 6 سال را در برمی‌گیرد.

تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با "آرد کامل"

وی در مورد توزیع آرد سالم و پخت نان کامل گفت: وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه و جهاد کشاورزی سعی دارد فیبر کافی و آهن و اسیدفولیک از طریق توزیع آرد سالم برای پخت نان به مردم برسد.

اسماعیل زاده افزود: اکنون برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال انجام است و به دنبال اثربخشی این برنامه هستیم. از طرفی با تعامل سازمان غذا و دارو به دنبال غنی سازی آرد با ویتامین دی هم هستیم، چراکه کمبود این ویتامین به بروز بیماری های غیرواگیر دامن زده و باید به حداقل برسد.

وی تصریح کرد: هر دانشگاه علوم پزشکی باید سه کارخانه آرد کامل را ایجاد کند و میزان سبوس باید پنج الی هفت درصد باشد؛ اکنون 200 نانوایی در البرز نان کامل در اختیار مردم قرار می دهند و بررسی میدانی نیز در حال اجراست.

به گفته اسماعیل زاده، به دنبال آن هستیم غنی سازی آرد با ویتامین دی را با همکاری سازمان غذا و دارو در کشور اجرایی کنیم.

طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود 114 کیلوگرم در سال (معادل 310 گرم در روز) است، که حدود 40 تا 50 درصد انرژی دریافتی و حدود 45 درصد پروتئین روزانه را تامین می کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می کنند تا 60 درصد پروتئین روزانه از نان تامین می شود.

هم چنین بیش از 30 درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به 45درصد هم می رسد از نان روزانه تامین می شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود 65 کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران 37 درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم در کشور را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید بی‌خاصیت است.

منبع: ایرنا