دوشنبه 26 آبان 1404

شرکت گاز یزد از جریمه مشترکین 49میلیارد در آمد کسب کرد / کاهش قریب50درصدی هزینه های اداری شرکت گاز یزد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شرکت گاز یزد از جریمه مشترکین 49میلیارد در آمد کسب کرد / کاهش قریب50درصدی هزینه های اداری شرکت گاز یزد

برای اولین بار و در راستای شفافیت اقتصادی، صورت های مالی شرکت گاز یزد برای سال مالی منتهی به اسفند1399منتشر که براساس آن، هزینه های ادارای شرکت گاز یزد قریب 50درصد کاهش داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، اطلاعات و صورت های مالی منتهی به 30 اسفند 1399 شرکت گاز یزد که برای اولین بار در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) منتشر شده حاکی از سود 74 میلیارد و 763 میلیون ریال این شرکت است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در کدال شرکت گاز استان یزد از 164 میلیارد و 13 میلون ریال زیان در سال 98 به بیش از 74 میلیارد ریال سود در سال 99 رسیده است.

همچنین بر اساس این اطلاعات هزینه حقوق، دستمرد و مزایای کارکنان شرکت گاز یزد در سال 99 حدود 429 میلیارد ریال بوده که افزایش 40 درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد.

هزینه های اداری و تشکیلاتی این شرکت شامل هزینه غذا، کارمزد وام مسکن و اضطرای و ماموریت کارکنان بیش از 6 میلیارد ریال است که کاهش 48 درصد را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد که البته این کاهش عمدتا به دلیل کاهش ماموریت کارکنان به دلیل شیوع ویروس کرونا است.

بر اساس اطلاعاتی که در سامانه کدال منتشر شده مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت گاز یزد در سال 99، 783 میلیون ریال پاداش دریافت کرده اند.

همجنین مبلغ 681 میلیارد ریال از مانده دریافتی های شرکت گاز یزد عمدتا از مشترکین صنعتی و نیروگاه ها وصول نشده است.

78 قطعه از زمین های شرکت عمدتا ایستگاه فشار گاز واقع در روستاها و بین شهرها بر اساس گزارش حسابرس و بازرس قانونی فاقد سند رسمی است.

شرکت گاز استان یزد در سال 1399 بیش از 7 هزار مشترک در بخش صنعت و نیروگاه و حدود 36 هزار و 800 مشترک در بخش تجاری و 437 هزار و 473 مشترک خانگی داشته است که از فروش گاز به آنان حدود 4 هزار و 737 میلیارد ریال درآمد کسب کرده که از این میزان بیش از 49 میلیارد ریال ناشی از جریمه مشترکین پرمصرف بوده است.

همچنین حدود 8 میلیارد و 500 میلیون ریال بهای گاز مصرفی مساجد، حسینه ها و مدارس در سال 1399 بخشیده شده است.

بر اساس پیوست صورت های مالی منتشر شده 3هزار و 650 مورد انشعاب شهری و 2 هزار848 انشعاب روستائی در سال 99 نصب شده که نسبت به برنامه مصوب به ترتیب 166 درصد رشد و 63 درصد کاهش را نشان می دهد، دلیل کاهش نصب انشعاب در روستاها نیز شیوع بیماری کرونا، عدم تامین به موقع نقدینگی و سختی و کار در روستاهای باقیمانده عنوان شده است.

علی رضایی استاد اقتصاد دانشگاه در رابطه با انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی گفت: هدف از انتشار گزارش‌های مالی و شفافیت، فشار تخصصی به مدیران میانی و بالادست برای جلوگیری از تداوم اقداماتی است که موجب وضعیت کنونی شده است.

وی ادامه داد: اگر انتشار این صورت های مالی در فواصل زمانی کوتاه تر مثلا به صورت فصلی منتشر شود مانع از بسیاری از اقدامات مدیران خواهد بود که به هیچ عنوان حاضر نیستند در زمینه مسائل مالی به مردم و افکار عمومی پاسخگو باشند.

این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر برخی از صورت های مالی منتشر شده ولی مدیرآن شرکت بازنشسته شده و یا جابه جا گردیده و همچنین این اطلاعات مربوط به سال 99است احتمالا بازرسی از آنها نیز انجام شده و افکار عمومی و مطالبه گری در این زمینه چندان مثمر ثمر نخواهد بود که اگر رویه انتشار اطلاعات به صورت فصلی به وقوع بپیوندد کمک شایانی در زمینه می کند.

انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی که برای اولین بار به وقوع پیوسته اتفاق مبارکی است که مورد استقبال اقشار مختلف جامعه و نخبگان قرار گرفته و این امیدواری را ایجاد کرده است که شفافیت اقتصادی در رده های دیگر نیز به وقوع بپیوندد.

انتهای پیام / ک