سه‌شنبه 7 مرداد 1404

شلمچه مرز خروج اتباع در اربعین 1404 است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شلمچه مرز خروج اتباع در اربعین 1404 است

معاون دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از تامین زیرساخت کاپوتاژ خودرو در مرزها خبر داد و گفت: در هماهنگی با دستگاههای دولتی برای سفر بازگشت زائران اربعین 1500 دستگاه اتوبوس تامین شده است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی مزینانی، معاون فرهنگی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه اربعین رخدادی فراگیر است و به‌فرموده مقام معظم رهبری، منحصر به شیعیان نیست، بلکه جهانی است و ما وظیفه داریم برای تمام ارادتمندان، اعم از شیعه و غیرشیعه از کشورهای مختلف تسهیلات لازم سفر را فراهم کنیم، اظهار کرد: در زمان حاضر سه مرز شلمچه در منطقه آزاد اروند، ریمدان در منطقه آزاد چابهار و دوغارون در مرز افغانستان برای ورود و خروج زائران در نظر گرفته شده است. در مرز مهران نیز منطقه آزاد مهران هنوز در مرحله آماده‌سازی است. سایر مناطق آزاد مانند انزلی، ارس و ماکو نیز در برنامه‌ریزی‌های اربعین مشارکت دارند؛ اگرچه مرز بازرگان (ماکو) جزو مرزهای اصلی نیست، اما تردد از آن بالاست.

وی ادامه داد: در مناطق آزاد فعالیت‌های متنوعی از جمله ایجاد موکب‌ها، تأمین ناوگان حمل‌ونقل، هماهنگی برای خدمات به جاماندگان اربعین و اجرای برنامه‌های فرهنگی در حال انجام است. به‌عنوان مثال در منطقه آزاد چابهار، برای زائرانی که از پاکستان و هند وارد می‌شوند، زیرساخت‌هایی چون 24 کیلومتر لوله‌کشی آب، دو ایستگاه پمپاژ، دو ژنراتور برق و سایبان‌های مه‌پاش نصب شده است. همچنین نمایشگاه بین‌المللی چابهار به محل اسکان زائران تبدیل شده و امکان اسکان شبانه 2500 تا 3000 نفر را دارد. با این حال، به‌دلیل اعلام رسمی وزیر کشور پاکستان مبنی بر ممنوعیت اعزام زائران زمینی، بار عملیاتی این مرز امسال کاهش یافته است.

مزینانی درباره مرز دوغارون گفت: زائران افغان از این مرز وارد کشور می‌شوند و پس از اسکان و آماده‌سازی، به مرز شلمچه در منطقه آزاد اروند منتقل خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت راهبردی منطقه آزاد اروند اظهار کرد: مرز شلمچه و بندر خرمشهر تنها گذرگاه‌های دریایی و زمینی کشور برای زائران اربعین هستند. کشتی‌ها پنج روز در هفته ساعت 8 صبح از بندر خرمشهر به بندر بصره حرکت می‌کنند و برگشت نیز ساعت 5 عصر انجام می‌شود.

به گفته مزینانی، در مرز شلمچه، 44 موکب تحت مدیریت صحن امام رضا (ع) به زائران خدمات بهداشتی، استراحت و پذیرایی ارائه می‌کنند. 135 موکب مردمی نیز در مسیر منطقه آزاد اروند فعال هستند. او از مشارکت پرشور مردم خرمشهر، آبادان و ساکنان منطقه اروند قدردانی کرد.

وی افزود: برای آماده‌سازی زیرساخت‌ها، بیش از 3 هزار متر سایبان و سیستم‌های مه‌پاش نصب شده است. همچنین برای نخستین‌بار 40 دستگاه آمبولانس، 6 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 12 ایستگاه آتش‌نشانی و 1800 خادم در موکب‌های صحن امام رضا به‌کار گرفته شده‌اند. نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی و امدادی نیز در منطقه مستقرند.

مزینانی خاطرنشان کرد: امسال یک مسیر حلقه‌ای (رینگ) حمل‌ونقل نیز در اطراف منطقه طراحی و آماده‌سازی شده تا کامیون‌هایی که ملزومات موکب‌های مستقر در خاک عراق را حمل می‌کنند، بدون ایجاد ترافیک، به مقصد برسند.

وی با بیان اینکه برای سفرهای برگشت زائران اربعین 1500 دستگاه اتوبوس پیش بینی شده گفت: امکان ورود اتباع با خودروهای شخصی به کشور فراهم است. بخشی از زائران خارجی با وسایل نقلیه شخصی خود وارد کشور می‌شوند که برای تسهیل تردد آن‌ها سیستم کاپوتاژ در مرزها پیش‌بینی شده است.

وی افزود: هم‌زمان با تردد زائران اربعین، فعالیت‌های تجاری در مناطق آزاد متوقف نمی‌شود و برای جلوگیری از تداخل، مسیر مستقلی برای عبور زائران طراحی شده است. در ستاد اربعین مناطق آزاد، تمام دستگاه‌های اجرایی از جمله راهداری و جمعیت هلال احمر حضور فعال دارند و در صورت بروز هرگونه مشکل، با هماهنگی دبیرخانه شورای عالی، اقدامات لازم برای رفع آن انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، مدت زمان خروج زائران از مرزها در حال حاضر به‌طور میانگین پنج دقیقه برآورد شده و تلاش می‌کنیم تشریفات خروج با همین سرعت ادامه یابد.

وی تأکید کرد: اروند تنها منطقه آزادی است که به‌طور هم‌زمان از مرز هوایی، زمینی و دریایی برای تردد زائران به کشور عراق برخوردار است و این ظرفیت هم برای زائران ایرانی و هم برای زائران خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

احتمال تخصیص سوخت تشویقی 2000 لیتری در اربعین 1404