شیفت آنتیژنی آنفلوانزا چقدر خطرناک است؟
تفاوتی که امسال در شیوع بیماری آنفلوانزا وجود دارد، این است که احتمال دارد این بیماری توام با شیفت آنتیژنی (تغییرات عمده در ویروس) باشد؛ این پدیده هر پنج تا 10 سال اتفاق میافتد
تغییر فصل و سرد شدن تدریجی هوا ارمغان پائیز است و شیوع برخی بیماری های عفونی ویروسی از جمله آنفلوآنزا و سرماخوردگی سوغات این فصل از سال است.
این روزها ابتلا به بیماریهای ویروسی و عفونی از سال های قبل بیشتر شده است. آنفلوانزا یک بیماری شدید تنفسی است که عامل آن ویروس است و همراه با عطسه، سرفه، احساس خستگی در فرد خودنمایی میکند. البته شدت این بیماری در میان افراد مختلف متفاوت است، این عفونت ویروسی سیستم تنفسی فرد شامل بینی، گلو و ریهها را مورد تهاجم قرار میدهد و میتواند کلیه ردههای سنی از کودکان تا سالمندان را درگیر و مبتلا کند.
این بیماری عفونی توسط ویروسهای آنفلوانزا ایجاد میشود و به دلیل تغییرات مکرر این ویروسها، در مقاطع مختلف انواع جدیدی از آن ظهور و بروز میکند و به همین دلیل است که کنترل آنفلوانزا سخت شده است و حتی عوارض آن میتواند منجر به مرگ فرد مبتلا شود.
این بخشی از صحبتهای یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی در ساوه درخصوص آنفلوانزاست که حدود سه ماه است بسیاری از مردم بویژه کودکان را درگیر کرده است، در ادامه گفتوگو با این پزشک متخصص بیشتر با این بیماری ویروسی و عفونی آشنا خواهیم شد.
دکتر عادل فلاح در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال پائیز پر سر و صدایی از نظر ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر بیماری آنفلوانزا شروع شد و با باز شدن مدارس در فصل مهرماه شاهد افزایش این بیماری بودیم و این موجی که شروع شده است احتمال دارد تا دو الی سه ماه آینده ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا همه ساله به صورت اندمیک در دنیا و بالتبع در ایران وجود داشته است، درخصوص علت شدت یافتن موج ابتلا به آین بیماری در پاییز امسال گفت: تفاوتی که امسال در شیوع بیماری آنفلوانزا وجود دارد، این است که احتمال دارد این بیماری توام با شیفت آنتیژنی (تغییرات عمده در ویروس) باشد و این پدیده هر پنج تا 10 سال اتفاق میافتد و در این بازه زمانی شیوع آنفلوانزای شدید را بخصوص در بین کودکان و سالمندان تجربه میکنیم که با علائم و عوارض شدید مراجعه می کنند و ممکن است علائم آن روزها یا هفتهها به صورت پایدار نمایان باشد که موجب نگرانی بین خانوادهها و جامعه شده است، موضوعی که در سنوات گذشته نیز وجود داشته است.
وی با اشاره به شیوع بیماری کووید 19 از حدود سه سال پیش گفت: در این مدت هر دو الی سه ماه یکبار پیک جدید و موجهای متفاوتی از این بیماری شیوع پیدا کرده و سوش اُمیکرون به صورت واریانت های متفاوت در دنیا ظهور و بروز پیدا کرد، اما خوشبختانه واکسیناسیون توانست میزان مرگ و میر را نسبت به گذشته کاهش دهد، هرچند این مسئله دلیل نمیشود که مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند.
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی بیمارستانهای ساوه در ادامه گفت: از طرفی این احتمال وجود دارد که سوشهای جدیدی از واریانتهای بیماری کووید 19 جامعه بشری را درگیر کند، بنابراین لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک در چنین شرایطی به مراتب ضرورت بیشتری خواهد داشت.
وی با اشاره به طغیان بیماری آنفلوانزا در فصل پائیز و افزایش بیماران بستری و مراجعات سرپائی در مراکز درمانی در پی شیوع بیماری آنفلوانزا و عوارض تنفسی نظیر ذاتالریه یا عفونت گوش اظهار کرد: متاسفانه کمبود یا بعضا نایاب شدن برخی داروها شرایط را برای کنترل و تسریع در درمان بیماری دشوار کرده است و میطلبد تا مردم با رعایت دقیق بهداشت فردی و اجتماعی اقدام پیشگیرانه انجام دهند تا سلامت آنها به مخاطره نیفتد.
او در ادامه با بیان اینکه موارد پیشگیرانه از ابتلا به آنفلوانزا دقیقا مشابه بیماری کووید 19 است، افزود: رعایت فاصله فیزیکی و اصول بهداشتی نظیر شستن مرتب دست و استفاده از ماسک بویژه در اجتماعات و دورهمیها از اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.
دکتر فلاح افزود: فرد مبتلا به بیماری آنفلوانزا باید حداقل پنج روز و در برخی مواقع تا یک هفته در حالت ایزوله و قرنطینه قرار گیرد و از حضور در اجتماع خودداری کند و با مصرف مایعات و استراحت کامل اجازه سرایت بیماری به دیگران را ندهد. افراد بدحال و دارای علائم شدید نیز باید حتما از داروی ضدویروس استفاده کنند تا شدت بیماری کاهش یابد تا از این موج ایجاد شده به سلامت عبور کنیم.
وی با تاکید بر حساسیت به خرج دادن در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 نیز گفت: اگر موج بیماری آنفلوانزا با موج جدید کووید 19 در هم ادغام شود، سیستم درمانی با اختلال مواجه خواهد شد همانطور که شاهد هستیم شیوع بیماری آنفلوانزا تامین دارو و تجهیزات پزشکی و نیز سطح اشغال تختهای بستری را دچار مشکل کرده است.
او به علائم بیماری آنفلوانزا که شباهت بسیاری با کووید 19 دارد اشاره کرد و گفت: نمیتوان بر پایه علائم، این دو بیماری را از یکدیگر جدا دانست بلکه با انجام تست میتوان تشخیص قطعی داد که فرد دچار بیماری آنفلوانزا یا کرونا شده است. از آنجاکه درمان این دو بیماری براساس پروتکلهای دارویی و درمانی تا حدودی متفاوت هستند بنابراین تشخیص قطعی بیماری حائز اهمیت است.
دکتر فلاح به تزریق واکسن آنفلوانزا به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در کنار رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی تاکید کرد و گفت: هر چند بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا شهریورماه است اما به دلیل افزایش موج بیماری افرادی نظیر سالمندان، بیماران خاص و زمینه ای، زنان باردار و... که در گروههای پرخطر قرار دارند، حتی در شرایط کنونی حتما واکسن را تزریق کنند، همانطور که واکسیناسیون کرونا نیز برای همه افراد لازم و در پیشگیری از ابتلا به بیماری ضروری است./ ایسنا
هم اکنون دیگران می خوانند-
نماینده سابق ملیپوشانی که سرود نمیخوانند را تهدید کرد
-
درخواست مهم کانون صرافان از مردم درباره خرید دلار
-
2 شایعه در بازار ارز داغ شد؛ قطع اینترنت بینالملل در روز دوشنبه
-
پیام اعتراضی بهاره رهنما درباره حجاب
-
برای «سامان صیدی» حکم اعدام صادر شد؟
-
«سردار آزمون» از تیم ملی حذف شد؟
-
اطلاعیه مهم آموزش و پرورش برای دانش آموزان و معلمان