پنج‌شنبه 8 آذر 1403

شیوع کرونا لزوم توجه هرچه بیشتر به مقوله پیشگیری را نشان داد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شیوع کرونا لزوم توجه هرچه بیشتر به مقوله پیشگیری را نشان داد

اصفهان - ایرنا - قائم مقام سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: شیوع وسیع ویروس کرونا اهمیت هرچه بیشتر پیشگیری در مقایسه با درمان را نشان می‌دهد و بی‌شک باید برای این مقوله مهم بیش از گذشته برنامه‌ریزی و فعالیت کرد.

دکتر محسن مصلحی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: رعایت موازین پیشگیرانه و بهداشت فردی از جمله مهم‌ترین مقوله‌های علوم پزشکی و درمانی در سطح جهان است و تجربه شیوه ویروس کووید - 19 به خوبی نشان می‌دهد که کشورهای پیشرو در عرصه اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی مانند چین و ژاپن در مقایسه با سایر ملت‌ها برای مقابله با این بیماری موفق‌تر بوده‌اند.

وی ادامه داد: ایران نیز اگرچه همچنان با این بیماری ویروسی روبروست اما باید برای آینده درس بگیرد که پیشگیری و بهداشت را بیش از گذشته جدی بگیرد و متولیان در کنار توجه به درمان، آموزش عمومی و مراقبت‌های فردی را بهتر و فراگیرتر ترویج دهند.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: مباحثی همچون پزشکی و درمان از راه دور، هوش مصنوعی و آموزش مجازی هم نیازمند بازنگری جدی در کشورمان است، زیرا در هنگام همه‌گیری جهانی (پاندمی) هر بیماری به موارد نامبرده به شدت احتیاج است.

مصلحی به لزوم بررسی و پژوهش هرچه بیشتر این بیماری در ابعاد مختلف اشاره و تصریح کرد: می‌توان چندین برنامه علمی و تحقیقاتی با محوریت‌های مختلف با موضوع کرونا ترتیب داد که اثرات و نتایج آن کمکی برای آینده و آیندگان باشد.

وی ادامه داد: بر همین اساس نخستین رویداد علمی فرهنگی ملی مرتبط با کرونا با عنوان جایزه ملی سلامت و توسعه ویژه بیماری کووید -19 به همت شورای هماهنگی نظام پزشکی‌های استان در اصفهان برگزار می‌شود.

دبیر نخستین رویداد علمی فرهنگی ملی مرتبط با کرونا گفت: این رخداد علمی در هفت قالب خاطره، دل‌نوشته، مقاله، طنز، عکس، کلیپ و کاریکاتور و 19 محور اصلی کرونا با محوریت این ویروس برگزار خواهد شد.

مصلحی افزود: مباحث مرتبط با کرونا و مدافعان سلامت، معنویت، خلاقیت، ایثار، سیاست، آرامش روانی، شایعات، رسانه، آموزش و پژوهش، طنز، گروه‌های مرجع، اقتصاد، سبک زندگی، محیط زیست، هنر، آینده، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتروریسم و سوداگری محورهای این برنامه علمی است.

وی اضافه کرد: شرکت در این جایزه علمی هیچ محدودتی ندارد و افراد در سنین، مشاغل و سطح سواد مختلف می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان نظام پزشکی اصفهان به آدرس www.isf-irimc.org آثار خود را بر اساس بخش‌های اعلام شده بارگذاری کنند.

دبیر نخستین رویداد علمی فرهنگی ملی مرتبط با کرونا خاطرنشان کرد: مهلت ارسال تا پایان اردیبهشت است و پس از آن روند بررسی آثار آغاز خواهد شد و سپس اختتامیه و معرفی برترین‌ها را خواهیم داشت.

مصلحی با اشاره به اعطای تندیس سیمرغ درمانگر و جایزه نقدی به برترین‌ها تاکید کرد: نتایج نهایی و دستاوردهای این رویداد علمی فرهنگی برای مراجع ذی‌ربط ارسال خواهد شد تا در تصمیم گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در موارد مشابه مانند شیوع کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

تاکنون 70 هزار و 29 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 125 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 4 هزار و 357 نفر رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*