صادرات ایران
صادرات ایران
هر چند رییس سازمان توسعه تجارت از رشد و احیای بازارهای صادراتی خبر می دهد، اما آنچه مبرهن است تفاوت آشکار و معنادار سهم صادرات غیر نفتی ایران نسبت به همسایگان خود است.
تحلیل گران براین باورند که با توجه به تحولات مثبت صورت گرفته در صادرات نفتی و رشد اقتصادی، بازار ارز ایران حداقل برای یک سال آینده در یک محدوده باثبات کاهشی قرار خواهد گرفت.
بررسی عملکرد بانکها و موسسات مالی در نهضت ملی مسکن نشان میدهد طی 2 سال اجرای قانون حدود 24 درصد از تعهدات پرداخت تسهیلات انجام شده است.
عضو هیئت مدیره کانون موسسات حملونقل ایران از افزایش نرخ کرایه حمل دریایی، خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به کاهش با از دست دادن 6598 واحد در شاخص کل به رقم 2 میلیون و 176 هزار و 119 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن با کاهش 1319 واحد به رقم 758 هزار و 325 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 586 هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران امروز بیش از 8.8 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 330 هزار...
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش 6598 واحد همراه شد.
در حالی که سال گذشته شاهد طولانی شدن صفهای کامیونها در پایانه مرزی آستارا بودیم که امروز با بهره برداری از سایت و پل موقت در پایانه مرزی آستارا تردد کامیونها به 800 خودرو میرسد.
پتانسیلهای صادراتی ایران در سال 1401 نشان میدهد که ایران، توان رقابت در برخی از کدهای تعرفه با کشورهای افغانستان و پاکستان در جهت افزایش سهم خود در تامین نیازهای وارداتی این دو کشور را داراست.
تراز تجاری بهعنوان یک شاخص مهم در اقتصاد جهان، تاثیر قابلتوجهی در شاخص رشد اقتصاد دارد؛ بر همین اساس کشورهای دارای تراز تجاری مثبت، بهرهوری بیشتری از منابع داخلی خود دارند که همین امر پیشرفت در توسعه اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
نام رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: طرح "ریال برونمرزی" یا "آفشور" (Offshore)، که مدتهاست در بانک مرکزی مورد بررسی قرار دارد، به زودی اجرا خواهد شد. این طرح امکان صادرات ریالی به کشورهایی مانند افغانستان یا عراق را برای صادرکنندگان فراهم میکند و اجرای آن به آنها اجازه خواهد داد تا با استفاده از ریال برونمرزی تعهدات خود را رفع کنند.
سهم تجارت ایران با آسیای مرکزی از کل تجارت، یک درصد از کل ارزش تجاری است، همچنین مهمترین مقصد صادراتی ایران در این منطقه ترکمنستان است.
بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، تجارت ایران با منطقه آسیای مرکزی یک درصد از کل تجارت کشورمان را تشکیل میدهد. مهمترین مقصد صادراتی ایران به این منطقه ترکمنستان است و کالاهایی همچون میلههای آهنی، پلی اتیلن و میوههای خشک از جمله کالاهای صادراتی ایران به منطقه آسیای مرکزی هستند.
تجارت ایران با منطقه آسیای مرکزی طی سالهای اخیر با نوساناتی همراه بوده است؛ تجارت ایران با این منطقه پس از کاهش در سالهای 2019 و 2020، در سال 2021، پس از فروکش کردن همهگیری کووید -19روند صعودی خود را آغاز کرد.