صدور سند برای تمام اراضی کشاورزی تا پایان سال 1402
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: تداخلات تا پایان سال 1402 صفر خواهد شد و دولت سند تک برگ تمام اراضی کشاورزی را برای تعیین هویت به کشاورزان تحویل خواهد داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جواد ساداتی نژاد شامگاه جمعه در جمع کشاورزان، باغداران و دامداران و تشکلها و بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان پلدختر بر توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار تاکید کرد و اظهار داشت: هیچ زمین دیمی نباید با قابلیت کشت دیم در غرب کشور خالی از زراعت باشد که در این صورت نشانه نقطه ضعف مدیریت بخش کشاورزی و منابع طبیعی است.
احداث 10 مجتمع ماهیان خاویاری در لرستان
وی، افزود: بنابر این، علی رغم وضعیت پایین اشتغال و نیاز به تولید ثروت این ظرفیتها به عنوان مکمل اشتغال در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا بتوانند به خوبی از آن استفاده کنند همچنان که اعتباراتی به این موضوع اختصاص داده شده است که بخشی از آن جذب شد.
وزیر جهاد کشاورزی به ظرفیت بالای شیلات در لرستان اشاره کرد و گفت: با توجه به طول زیاد رودخانه در این استان رونق این بخش میتواند تولید و توسعه اقتصادی منطقه را سبب شود که سهم خوبی به آن اختصاص داده میشود و در این زمینه 10 مجتمع خاویاری شیلات در لرستان در طرح تحول در نظرگرفته شده که با استقبال سرمایه گذار مورد حمایت قرار خواهند.
ساداتی نژاد، افزود: بنابراین کسانی که آمادگی سرمایه گذاری در حوزه شیلات در لرستان را دارند دولت آمادگی حمایت و همکاری و پرداخت تسهیلات به آنها را دارد.
اراضی کشاورزی تا پایان 1402 سند دار میشوند
وی در ادامه بر توسعه و اهمیت طرحهای آبخیزداری در لرستان تاکید کرد و یادآورشد: این استان نمایشگاه آبخیزداری است در این سفر اعتبارات خوبی به طرحهای آبخیزداری اختصاص داده شد.
وزیر جهاد کشاورزی به رفع تداخلات کشاورزی اشاره کرد و گفت: تداخلات تا پایان سال 1402 صفر خواهد شد و دولت سند تک برگ تمام اراضی کشاورزی را برای تعیین هویت به کشاورزان تحویل خواهد داد.
ساداتی نژاد، گفت: قرار بود از سال 1394 تا پایان سال 1399 تمام اراضی کشاورزی ایران صاحب سند شوند که تا قبل از آغاز دولت سیزدهم در طول هفت سال چهار درصد معادل حدود 280 هزار هکتار این اراضی سند داشتند که اکنون این عدد در راستای رفع دغدغه کشاورزان به یک میلیون و 200 هزار هکتار رسیده که معادل حدود 700 درصد و رشد بسیار زیادی در رفع تداخلات است.
پیگیری برای احداث دو سد پلدختر
وی در ادامه به کشاورزی قراردادی اشاره کرد و افزود: لرستان در این بخش رتبه چهارم در کشور را دارد که زحمات رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در این زمینه قابل تقدیر است و امسال فاز دوم کشاورزی قراردادی آغاز شده که سال آینده به طور فراگیر و کامل اجرا میشود.
وزیر جهاد کشاورزی، مدرن ترین ابزار حمایت کشاورزی در دنیا را کشاورزی قراردادی دانست و یادآورشد: در این طرح نهادههای کشاورزی شامل بذر، سم و کود در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و بیمه و آموزشهای لازم ارائه میشود و در پایان با دریافت محصول با آنها تسویه میشود.
ساداتی نژاد، افزود: با این کار کشاورز دغدغه هزینه و تأمین مالی ندارند و زمانی که محصول را تحویل میدهد میتواند آن را تهاتر کند که این موضوع تا کنون در کشور سابقه نداشته اما دولت سیزدهم آن را با قوت و قدرت در راستای رفع دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه معیشت کشاورزان و تولید در پیش خواهدگرفت.
وی، گفت: احداث سد در حوزه اختیارات وزیر نیرو است که درخصوص احداث سدهای «چول هول» و «بن لار» به عنوان مطالبات مردم پلدختر با وزیر مربوطه در این زمینه مکاتبات انجام میشود.
پرداخت تسهیلات به طرحهای صنایع تبدیلی
وزیر جهاد کشاورزی به آبخیزداری اشاره کرد و افزود: اعتباراتی در این سفر به این حوزه اختصاص داده میشود و با توجه به اینکه دو هزار هکتار آبیاری تحت فشار انجام شده در حوزه اعتبارات تا پایان سال به این بخش کمک میشود.
ساداتی نژاد، یادآورشد: برای رفع مشکلات جادههای بین مزارع مسئولان مربوطه از اعتبارات حوزه کشاورزی استفاده کنند و با توجه به حجم عشایر کوچ رو در شهرستان پلدختر در رابطه با استقرار اداره کل امور عشایری در جنوب لرستان آمادگی وجود دارد و مذاکرات لازم انجام میشود.
وی، افزود: تسهیلات ماشین آلات کشاورزی از هفته قبل آغاز شده و برش ظرفیت به رئیس سازمان جهادکشاورزی استان برای تحویل به متقاضیان اعلام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی لرستان، گفت: با توجه به مطالبه کشاورزان و باغداران و اینکه پلدختر، قطب انجیر سیاه است، هر فردی که در حوزه صنایع فرآوری و سردخانه در پلدختر و کل استان علاقه مند به سرمایه گذاری باشد دولت آمادگی دارد زمین و تسهیلات در اختیار وی قراردهد.
ساداتی نژاد، افزود: تنظیم بازار و برنامه ریزی در حوزه تولید و خرید تضمینی ظرف هفته آینده برای مدیریت بهتر به اتحادیههای کل کشور واگذار میشود
وی با بیان اینکه 25 درصد پروتئین کشور توسط عشایر تأمین میشود، یادآورشد: تأمین علوفه دامداران در فصل زمستان اقدام ویژه ای است که باید به خوبی انجام شود و این قشر ضعیف با اعتبارات خوبی حمایت شوند.