سه‌شنبه 6 آذر 1403

صعود قیمت دلار در اثر حمله اخیر / بازار ارز چطور پیش بینی می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
صعود قیمت دلار در اثر حمله اخیر / بازار ارز چطور پیش بینی می شود؟

قیمت دلار در نخستین روز معاملاتی بعد از نوروز با تأثیر حمله هوایی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، رشد قابل توجهی داشت. قیمت اسکناس دلار در روز سه‌شنبه بیش از هزار تومان افزایش یافت.

قیمت دلار در روز سه‌شنبه بازگشایی بازار ارز تحت تأثیر اخبار نامساعد سیاسی قرار گرفت و در روند صعودی قرار گرفت. قیمت دلار بیش از هزار تومان افزایش یافت و ارزهای دیگر نیز از این افزایش قیمت تأثیر گرفتند. به طوری که قیمت تتر از میانه کانال 63 هزار تومانی عبور کرده و به 17 هزار تومان رسید.

تأثیر اخبار سیاسی نامساعد می‌تواند باعث عدم استحکام در بازار ارز شود و بازار را به سمت صعود قیمت هدایت کند. این وضعیت می‌تواند باعث نگرانی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در بازار ارز شود و به علت ناپایداری بازار، افزایش قیمت دلار و سایر ارزها را به همراه داشته باشد.

افزایش قیمت دلار و سایر ارزها می‌تواند تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد. افزایش قیمت ارزها باعث افزایش هزینه واردات کالاها و خدمات می‌شود که در نتیجه ممکن است باعث افزایش قیمت‌ها و افزایش تورم شود. علاوه بر این، افزایش قیمت دلار و سایر ارزها می‌تواند تأثیرات منفی بر صنایع داخلی و تجارت خارجی داشته باشد.

با توجه به این وضعیت، مسئولان اقتصادی و مردم به منظور حفظ استحکام بازار ارز و کنترل نوسانات قیمتی باید به تدابیر و سیاست‌های مناسبی روی آورند.

پیش از این، انتظار می‌رفت در روزهای باقیمانده از هفته دوم فروردین قیمت دلار و سایر ارزها در ثبات نسبتی معامله شوند، اما رخدادهای نامساعد سیاسی و حمله هوایی روز دوشنبه به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق باعث تشدید انتظارات تورمی و افزایش قیمت دلار شد. در این تجاوز، چندین نفر از نیروهای سپاه پاسداران و کارمندان کنسولگری به شهادت رسیدند و آسیب جدی به ساختمان و خودروها وارد شد.

علاوه بر آن اخبار تکمیلی این حادثه حکایت از اقدام تلافی‌جویانه در این خصوص دارد که از سوی ایران مخابره می‌شود. همین موضوع فنر رشد قیمت دلار را رها کرد و سایر ارزهای مهم نیز افزایش قابل توجهی را تجربه کردند.

خواب ناآرام اخبار نامساعد سیاسی برای دلار تعبیر شد

کارشناسان اقتصادی پیش از این بارها هشدار داده بودند که قیمت دلار با وجود تلاش و ارزپاشی سیاست‌گذار در صورتی در کوتاه‌مدت تثبیت می‌شود که اوضاع سیاسی در شرایط آرامی قرار داشته باشد. آنها تاکید می‌کنند، آنچه مهم است، رابطه بین تورم و دلار است و معتقدند در کوتاه‌مدت دولت‌ها همیشه سوار بر نرخ دلار هستند و در میان‌مدت و بلندمدت، تورم است که افسار دلار را به دست می‌گیرد. این مساله باعث افزایش قدرت دلار نسبت به ریال و افت محتمل ریال در آینده خواهد شد.

پیش از این اعتقاد فعالان بازار ارز مبنی بر این بود که اگر شوکی در بازار رخ ندهد، انتظارات تورمی تغییر چندانی نخواهد کرد و در کل شرایط اقتصادی نسبتا مشابه سال 1402 خواهد شد. اما به نظر می‌رسد اخبار نامساعد سیاسی اهرم رشد دلار شده است.

پوند به کانال 80 هزار تومانی نزدیک شد

روز سه‌شنبه 14 فروردین قیمت ارزهای مهم در بازار با روند افزایشی بازگشایی شد. قیمت درهم در لحظه بازگشایی بازار ارز وارد کانال 17 هزار تومانی شد و با قیمت 17 هزار و 70 تومان معامله شد.

علاوه بر آن، قیمت تتر روی رقم 63 هزار و 550 تومانی قرار گرفت. پوند انگلیس با رقم 79 هزار و 220 تومان معامله شد. یورو به قیمت 67 هزار و 710 تومان رسید و لیر ترکیه 1960 تومان شد.