سه‌شنبه 10 شهریور 1405

صف معطلی کامیون‌ها در مرز بازرگان از 3 ماه قبل حذف شده است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
صف معطلی کامیون‌ها در مرز بازرگان از 3 ماه قبل حذف شده است

محمدرضا عبدالرحیمی درباره ترافیک پرحجم مرز بازرگان گفت: ما در سمت داخل این پایانه مرزی صف کامیون نداریم و از سمت ترکیه شاهد معطلی کامیون‌ها هستیم که تعداد کامیون‌های متوقف شده 700 تا 800 دستگاه برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه روزانه 450 دستگاه کامیون وارد مرز بازرگان می‌شود، افزود: 25 مردادماه 480 دستگاه کامیون وارد شد اما از سمت داخل هیچ صفی شاهد نبودیم و 26 مردادماه نیز 150 کامیون از کشور خارج شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: از خرداد امسال صف بستن کامیون‌ها در جاده‌های منتهی به مرز بازرگان به طور کامل جمع شد و علت آن نیز احداث مجموعه پارکینگ هوشمند با ظرفیت 650 دستگاه کامیون در ماه‌های اخیر است که خدمات اقامتی و تفریحی برای رانندگان کامیون‌ها در آن منظور شده است.

وی به راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی هوشمند تردد کامیون‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس این سامانه رانندگان می‌توانند با پارک کردن خودروی خود در پارکینگ و سپس خروج از آن، تنها ساعاتی قبل از رسیدن نوبت، پیامک مراجعه به خودرو دریافت می‌کنند.

عبدالرحیمی افزود: بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی، 25 مرداد 166 دستگاه کامیون آماده خروج از مرز بوده‌اند؛ در فرآیندهای خروج از مرز علاوه بر کنترل سوخت از سوی شرکت نفت، مرزبانی ناجا موضوع قاچاق و گمرک نیز تشریفات گمرکی را مدیریت می‌کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو خاطرنشان کرد: 24 مرداد 319 دستگاه کامیون در مرز بازرگان از سمت ایران حضور داشتند؛ 23 مرداد 322 دستگاه، 22 مرداد 340 دستگاه کامیون، 21 مرداد 307 کامیون، 20 مرداد 356 دستگاه، 19 مرداد 323 کامیون و 18 مرداد 320 کامیون در مرز بازرگان از کشور خارج شدند.

وی تأکید کرد: بنابراین به طور متوسط روزانه 340 تا 350 دستگاه کامیون از کشور از مرز بازرگان خارج می‌شود.

عبدالرحیمی درباره علت توقف طولانی کامیون‌ها در مرز گولبولاغ از سمت ترکیه گفت: این معطلی‌ها قبل از آنکه کامیون‌ها وارد مرز بازرگان شوند، انجام می‌شود که عامل آن پایانه مرزی سمت ترکیه است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو یادآور شد: 18 مرداد 474 دستگاه کامیون وارد کشور شد، 19 مرداد 428 دستگاه، 20 مرداد به 458 دستگاه کامیون رسید، 21 مرداد 554 کامیون از مرز بازرگان به کشور وارد شد، 22 مرداد 374 دستگاه، 23 مرداد 459 کامیون، 24 مرداد 471 دستگاه و 25 مرداد 480 کامیون به کشور وارد شده است.

وی تأکید کرد: متوسط ورود کامیون به کشور روزانه از مرز بازرگان 470 تا 480 دستگاه است.

این مقام مسئول درباره یکی دیگر از دلایل صف کامیون‌های ورودی به ایران در مرز بازرگان اظهار کرد: کامیون‌های عراقی که برای ترانزیت از خاک ایران استفاده می‌کنند و پس از ورود به بازرگان، از مرز باشماق وارد اقلیم کردستان عراق می‌شوند.

عبدالرحیمی ادامه داد: مثلا در روز 24 مرداد از 469 دستگاه کامیون ورودی، 221 دستگاه آن ایرانی و 248 دستگاه خارجی هستند. کامیون‌های ترانزیتی به دیگر کشورها نیز از جمله عراق و ترکمنستان در زمره تعداد کامیون‌های ورودی به کشور برآورد شده است.

صف معطلی کامیون‌ها در مرز بازرگان از 3 ماه قبل حذف شده است 2
صف معطلی کامیون‌ها در مرز بازرگان از 3 ماه قبل حذف شده است 3
صف معطلی کامیون‌ها در مرز بازرگان از 3 ماه قبل حذف شده است 4