دوشنبه 28 آبان 1403

صف کشتی‌های حامل کالاهای اساسی برای تخلیه بار در بنادر ایران

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
صف کشتی‌های حامل کالاهای اساسی برای تخلیه بار در بنادر ایران

معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: 24 کشتی حامل کالای اساسی در حال تخلیه بار و 25 فروند شناور در لنگرگاه منتظر تخلیه بار هستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، «فرهاد منتصر کوهساری» با اشاره به وجود 4 میلیون و 568 هزار تن کالای اساسی در بنادر کشور افزود: 24 فروند کشتی در حال تخلیه کالا هستند که حجم این کالاهای تخلیه شده حدود 458 هزار تن است و 25 فروند کشتی نیز در لنگرگاه‌ها در حال انجام فعالیت اسنادی خود هستند.

وی بیشترین حجم کالای تخلیه شده را مربوط به بندر امام خمینی (ره) با 3 میلیون و 347 هزار تن کالا دانست و گفت: در بندر شهید رجایی تاکنون 458 هزار تن کالا تخلیه شده که در رتبه دوم قرار دارد، در بندر امیرآباد 301 هزار تن کالا و بندر نوشهر 168 هزار تن کالا تخلیه شده که بخش عمده این کالاها، به کالاهای اساسی اختصاص دارد.

معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ترانزیت کالا و عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بندر چابهار با کشور افغانستان نیز گفت: با توجه به ایجاد روند ثبات در کشور افغانستان، اکنون عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این بندر هم آغاز شده است.

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: از حدود 10 روز پیش بندر آستارا نیز به بنادر تخلیه کالای اساسی به مجموع بنادر کالاهای اساسی افزوده شده و تاکنون 15 هزار تن کالای اساسی در این بندر تخلیه و بارگیری شده است که اضافه شدن این بندر نقش مهمی در افزایش سرعت تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی دارد و در قیمت تمام شده کالای اساسی برای این منطقه نیز بسیار حایز اهمیت است.

بر اساس گزارش ها، ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی در شرایط ایده آل قرار دارد و واردات اقلام مورد نیاز به طور پیوسته جریان دارد. کالاهایی مانند برنج، روغن، شکر و نان از جمله محصولاتی محسوب می‌شود که به طور روزانه مورد مصرف مردم قرار دارند و به همین دلیل برای توزیع مناسب آنها همواره در دستور کار قرار دارد.

در این راستا، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چندی پیش گفت: در صورت نیاز مردم در کوتاه ترین زمان اقلام اساسی به بازار تزریق خواهد شد.

بانک مرکزی نیز اعلام کرده است طی چهار ماهه نخست امسال، برای واردات کالاهای اساسی و ضروری حدود 15 میلیارد دلار تامین ارز شده است که نسبت به دوره مشابه سال 1399 رشدی بیش از 27 درصد را نشان می‌دهد.

از این میزان، هزار و 546 میلیون دلار برای ذرت، جو و گندم، یک هزار و 124میلیون دلار برای دانه‌های روغنی و روغن خام، یک هزار و 171 میلیون دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی و 348 میلیون دلار کنجاله سویا تامین ارز شده است.

علاوه بر آن برای سایر کالاها 10 میلیارد و 400 میلیون دلار تامین ارز شده است که رشدی بیش از 15 درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. از جمله این کالاها می توان به ماشین آلات اشاره کرد که برای آن سه هزار و 564 میلیون دلار تامین ارز شده است.

223223

کد خبر 1548407