ضرورت ریلگذاری اساسی در حوزه فرهنگ / نصیرایی: سخنان قمی برای برخی دوستان خوب تفهیم نشد
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی روز یکشنبه 25 خرداد با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور و مشکلات کمبودها و حواشی آن پرداخت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مجلس شورای اسلامی به بیان برخی کمبودها، مشکلات و بیمهریها به حوزه فرهنگ اشاره کرد که از جمله آن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
* استقبال ضعیف نمایندگان مجلس برای عضویت در کمیسیون فرهنگی * عدم تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی طی 4 ماه گذشته * بر زمین ماندن موضوع نقشه مهندسی فرهنگی که پس از 40 جلسه به تصویب رسیده * بودجه فرهنگی کشور که معادل نیم درصد کل بودجه های سال کشور است * شلختگی در پرداخت بودجههای فرهنگی به نهادهای مختلف * رها شدن فضای مجازی و در عین حال افزایش پهنای باند اینترنت و اختصاص آن به شبکههای اجتماعی دارای مشکل * مشکلات مردم غیزانیه خوزستان با وجود 985 حلقه چاه نفت در این منطقه
واکنشهای مختلف به سخنان رئیس سازمان تبلیغات در مجلس
این سخنان بلافاصله با واکنشهای مختلفی روبرو شد، برخی به تحسین رئیس سازمان تبلیغات اسلامی پرداختند که مشکلات زیربنایی فرهنگ را مطرح کرد و برخی هم به نقد وی پرداختند و سازمان تبلیغات را هم یکی از نهادهای مورد خطاب نکات حجتالاسلام قمی برشمردند. برخی هم عقیده داشتند وی باید به جای انتقاد از دیگر نهادهای فرهنگی، گزارشی از عملکرد سازمان تبلیغات در مجلس مطرح میکرد.
سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از نهادهای مهم در حوزه فرهنگ باید پاسخگوی برخی مشکلات و نارساییها در این عرصه باشد اما در موضوع بیان مشکلات کلان باید به اختیارات نهادها، مأموریتهای محوله به آنها، سیاستهای کلی، موانع قانونی، توجه و دغدغه نهادهای حاکمیتی مانند دولت و مجلس، بودجهها و... توجه کرد. اما آنچه واضح است این است که در حوزه فرهنگ نیازمند بازنگری اساسی در تعیین اولویتها، مشخص شدن سهم دستگاهها، جلوگیری از موازیکاری و... هستیم.
در این خصوص به سراغ یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس رفتیم و نظر وی را درباره مشکلات فرهنگی و سخنان رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مجلس جویا شدیم.
آنچه در صحنه فرهنگ رخ میدهد نیاز به بازنگری اساسی دارد
حجتالاسلام مجید نصیرایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی کشور نیاز به بازنگری اساسی دارد، گفت: آنچه امروز در صحنه فرهنگی کشور رخ میدهد و نهادهای مختلف مطابق با آن عمل میکنند متناسب با گام دوم انقلاب و مأموریتهای نظام اسلامی نیست و ضروری است نهادی مانند مجلس شورای اسلامی در این خصوص ریلگذاری جدید و نقشه راه ترسیم کند.
فرهنگ از جمله موضوعات اساسی بیانیه گام دوم و فرمان آتش به اختیار رهبر معظم انقلاب است اما ساختارهای موجود جوابگوی آن نیست
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب هم در بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین در طرح موضوع آتش به اختیار موضوعات فرهنگ و اقتصاد را جزو اولویتها برشمردند، اما آنچه میبینیم این است که ساختارهای موجود جوابگوی نیاز نظام اسلامی در حوزه فرهنگ نیست و ضروری است در این راستا بازنگری اساسی صورت گیرد.
موازیکاری دستگاههای فرهنگی باوجود کارهای فراوان بر زمینمانده
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی موازیکاری را یکی از مشکلات اساسی حوزه فرهنگ برشمرد و گفت: امروز در حوزه فرهنگ کارهای زمین مانده و مورد غفلت بسیاری داریم اما ملاحظه میکنیم در بسیاری از حوزهها نهادهای مختلف با هم موازیکاری دارند از این رو باید در این زمینه فکر اساسی و زیربنایی شود تا بتوان همه نیازها را به درستی شناسایی و با تقسیم کار درست بین نهادهای مختلف در راستای حل مشکلات فرهنگی کشور گام برداشت.
حضور حجتالاسلام قمی در کمیسیون روحانیون مجلس و طرح مشکلات فرهنگی با وی
این نماینده مجلس با اشاره به صحبتهای حجتالاسلام قمی در صحن علنی مجلس گفت: حدود یک ماه قبل حجتالاسلام قمی در فراکسیون روحانیون مجلس حضور پیدا کرد و آنجا را به ایشان گفتیم که ساختارهای موجود جوابگوی نیاز کشور نیست و باید مشکلات و کمبودها در حوزه فرهنگ شناسایی و مطرح شود و ما از ایشان خواستیم که این مشکلات و کمبودها را به عنوان مسئول یکی از سازمانهای فرهنگی کشور شناسایی و در مجلس مطرح کنند.
نهادی مانند سازمان تبلیغات مشکلات فرهنگی را بهتر از نهادهای بیرون گود میبیند
وی ادامه داد: آنچه ما از ایشان خواستیم این بود که بگویند کمبودها و مشکلاتی که برطرف کردنش در اختیار ایشان نیست و فراتر از اختیارات سازمان تبلیغات است را شناسایی و بیان کنند. سازمان تبلیغات اسلامی از جمله نهادهایی است که در وسط میدان حضور دارد و مشکلات فرهنگی کشور را بسیار بهتر از نهادها و یا اشخاصی که بیرون گود هستند میبیند از این رو از ایشان خواسته شد به جای ارائه گزارش از عملکرد سازمان تبلیغات مشکلات و کمبودها را به مجلس ارائه تا قوه مقننه بتواند بر این اساس نقشه راه و ریلگذاری درستی انجام دهد.
موضوعات مطرح شده توسط حجتالاسلام قمی برای برخی دوستان به درستی تفهیم نشد
نصیرایی با بیان اینکه موضوعات مطرح شده توسط حجتالاسلام قمی در مجلس برای برخی دوستان به درستی تفهیم نشد، گفت: آنچه ایشان در صحن مجلس مطرح کردند نکاتی بود که پیش از این از وی درخواست شده بود و بنا نبود که وی گزارشی از عملکرد سازمان تبلیغات بدهند، همچنین بسیاری از مشکلاتی که در این جلسه مطرح شد موضوعاتی است که مشکلات کلان حوزه فرهنگ است و از اختیارات یک سازمان و نهاد خارج است پس ضروری است در زمینه مشکلات فرهنگی بازنگری اساسی صورت گیرد که این هم از وظایف مجلس شورای اسلامی است زیرا نهادی مانند سازمان تبلیغات اسلامی نمیتواند برای دستگاههای همسویی از جمله وزارت ارشاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی و بسیاری دستگاههای دیگر تعیین تکلیف کند. بهترین کار این است که مشکلات به نمایندگان مجلس منعکس و در آنجا برای آنها تصمیمگیری شود.
انتهای پیام /
مجلس شورای اسلامی فرهنگ تبلیغات نمایندگان مجلس مجلس شورای اسلامی فرهنگ تبلیغات نمایندگان مجلس فرهنگی