«طب اسلامی» نداریم، اما در پیگیری حقوقی مدعیان، یک مانع وجود دارد / برخی مدعیان متواری هستند / روازاده پزشک عمومی است که تازه به طبابت بازگشته / در نمایشهای این افراد «از هم گسیختگی» مشهود است / دو داروی طب سنتی در حال کارآزمایی بالینی است / خوردن سیر و زنجبیل برای کروناییها توصیه نشده؛ چه در ایران و چه در چین
چیزی به اسم طب اسلامی نداریم؛ آموزههای اسلامی در طب داریم که آنها هم محل تامل هستند. این موضوع را علما هم مورد تاکید قرار دادهاند، اما در حوزه حقوقی با یک مانع مواجهیم؛ این که اگر این افراد شاکی خصوصی نداشته باشند، میتوانند به کارشان ادامه دهند و تبلیغ کنند، مگر در جایی که مثل مورد اخیر تشویش اذهان عمومی رقم بخورد.
بعد از حاشیههای فراوانی که مدعیان طب اسلامی با شیوع ویروس کرونا رقم زدند و در نهایت به جلب یکی از مدعیان منجر شد، نشست خبری امروز وزارت بهداشت با حضور متولیان طب ایرانی تا حدود زیادی تحت تاثیر این وقایع قرار گرفت تا رئیس دانشکده طب ایرانی از وجود یک مانع در پیگیری حقوقی این ادعاها سخن بگوید و بر متواری بودن برخی مدعیان تاکید کند.
به گزارش «تابناک»، حسین رضاییزاده درباره استفاده از طب سنتی در کنار طب رایج برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا افزود: چینیها بیشترین سابقه را در این مدت کسب کردهاند. این بیماری برای اولین بار همه گیری داشته و تاکنون هیچ داروی گیاهی یا سنتی مستقل برای آن ارائه نشده است. آنچه چینیها گزارش دادهاند هم این است که از ابتدا برای 40 تا 50 درصد موارد مبتلا میتوانستند از طب سنتی در کنار طب رایج استفاده کنند. با توجه به اثراتی که دیدند این استفاده به بیش از 90 درصد موارد رسید.
وی ادامه داد: چینیها مشاهده کردند در مراکزی که درمان سنتی در کنار درمان رایج استفاده شده، کمترین موارد مرگ و میر اتفاق افتاده است. در ایران هم کارآزمایی بالینی طب سنتی در کنار طب رایج در حال انجام است و کسی در دنیا ادعا نکرده که درمان با طب سنتی برای این بیماری پیدا شده است. از نظر علمی و اخلاق پژوهش در پزشکی در شرایط فعلی این امکان در هیچ جای دنیا وجود ندارد که بتوان تاثیر داروهای سنتی را در درمان کرونا به طور مستقل بررسی کرد.
تکمیل میشود...