چهارشنبه 7 آذر 1403

طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب

اخیرا معاون اول رئیس جمهور بر اجرای طرح های انتقال آب تنها به منظور تامین آب شرب تاکید کرده و مجری ساخت تونل بهشت آباد از حل نشدن دغدغه های زیست محیطی و اجتماعی آن سخن گفته است.

اخیرا معاون اول رئیس جمهور بر اجرای طرح های انتقال آب تنها به منظور تامین آب شرب تاکید کرده و مجری ساخت تونل بهشت آباد از حل نشدن دغدغه های زیست محیطی و اجتماعی آن سخن گفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا در جمع شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، صنف کشاورزان، خانه کشاورز و جمعی از فعالان حوزه آب در خصوص اجرای طرح تونل انتقال آب بهشت آباد گفته است: متولی اصلی این پروژه وزارت نیرو است و به نظر می‌رسد باید موضوعات مربوط به این پروژه از جمله مشکلات اجتماعی و زیست‌محیطی توسط نمایندگان استان‌های مرتبط با موضوع، فعالانه مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون دوبار اجرای این پروژه توسط قرارگاه به صورت موقت، متوقف شده است، اظهار داشت: تا زمانی که دغدغه‌های زیست محیطی و اجتماعی این پروژه حل نشود، قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار این پروژه برای اجرای آن اقدام نخواهد کرد.

سردار محمد از فعالیت اجرایی این پروژه طی ماه‌های اخیر سخن گفته و اظهار داشت: اخیرا اعلام کردند که مجوزاتی صادر شده و مسائل و مشکلات برطرف شده است که ما نیز اعتماد کردیم و شروع به انتقال تجهیزات کردیم اما با صحبت با مسئولان استان چهارمحال و بختیاری متوجه شدیم این مشکلات هنوز برطرف نشده و هنوز بحث‌های اجتماعی و زیست محیطی مطرح است که دستور توقف کار دادیم. در مورد این مشکل باید مسئولان سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان و نخبگان این استان به‌صورت فعالانه در کنار یکدیگر دغدغه‌های خود را مطرح کنند تا یک اجماعی حاصل شود.

از سوی دیگر سید کریم حسینی نماینده خوزستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی با انتشار توئیتی از پایان یافتن فعالیت کارگاهی تونل بهشت آباد خبر داده و گفته است: به زودی نوید جمع شدن همیشگی این پروژه را به مردم خوزستان می‌دهم.

در روزهای گذشتهخبرگزاری مهر اعلام کرد که پروژه انتقال آب «بهشت آباد» بدون طی روال قانونی با و با دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر مبنای درخواست استاندار اصفهان بدون آنکه چرایی اجرای آن مشخص باشد، به مرحله اجرا رسانده و همین موضوع بر ابهامات چرایی اجرای این پروژه افزوده بود.

در حالی که براساس نامه‌ای که شهریور ماه سال 90 که از سوی سازمان بازرسی کل کشور به وزیر وقت نیرو ارسال شده است و به بررسی طرح انتقال آب از بهشت‌آباد به فلات مرکزی ایران پرداخته بود، و به امضای معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور رسیده است، به صورت مشخص به بررسی شرایط آبی استان اصفهان اشاره شده و تاکید کرده بود که در صورت رعایت استانداردها در مصرف در استان اصفهان حجم تخصیص یافته از منابع فعلی برای آب شرب، حتی بدون بهره برداری کوهرنگ 3 و بهشت‌آباد کفاف تأمین نیازها تا افق مدنظر را می‌دهد.

از سوی دیگر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست با مدیران ارشد وزارت نیرو با تاکید بر اینکه انتقال بین حوضه‌ای فقط برای آب شرب است گفته است: در داخل کشور هم باید گفت و گو شود، اینکه آب شرب مردم مهمترین مساله است و مساله انتقال بین حوضه‌ای فقط برای آب شرب است و این راهبرد را تصویب کردیم و باید به همین فقط اکتفا کنیم و پیشنهاد وزارت نیرو هم این بوده که این انتقال بنا به ضرورت و برای شرب باید انجام گیرد و به مردم اطمینان دهیم که آب شرب آنها را تأمین می‌کنیم.

با توجه به این موضع گیری معاون اول رئیس جمهور به نظر می‌رسد مسئولان وزارت نیرو ملزم به بررسی تمامی گزینه‌ها از جمله اصلاح الگوی کشت، ایجاد مشاغل جایگزین و کم آب بر، بستن چاه‌های غیر مجاز بازچرخانی آب و صرفه جویی برای تأمین آب مورد نیاز در استان اصفهان می‌شوند و حال باید منتظر ماند دید که با انجام این مطالعات به روز، آیا امکان اجرای پروژه بهشت آباد با توجه به کاهش سطح آورد آب در این منطقه به مجریان خواهد داد.

طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب 2
طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب 3
طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب 4
طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب 5
طرحی که نه ارزیابی محیط زیستی دارد و نه تعریف تامین آب شرب 6