شنبه 11 اسفند 1403

طرح توانمندسازی دهیاران استان اردبیل اجرا می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
طرح توانمندسازی دهیاران استان اردبیل اجرا می‌شود

اردبیل _ ایرنا _ مدیرکل امور روستایی و شورهای استانداری اردبیل گفت: طرح توانمندسازی دهیاران با همکاری پست بانک در این استان اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا, میرعلی رحیمی‌زاد روز چهارشنبه در همایش توجیهی دهیاران خلخال افزود: این طرح با ارائه تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت از سوی پست بانک استان اردبیل و با هدف تامین منابع مالی موردنیاز برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات از قبیل بیل بکو، کامیون حمل زباله و سایر امکانات موردنیاز روستایی اجرا می‌شود.

وی اظهارداشت: در مقابل 20 درصد از آورده اولیه دهیاران پست بانک استان نسبت به تامین 80 درصد از تسهیلات موردنیاز دهیاران روستاهای مناطق مختلف استان به صورت تسهیلات ارزان‌قیمت با بازپرداخت طولانی مدت اقدام می‌کند.

وی با اشاره به برخی تصرفات غیرقانونی اراضی ملی در داخل محدوده روستاها و همچنین افزایش سطح ساخت وسازهای غیرمجاز در محدوده و حریم روستاها گفت: با توجه به ضرورت استفاده از تجارب حقوقی در برخورد با این گونه موارد تخلف، دهیاران برای پیشگیری از ادامه این گونه تخلفات نسبت به بهره‌گیری از وکلای حقوی و یا دفتر حقوقی جهت تشکیل و طرح پرونده‌های قضایی باید اقدام کنند.

او افزود: وظیفه صدور پروانه‌های ساخت و ساز و همچنین برخورد با هرگونه تصرفات غیرقانونی اراضی ملی در محدوده روستاها بعهده دهیاران بوده و انتظار از بخشداران کمک به کار نظارت دهیاری‌ها و همچنین ورود دستگاه‌های اجرایی شهرستان‌های مختلف استان در کمک به جلوگیری از تصرف اراضی ملی در خارج از محدوده روستاهای مناطق مختلف استان است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل اظهار کرد: در صورت نیاز وکمک به دهیاران در جلوگیری از تصرفات غیر قانونی واحقاق حقوق عامه مردم ودولت شورای حفاظت از بیت المال در شهرستانها تشکیل وبه امر حفاظت از اراضی ملی وپیش گیری از هرگونه دخل وتصرفات غیر قانونی با حمایت های قضایی اقدام خواهد شد.

فرماندار خلخال نیز در این همایش گفت: برخی تصمیات غلط مسوولان در گذشته مردم مناطق شهری و روستاهای این شهرستان را دچار مشکل کرده است.

فریدون بابایی افزود: در صورتی که با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها و یا مسیل دره‌های طبیعی برخورد نشود این شهرستان با بحران شدیدی در مواقع بارندگی مواجه خواهد شد.

وی برخورد با متخلفان ساخت و ساز غیرمجاز و یا متصرفان اراضی ملی و پیشگیری از ساخت بنای غیرمجاز در محدوده روستا را از جمله وظایف مهم دهیاران دانست و افزود: هیچ گونه مسامحه‌ای از دهیاران در این زمینه پذیرفته نیست و در صورتی که دهیار و یا هر مسوول دستگاه اجرایی ذی‌ربط در انجام این وظیفه خطیر کوتاهی کند به عنوان شریک جرم به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

فرماندار خلخال گفت: وظیفه دهیاران در این خصوص فقط در داخل محدوده روستا بوده و خارج از محدوده دستگاه‌های اجرایی شهرستان همچون منابع طبیعی، امور آب، جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست وظیفه خودرا در حفظ بیت‌المال و حقوق دولت باید درست انجام دهند.

*س_برچسب‌ها_س*