چهارشنبه 17 بهمن 1403

طرح سرشماری زنبور عسل در اصفهان انجام شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
طرح سرشماری زنبور عسل در اصفهان انجام شد

اصفهان - مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: طرح آمارگیری کلنی‌ها و سرشماری زنبور عسل در استان پس از دوسال وقفه به دلیل کرونا، مهر امسال در مدت دو هفته انجام شد.

اصفهان - مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: طرح آمارگیری کلنی‌ها و سرشماری زنبور عسل در استان پس از دوسال وقفه به دلیل کرونا، مهر امسال در مدت دو هفته انجام شد.

حامد صدارت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح آمارگیری کلنی‌ها و سرشماری زنبور عسل در استان اصفهان از 16 مهر ماه سال جاری آغاز شده و فردا 28 مهر پس از دو هفته پایان می‌یابد. وی با بیان اینکه نتایج آمار سرشماری امسال از زنبورستان‌های استان 10 آذر ماه تکمیل و اعلام می‌شود، افزود: طرح آمارگیری کلنی‌های زنبور عسل امسال پس از دو سال در حال اجراست زیرا سال 1399 و 1400 به دلیل همه‌گیری کرونا این طرح انجام نشد. مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: آخرین آمار موجود از کلنی‌های زنبور عسل استان مربوط به سال 1398 است که بر اساس آن پنج هزار زنبورستان و 960 هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود داشت و یک هزار و 533 نفر در زنبورستان‌های استان فعالیت می‌کردند.

صدرات ابراز داشت: با انجام سرشماری اطلاعات صحیحی از تعداد کلنی، تعداد مهاجران به شهرستان‌ها، شمار و نژاد ملکه و میزان عسل استحصالی در دوره زمانی به دست می‌آید که در تصمیم گیری صحیح و اصولی و خدمات دهی بسیار حائز اهمیت است. وی درباره کیفیت عسل تولیدی استان افزود: به علت تنوع گیاهی، پوشش گیاهی مطلوب، فعال بودن زنبورداران و مهاجرت به 10 استان کشور، عسل استان اصفهان از کیفیت خوبی برخوردار است و استان اصفهان با حدود 7500 تن تولید عسل رتبه سوم تولید عسل در کشور را دارد. مسئول واحد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: باید توجه به تنوع و پوشش گیاهی مطلوب این استان، انواع عسل از گیاهان شهدزا مرتعی و مزرعه‌ای از جمله گون گز، آویشن گاوپونه و مزرعه‌ای گیاهانی همچون یونجه، گیشنیز و شوید و... تولید می‌شود. صدارت با بیان اینکه دفترچه‌های زنبورداری در مدت دو سال کرونایی در تعاونی‌ها و مراکز خدمات کشاورزی تمدید می‌شد، اضافه کرد: رکود کرونا به صنعت زنبورداری نیز آسیب زد و زنبورداران ما نیز متحمل خسارت شدند. به گزارش مهر، صنعت زنبورداری در استان‌های مختلف ایران همچون آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، کردستان، لرستان، گلستان، مازندران و اصفهان رواج دارد.

ارزش غذایی عسل بسیار بالا و یک غذای کامل است. کیفیت بالای عسل را می‌توان به دلیل گزینش گیاهان از سوی این حشره کوچک دانست. زنبورهای عسل به شکل غریزی، گل‌های مفید را از غیرمفید تشخیص می‌دهند.

آنها بر هر گلی نمی‌نشینند و به کمک قدرت تشخیص و بویایی خود، شکوفه بهترین گل‌ها و گیاهان را برای استفاده برمی گزینند. عسل علاوه بر داشتن نقش غذایی مؤثر و کمک به رفع کمبودهای غذایی می‌تواند به عنوان دارو و مکمل آن در بهبود بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

یک کیلوگرم عسل بیش از سه هزار کالری انرژی دارد. از عسل می‌توان به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده زخم‌ها به ویژه زخم‌های دهان و گلو استفاده کرد.