سه‌شنبه 6 آذر 1403

طرح «کاپ» در صدر هرم مدیریت پسماند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
طرح «کاپ» در صدر هرم مدیریت پسماند

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، صدر الدین علی پور با اشاره به ترکیب کلی و مشترک پسماند های خشک و تر در مناطق مختلف خاطر نشان کرد: آمار دورریز شامل پسماند های تر، نان، پلاستیک، پت، کیسه پلاستیکی، طلق، فوم، کاغذ، مقوا، آهن، فلزات غیر آهنی، پارچه، شیشه، چوب، لاستیک، چرم، خاک، تتراپک و... است که البته بیشتر زباله بخش خانگی پلاستیک و بیشتر خوراکی‌ها برنج و غذاهای اسراف شده بوده است.

وی با اشاره به ضرورت کاهش پسماند (کاپ) حتی به میزان اندک به ازای هر نفر گفت: در هرم مدیریت پسماند که سلسله مراتب مدیریت پسماند و تمام فعالیت های مربوط به آن را بر اساس اولویت محیط زیستی نشان می دهد، تاکید هرم بر کاهش پسماند و پس از آن به ترتیب تفکیک در مبدا، بازیافت و تولید کمپوست و پسماند ریجکت برای زباله‌سوزی است.

نا آگاهی، عدم توجه به دستورات و تعالیم دینی، عدم اطلاع از هزینه های عمومی ناشی از مدیریت پسماند، فرهنگ فانتزی و خرید کالاهای غیرضروری از جمله مواردی بود که علی پور به عنوان دلایل افزایش میزان پسماند نام برد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه توجه دادن مردم به تعالیم دینی و انگیزه های زیست محیطی، اخلاق و وجدان شهروندی و قانون مداری را پایه فرهنگ سازی در زمینه کاهش هر چه بیشتر پسماند شهروندان دانست.

وی افزود: با خرید به اندازه نیاز، پخت و پز به میزان کافی، پرهیز از دور ریختن غذا و نگهداری صحیح و مناسب آن جهت استفاده در وعده بعدی، استفاده بخشی از پسماند برای غذا دادن به حیوانات، ریختن پسماند میوه و سبزی در خاک باغچه و گلدان، استفاده از ساک پارچه ای به جای پلاستیک برای خرید کالا، کاربرد ظروف چند بار مصرف و بادوام و خرید عمده محصولات می توانیم زمینه کاهش تولید پسماند را ایجاد کنیم.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به قرار گرفتن در ماه های پایانی سال اظهار داشت: "مشارکت اجتماعی شهروندان" هدف اصلی مدیریت پسماند شهر تهران بوده که ثمره این مشارکت در کنار ارتقاء شاخص های زیست محیطی سبب رشد صنعت بازیافت می شود.

انتهای پیام /

شهرداری تهران مدیریت کیفیت مشارکت