یک‌شنبه 4 آذر 1403

ظرفیت تبدیل به قطب صادرات مواد معدنی بوشهر پایانه ندارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ظرفیت تبدیل به قطب صادرات مواد معدنی بوشهر پایانه ندارد

بوشهر - ایرنا - نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و کویت و عضو اتاق بازرگانی بندر بوشهرگفت: بوشهر به عنوان یکی از ظرفیت‌های اصلی برای تبدیل به قطب صادرات مواد معدنی پایانه صادراتی ندارد.

سیروس دهقان روز شنبه در نشست بررسی وضعت واحدهای معدنی استان بوشهر افزود: بندر بوشهر از موقعیت فوق العاده‌ای در ارتباط با کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار است که با این موقعیت احداث یک پایانه صادراتی مواد معدنی در این بندر ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید مواد معدنی مصالح ساختمانی است که برای توسعه، رونق و صادرات این محصول باید زیرساخت های لازم ایجاد شود.

دهقان ادامه داد: ایجاد اسکله و پایانه صادراتی می تواند یک اشتغال زایی بسیار خوب نیز داشته باشد که با وجود اینکه چندین سال است مطرح شده ولی تاکنون محقق نشده است.

دهقان گفت: باتوجه به توسعه بندر بوشهر و بهره برداری از جزیره نگین و در آینده نزدیک پهلوگیری کشتی های تا ظرفیت 30 هزار تن جهت صادرات به کشورهای فرا منطقه‌ای این بندر بهترین مکان جهت راه اندازی پایانه صادراتی مواد معدنی است.

وی یادآور شد: مواد معدنی استان بوشهر علاوه بر تامین نیازهای داخلی، به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و فرامنطقه‌ای از قبیل هندوستان و بنگلادش نیز صادر می‌شود.

رئیس اداره امورمعادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز گفت: طبق وضعیت موجود تا پایان آذرماه سال98 تعداد 129واحد معدنی فعال دارای پروانه بهره برداری در زمینه استخراج سنگ لاشه، سنگ گچ، سنگ آهک، سنگ مرمریت و واریزه کوهی در استان بوشهر مشغول به فعالیت هستند.

رشید مرادی افزود: درحال حاضرتعداد 235 فقره پروانه بهره برداری معادن با اشتغال یکهزار و 193 نفردر استان صادر شده که از این تعداد 129 واحد آن فعال و مابقی در دست بررسی ورفع مسائل و مشکلات مربوطه جهت برگشتن به چرخه فعالت مجدد قرار دارند.

وی با اشاره به مطالعات فعالیت‌های اکتشافی انجام گرفته در استان نظیر ماده معدنی دولومیت، بیتومین (قیرطبیعی) و سنگ ساختمانی مرمریت وبوکسیت تصریح کرد: عملیات اکتشافی ماده معدنی بیتومین (قیر طبیعی) توسط بخش خصوصی درشهرستان دشتی به پایان رسیده و گزارش عملیات اکتشافی آن که شامل ذخیره و کیفیت ماده معدنی است توسط سازمان ارایه شده است.

وی ادامه داد: پس از بررسی های لازم نتایج عملیات اکتشافی انجام شده مورد تایید و به صورت رسمی اعلام خواهد شد.

مرادی اظهارکرد: پیش بینی می شود با آغاز بهره برداری از این معدن به عنوان اولین معدن قیر طبیعی دراستان بتوان بخشی از صنایع جانبی مرتبط شکل گرفته وکسب وکارهمراه با اشتغالزایی بیشتری ایجاد شود.

*س_برچسب‌ها_س*